Akú zavinovačku pre bábätko?
Ahojte, čakáme bábätko v polovici mája a je to naše prvé čiže skúsenosť žiadna.. chcem sa opýtať , ktoré ste mali v tomto období bábätko akú zavinovačku , perinku ste použili aký materiál aj koľko vám trebalo - 2-3 kusy? A všimla som si taktiež na tých mušelinových , že nemajú takú výplň ako tie na zimu , myslím takú tvrdšiu na oporu tela či to takto má byť. Ďakujem vám
@dada1996 ja som mala 4. Tri tenké z nejakého dutehoevlakna a jednu paperovú - tú miloval a najradšej v nej spinkal. Až cca do pol roka mi inak spať nechcel 😅
Skus pre zaciatok iba jednu. Ktovie ci babo bude zavinovacku/perinku tolerovat.
kupi si perinku od Evy Kiedronovej - maxi dračik alebo tu menšiu
inú ti netreba a naštuduj si spravnu manipulaciu s babom
@dada1996 kúpila som dve obyčajné a jednu páperovú, neskôr som dokúpila ďalšie .
Na kojenie a nosenie som používala obyčajné a na spánok /kočikovanie páperovú a páperovú používame aj teraz má 6 mesiacov a stále v nej spinká nezavinutá pekne sa do nej zakuklí a je to výborné aj kvôli hlavičke aby nebola zležaná 🙂
Preve dieta nechcelo ziadnu, druhe iba v nej. Normalne mi stacili dve, ak sa jedna prala.
Ďakujem vám pekne, ešte otázka ohľadne pôrodnice, viem, že každá má iné podmienky atď, ale aspoň približne čo si doniesť čo vám aj REÁLNE trebalo pre vás ale aj bábo
Ďakujem vám pekne, ešte otázka ohľadne pôrodnice, viem, že každá má iné podmienky atď, ale aspoň približne čo si doniesť čo vám aj REÁLNE trebalo pre vás ale aj bábo
@dada1996 pre bábätko hlavne plienky, látkové plienky, oblečenie na cestu domov. Ostatné mi dali. Pre mňa veľa vložiek, podložky, rosalgyn, sprej na hnojenie pôrodnej rany, glycerín čipky (ocenis pri prvej stolici), sieťované nohavičky, tenučký župan, veľa nočných košieľ - aspoň 5. Ja som sa hrozne potila, šľapky, veci na cestu domov a nejaké snacky 🤷
nemali sme ziadnu, povazovala som to za zbytocne.
dieta malo overalik v ktorom spalo
nam stacila jedna, s vyberatelnou kokosovou vlozkou. do nej som davala plienku pod hlavicku, takze stacilo prat najma tie
Žiadnu, nemali sme. Jediný raz asi 10 minút na krste starodávnu takmer 100 ročnú kvôli fotke a skoro ho drblo (nemal ani 2 mesiace). Zavinovačka je prežitok, už sa to ani neodporúča a vôbec to nie je nutná výbava. Keď bude potrebné zaviazať kvôli reflexu, zabalíš do plienky.
Ahoj @dada1996, výborne zavinovačky sú značky little angel, sú vypolstrovane a dobre sa aj peru. Jednu som tu akurát prednedávnom ponúkla, vo výbornom stave. Môj malý v nej bol, len keď si ho chcela návšteva podržať a takto bola aj väčšia istota, že má v bezpečí hlavičku. Vieme sa aj na cene ešte dohodnúť ak by si mala záujem, my ju už nevyužívame, môj malý bude mať 5 mesiacov.

@dada1996 ahoj viac kusov sa istotne zíde aj 3-5 . Ja si vždy spomeniem na paperovu zavinovačku čo mal bratranec a podobnú som mala aj ja pri dcérke
https://www.abbylandia.sk/jednofarebna-velvet-z...
Alebo som mala aj tensiu
Žiadna opora tam nebola chrbatika tak ako som ju držala tak som ju mala