Ceny výbavy pre prvé dieťa - západné verzus stredné Slovensko
Pekný deň všetkým milým tvorom 🙂
Moja sestra čaká bábätko a keďže nežije na Slovensku, spýtala sa ma, či ceny na strednom Slovensku čo sa týka najzákladnejších vecí pre novo narodené bábätko (t.zn. kočík, autosedačka, šaty, pomôcky pre mamičku a bábätko atď.) sú lacnejšie natoľko, že by sa oplatilo tam vycestovať a tieto veci kúpiť tam? Nemám o takýchto veciach vôbec prehľad, ale myslím si, že hlavne služby sú lacnejšie, ale nie tovar (mýlim sa?). Prosím o poradenie v tejto veci.
Samozrejme cez e-shop je to asi najlacnejšie, ale potrebuje si to oskúšať, vidieť na vlastné oči a nebude tu natoľko dlho, aby sa to dalo najprv pozrieť v obchode a potom objednať cez e-shop lacnejšie, takže táto možnosť odpadá.
Ďakujem za rady a pomoc 😉
V reťazcoch sa ceny veľmi nelíšia. Kočíky stoja všade približne rovnako. Ani hlavné mesto nemusí byť zárukou najdrahších vecí a ani zastrčený obchodík v menšom meste nie je zárukou výhodnej kúpy. Môže to nakoniec dopadnúť presne naopak. Ak chce kvôli tomu vyslovene vycestovať z miesta kde bude normálne pobývať, tak to bude podľa môjho skromného názoru zbytočné.
@chocholousek
ceny na strednom Sk niesú o nič lacnejšie,samozrejme ak sa bavíme o značkových predajniach ktoré majú zastúpenie na celom SK..nehovoriac o malých obchodíkoch s mix oblečkom...to by sa nachodila týždeň..
podľa mňa sa to oplatí teraz už aj v tescu, Lidli a takýchto reťazcoch a ceny sú všade rovnaké...posteľku a všetko základné kúpiť cez eshop, a oblečko sa dá kdekoľvek zohnať
@chocholousek ahoj, tak v rámci celého Slovenska sú ceny v kamenných obchodoch viac-menej rovnaké. Nanajvýš bude stáť kočík z Poľska pri hraniciach s Poľskom menej ako ten istý v Bratislave... a aj keď nájde kamenný obchod s lacnejším tovarom, je veľmi pravdepodobné, že náklady na prepravu pokryjú ušetrenú sumu na tovare 🙂.
Takže ako píšeš, najskôr ušetrí objednaním základných vecí ako postieľka, kočík, autosedačka, fusak a pod. cez internet, alebo prípadne sa môže poobzerať v Rakúsku - tam sú vraj ceny nižšie (určite viem že sa tam oplatí kupovať dojčenské mlieka - teda ak dieťa nie je dojčené, plienky, prášky na pranie, aviváže a pod.)
Ďakujem za všetky rady 😎 A kľudne ešte napíšte 😉

Tiez si myslim, ze oblecenie lacnejsie nebude 🙂