Čo si myslíte o Bumbo sedátku (Bumbo chair)?
Ahojte, narazila som na toto sedatko na nete,ma ho aj moja kamoska kanadanka a velmi si ho chvali......nepopisali by ste mi skusenosti? ide mi hlavne o to,ze stale nam vravia,ze dieta by sa malo SAME posadit,bez nejakej opory, a toto mi prijde ako umele sedkanie a uz vobec nie vhodne na spravne vyvijanie chrbtice, ako sa pise v navode...... dakujem.....
@gretkab gretka ten clanok je mysleny ironicky, akoze funny, mas to v komentaroch pod nim, takze nie je pravdivy..tvrdi to aj samotny autor...... 🙂 ale tiez som sa nechala zmiast 😉
Fakt to nikto nema? kamoska si to strasne chvali dieta sice v nom sedi ako na nocniku /a mozno sa neskor bude aj lepsie na ncnik naucat/...ale je stastne...no , neviem....
nemam skusenost prave s tymto sedatkom, ale maleho som davala sediet do toho kojacieho vankusika, cize nieco podobne. Ja nie som zastancom nazoru, ze dieta sa ma dat sediet, az ked sa same posadi. Potom to vyzera tak, ze dieta sa uz aj same stavia, ale sediet nevie alebo ma dokonca oslabene brusne svalstvo. Ja som maleho davala sediet, az ked mal rovny, pevny chrbatik, cize zhruba od 5-6 mesiacov a maly ma teraz 7 a sam sa pekne posadi, pekne lozi a zacina 4nozkovat, dokonca sa uz aj sam postavi, takze nemam pocit, ze by som tym pasivnym sedenim nieco pokazila, prave naopak.
My mame teraz nieco taketo:
Tiez si myslím, že nie je čo pokazit. Dieťa v tom sedí ked niečo robíte aby sa nezmotkalo, nepadalo skor je to myslene ako opierka pozerá sa napr v kuchyni ked varite super vec, práve kým je male Vám z toho nevypadne lebo sa nevie vlastnou vahou vytlačiť von, ale detickam sa v tom páči sedieť je to pre nich pohodlne a do istej doby bezpečne
Samozrejme že to nie je určené na celodenne sedenie, a len dočasne.. jemu sa tiez dlho nebude páčiť v tom sedieť lebo uz ked je vacsie sa z toho začne vypinat vonku s ruckami a to uz je nebezpečne sa môže vyvratit a vypadnúť aj tak ho musíte mat pod okom
Dostala som od kamaratky, ale ked som videla aka je v tom dcerka cela poohybana, ako paragraf, tak som ju do toho nedavala. Podla mna ked je babatko take malinke, ze samo este sediet nevie, tak by sa do toho davat nemalo, a ked uz vie ako tak samo sediet- tak potom naco to sedatko? Moja sestra je fyzioterapeutka a bola z toho sedatka na infarkt.
kupila som ho ale malu som tam mala par krat.zbytocna kupa.uz by som to nekupila.mam kamosku ktora si to velmi chvali aj tammaleho casto davala...neviem ani by som ju tam samu nenechala.my mame najradsej polohovatelne kresielko
Ahoj, my máme sedátko bumbo z Anglicka, kamoškina malá má rok a doteraz tam pekne sedí a papá, je to v podstate podobné ako stolička na papanie, kedže je tam aj stolcek, je to skladné, z príjemného materiálu, myslela som, ze to bude tvrde, ale je to fajn, nasa v tom obcas papa a obcas sedká,ale zatial nie moc, kedze ma 5 mesiacov a este sama nevie sediet, visi v tom vzdy akoby na jednu stranu :D, musim ju vypchat niecim, proste jej to je este velke...ale ked bude sama sediet, isto to vyuzijeme, minimalne na krmenie, lahko sa to vezme hocikam a hocikde si ju v tom mozes posadit...ale zabudla som povedat, ze v tom visi, iba ked tam nie je stolcek, lebo ona sa vsade nacahuje po vsetkom.... 🙂
@briketa
v usa a canada do toho deti davaju uz od 3 mesiaca.... vsak aj jedlo im uz davaju od 3 mesiaca jolly jumper ani nehovorim.....
🙂
su aj ine veci pre deti co je ovela lepsie a nezatazujuce na chrbticu... na co by malo sediet 3 alebo 2 mesacne babetko..... 🙂 vsetko ma svoj cas 🙂
kolko ludi tolko chuti 🙂)
@monika15 Tazko globalizovat tak obrovsku krajinu. Ja zijem v mekke zdraveho zivotneho stylu, takze tu sa nas to naozaj netyka, ziadny extrem. Vsetky baby co poznam a je ich dost kojime aspon do roka, ono je to aj najlacnejsie a prikrmujeme od 6-7 mesiaca. Deti sedia ked sa posadia a chodia ked sa rozhodnu. Pediater je uplne normalny, ked porovnam s Europou (zila som predtym vo Svajci) Skor sa stretatvam s prehnanymi vecami na Slovensku. Ale myslim si ze vsetko je individualne od cloveka k cloveku. Ja uz ked sa porovnam s vlastnou svagrinou, mame rovnako stare deti, tak nic nesedi. Verim, ze ona si mysli ze som blazon a ja zas to iste o nej🙂
@briketa
no vsak ... tak isto u nas... ale niekedy mam taky smutny pocit ze nejaka mamicka to najde v zahranici a sup rychlo aj to na sk mat bo tu super... :( a pritom zial vobec nie....
tie ultramoderne hracky uplne o nicom 🙂
ja mam hracky z domu a v juni idem tak nakupim.... stary dobry krtko 🙂 a vodnar, krasne kocky ... atd.....
heheheh 🙂))))
inak mi mame slovenskeho lekara a som 100% spokojna.... pre maleho
a ja mam madarku lekarku... takze opet 100% hihih 🙂
myslim si ze niekedy nic take nebolo.boli obycajne drevene stolicky a mile mamicky sme tu aj vy aj ja..takze ultra super moderne hracky,kociky,babyvaky a podobne hluposti..:D :D :D
@linduska86 suhlas okrem babyvaku - nosic vyuzivam vela a rada, maleho mam na sebe niekolko hodin denne
Myslim, ze dotycna sa pytala na skusenosti s nim, tie, ktore to ani v ruke nedrzali by sa asi mali zdrzat si osobne myslim.....Je to dobra vec, nezabera to vela miesta, ako obrovske drevene stolicky a moze sa to lahko zbalit a vziat napr. niekde k babke alebo inde a babo resp. dieta sa v pokoji napapa vo svojom. Ja to mam a vyuzijem to isto, ale pockam, kym drobec bude sam sediet.... Okrem ineho, mozem to vziat do kazdej miestnosti a polozit hoci na zem, na stol, kde je miesto...
@linduska86, @tortelinka kedysi sa ludia vozili na kococh, pripadne este predtym aj lovili kyjakmi mamuty...vsetko potom bolo na chvilu ultramoderne. Len pokroky poslednych rokov - vratite pampersky a kocik?
Len si treba podla mojho nazoru vyberat, ci vsetky "novinky" nenahradzaju vychovu rodicov a prirodzeny vyvoj deti...
@kisska pampersky v pohode, latkujeme 😀 a kocik tiez moc nefici
@tortelinka ty nepouzivas vobec pampersy ani kocik? neviem si to predstavit bez toho..... 😒
@kolinia pampersky vobec, kocik ano, ale tak napoly s nosicom
@tortelinka hmmm a kolko denne minies latkovych a ako to stihas prat? 🙂 sice viem, ze donedavna to bola normalka, ale to by som musela prat kazdy druhy den, este mi povedz, ze ich aj zehlis :D, kolko ma tvoje baby mesiacov?
@kolinia nezehlim, su aj ine ako stvorce, ktore pozname..kuk tema latkovky,lebo sme mimo diskusie, periem 2 krat za tyz, drobec ma 4,5 mesiaca
@tortelinka no mne povedali viaceri odbornici v nemocnici,aj moja lekarka, ze babyvak,je nieco podobne ako ked stare matere nosili svoje deti..v plienkach. , neviem hodku dve denne ze mozes maleho tak ponosit,ale na prenasanie sa to oneodporuca,lebo sa nici chrbtica dietata,ale aj ta tvoja..nevem ja som zastanca kocika, a postielky. 🙂 som asi staromodna..🙂
@11zuzanka11 podla mna ma dieta padat, a sa motat..a nie dat ho niekam akoby ze tu budes sediet..lebo maminka nieco robi..ty si tiez nesedela v takejto divnej polohe..je to podla mna zbytocna kupa vymysel niekoho,kto chce na tom zarobit.. dieta ked uz ma sediet v rovnej polohe ,aby malo rovnu chrbticu aj to az ked samo pride nato ze aaaaaaaaaaa viem aj sediet..🙂))
o 6- 7 mesiaca podla mna..
@linduska86
Jasne ak to nemáš vyskusame potom si zástancom postielky a kocika, výhoda je to, že je to male skladne hocikde polozitelne. Nemusíš si to kupovať, ja som to dostala a chvalim si to, pól ročne dieťa uz vie same sedkat a určite to nevnima, že je to za trest.Je to vhodne ako doplnok a myslím ako množstvo dalších veci, ktore my sme naozaj ako deti nemali možnosť sa s tým stretnúť. Samozrejme, ze vacsinu veci keby sme dnes nemali vôbec nic by sa nestalo sestrin maly sa napr. najradšej hra s hrncami, vareskami ,kablami a pajkovackami a nie premyslenymi hrackami ale sedel aj v bumbo sedadku🙂
no ja to neodcudzujem, len mam nazor..🙂 nas synovec tak isto, kable , predlzovacky. anteny, a taketo halusky..) jeden by nepochopil 🙂 😵
@linduska86 zalezi aky mas nosic, ak kupis lacnu smejd, naozaj znicis chrbat sebe aj babu, ale kvalitny ergonomicky nosic, je to v pohode..ale kazdemu vyhovuje nieco ine, nikoho nepresviecam
@tortelinka s tym nosicom to je veru tak...mala som baby satku emitex, hrozne, nemala som ani sajn, ako sa to da pouzit, okrem toho, moja mala v polohe lahu byt nechcela od malicka a sediet este nevedela, tak som to velice rychlo predala a mala som aj nosic, vyzeral dobre, ale nic moc, kupila som ho na konikovi a mala mi z neho skoro zletela, ledva som ju zachytila a vraj system, aby sa to same neotvorilo.....fakt treba natrafit na kvalitu, ja som to stastie nemala, kocik je dobra vec 🙂

Osobnu skusenost nemam (a teda ja by som do toho dieta nikdy nedala) - ale tento clanok extra pozitivne tiez nevyznieva: http://hubpages.com/hub/Bumbo-Baby-Chair-Seat-i...
Mozno ma niekto, kto ho pouziva vyvedie z omylu...