icon

Čo potrebuje novorodené bábätko?

simona626
29. apr 2023

Ahojte, chcela by som sa vás opýtať, že čo je takých naozaj top 5 vecí bez ktorých by ste si nevedeli predstaviť prvé dni, týždne s novorodencom. Také naozajstné pomôcky čo by ste mi poradili ako tehotnej budúcej maminke prvorodičke.
Ďakujem za odpovede 😊

jj298
29. apr 2023

monitor dychu, dobrá perinka, krém na bradavky. asi tolko k výbave a odporúčam kurz manipulácie s bábatkom

bluemoon24
29. apr 2023

@simona626 ohrivac na lahve (pokud davas UM nebo odstrikane MM), jidlo v lednicce a mrazaku, pani na uklid, satka, susicka

reanda
29. apr 2023

napadaju mi len plienky.. babatku staci mama a mlieko, viac nic nepotrebuje
neskor bola super satka na nosenie

44janica44
29. apr 2023

Monitor dychu a postieľka... všetci sa v kľude vyspite 🙂

beata_k
29. apr 2023

@simona626 Jedlo. V mraznicke, donaska, cokolvek. Len nech sa mozes najest. K ostatnemu sa kazda vyjadri podla seba, ale myslim, ze na jedle sa zhodnu viacere 😀

jesenzima
29. apr 2023

@simona626 plienky. Jednorazové pre bábo a látkové na utieranie, keď sa napríklad pogrcka...
Krém na bradavky, hlavne pri prvom, pri druhom som sa už problému dokázala vyhnúť ..
A síce to nebolo pre bábo, ale kopa jedla, popri dojčení by som len jedla a jedla, všetkého veľa 😃

minesasubu
29. apr 2023

Určite kurz psychomotorické vývoja - správna manipulácia s bábätkom, páperová perinka od Evy Kriedroňovej plus vankúšik, krém na bradavky ak budeš kojiť, urob si zásobu kremu na zadok, detské mydlo na umývanie zadočku,plienky a vlhčené obrúsky (nakúp výhodne v akcii viac kusov a nemusiš ptm na to myslieť) , látkové plienky, prací prášok/gel na detské oblečenie nič viac na začiatok netreba uvidíš podľa bábätka čo ti bude treba v dňešnej dobe sa dá všetko zabezpečiť velmi rýchlo

mimi3008
29. apr 2023

Za mna z takych, co tu nebolo spomenute, tak videopestunka, Espumisan kvapky pre istotu, veci na osetrenie pupka - Dettol, gazove stvorce

alissa1222
29. apr 2023

Za mna ale napríklad hniezdo, monitor dychu,ohrievacka fliaš a antikolikova výbava

vkatush
29. apr 2023

@simona626 každá ti povie inak, môj napr nosič/šatku nechcel na začiatok (skúsime teraz, keď je väčší), hniezdo využívame minimálne a prebaľovací pult vôbec...

ja možno len tip na potom, čo sa mi osvedčil.

Ak budeš používať Pampersky, 240 ks balenie z dmky vyjde najlacnejšie, kuriér donesie domov v pohode máš vybavené na pár týždňov
A ak budeš kupovať body, pyžamka, odporúčam také, čo nejde cez hlavu, ale sa zapína na zips/patentky v predu. Hlavne pri grckošoch je to na nezaplatenie 😁

pinkgirl
29. apr 2023

Okrem už spomínaných vecí oceníš aj vankúš na dojčenie - ten dlhý. Ak ho náhodou už nemáš teraz počas tehu na spanie.

euka210
29. apr 2023

@simona626 uvarene jedlo v mrazaku...alebo niekoho, kto vie navarit.

jaskolka
30. apr 2023

Veľmi individuálne. Ako vidíš, každá ti píšeme inak. Každé bábätko je iné. Napríklad ja som nepotrebovala nevyhnutne skoro nič z uvedeného. Akurát plienky a minimum oblečenia,vanička na kúpanie, kočík,masť na zadoček.
Mala som samozrejme pri prvom všetko možné, typu hniezdo, perinky, zavinovačky, monitor dychu, video pestúnka, kvantum veci, kozmetiku, a neviem co ešte.
Pri druhom som už vedela, že takmer nič z toho mi netreba, ale tak už to bolo doma. 😆
Proste pár veciciek, plienky a vsetko ostatné si kúpiš podľa potreby. Teraz už je všetko ľahko dostupné, ja som mala prvého počas najtvrdšieho lockdownu a aj tak sa dalo kúpiť, čo bolo treba. Zbytočne dopredu zásoby a veci, ktoré napokon ani nemusíš potrebovať

nelca84
30. apr 2023

Je zaujimave sledovat, ako sa "nevyhnutne potreby" menia v case. Syn ked bol babatko (17 rokov), nemala som ani monitor dychu, ani videopestunku, ani ohrievac na flase, ani susicku, ani satku... antikolikova vybava ani netusim co je 🤣 a ani mi nic z toho nechybalo.

maranta_leuconeura
30. apr 2023

@nelca84 kedysi neboli ani autosedacky a ani detski lekari a ludstvo prezilo. Aky je dovod nevyuzit pokrok, ked ho mame?

nelca84
30. apr 2023

@maranta_leuconeura nic take som predsa nepovedala, vyuzi co len chces. Len som sa zamyslela nad nie az tak davnou minulostou.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal