icon

Plienky na noc pre dieťa od 27 kg

simona826
23. nov 2016

Dobry den, prosim Vas vie mi niekto poradiť kde zohnať plienky pre dieťa od 27 kg ? Mám syna , ktorý mal teraz v novembri 3 roky. Bez plienok je od 1 roka a 5 mesiacov. No v spánku cez noc sa nevie nato zobudiť. Na svoj vek je však velky, má 27 kg, je vysoký a topánky č 31. Oblečenie mu kupujeme na 8 rokov. Prosím Vás zdržte sa komentarov že to nie je normálne alebo že je obézny ako sa mi to už raz na jednom fóre stalo. Nie je vôbec obézny ani tučný, je velķy a mohutny, vyzerá na prváka. Môj dedo bol chlap ako hora museli mu dávat šiť topánky na mieru, tak syn asi podedil...Pampersky 6 + sú mu malé, skúšali sme aj plienky pre starých ľudí čislo S, tie by boli veľkostne dobré no nevydržia mu, ráno bol celý prečurany a plienka uplne rozpadnutá. Prosím o radu kde zohnať preňho plienky na noc alebo aj ako ho naučiť sa v noci nepomočiť. Dakujem pekne ☺

zuzik307
23. nov 2016

@simona826 Babylove z DM ste neskusali? 6, 6+, su do 30-32 kg...

jakubik
23. nov 2016

Viem,ze do 5 rokov sa pomocovanie neriesi, len 1hodinu pred spanim obmedzit pitie

jakubik
23. nov 2016

Plienky neviem

simona826
autor
23. nov 2016

@zuzik307 skúšali sme , zapnúť zapneme ale úplne natesno a ked som mu ju dala potom dole mal to úplne zarezané a otlačené 😕

kaja73
23. nov 2016

@simona826 https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/bam... treba hladat medzi zdravotnickymi potrebami..

salome51
23. nov 2016

@simona826 ak má dobrý spánok tak ho v noci dávaj cikať. Už vieš odhadnúť koľko vydrží bez cakania, či ho treba dať 2 x za noc alebo viac. Môj má tiež na noc ešte plienku, lenže on má hrozný spánok, keď ho dám cikať preberie sa a už nevie zadpať, plače a je mrzutý. Zatiaľ sme teda plienky na noc nechali. Odporučiť môžem tie Babylove z DM. Používala ich sesternica keď mal jej 6 ročný syn silný zápal močového mechúra a neudržal
moč . Vydržala mu aj v noci.

lucik194
23. nov 2016

odnaucit od plienky, davat v noci cikat, urcite 1-2x, naposledy hodinu pred spankom nedat pit, nauci sa, treba vydrzat, pokial je ako pisete bez plienok cely den je to len o cviku, treba vydrzat, davat cikat, nezazat, po tme zobrat na zachod tam mu pomoct, odniest ,nech sa nepreberie, u bab je to jednoduchsie, dali sme serblik hned k postielke tam sme ju posadili ona sa vycikala a spala hned dalej bez prebudenia

lucieee24
23. nov 2016

Nasa dcera mala plienku na noc este v 3,5 rokoch. Tiez smě skusali ju v noci budit, vacsinou sa nevycurala a castokrat robila v noci scény, tak smě to nechali tak a spavala s plienkou. Potom plienka začala být suchá a ked bols suchá niekolko dní, tak smě ju přestali dávat. A odvtedy je bez plienky. Párkrát sa stalo, že sa pocurala, ale ako tu už niekto spominal, třeba obmedzit to pitie večer. A tiez by som skusila zdravotnické potreby.

izuskam
23. nov 2016

@simona826 Ahoj moj syn bol tiez take velke chlapca 🙂 teraz ma 7 rokov, cez 140 cm, topanky nosi 36-37 🙂 ja som kupovala v DM ako pisala zuzik307 babylove take tie plienkove nohavicky. Nepamatam ake cislo ale je pravda ze po spanku aj ked nebol pocurany tak sa mu plienka teda tie nohavicky potrhali. Tak dufam ze nieco vhodne najdete 🙂

adriana132
23. nov 2016

akurát riesime problem nocneho pomocovania...len nas syn uz bude mať 5 rokov. ... k tomu nočnemu pomočovaniu ... okolo 4 rokov by dieta malo vedieť udrzať moč aj v noci ale kazde dieta je individualne, ale v zasade do 5 rokov to je normalne. Takze u vas to je v norme, ale akurat vcera som nasla leták od lekárky kde sa pise o nocnom pomocovani deti a ked chces oducat tak aj tu najdes dobre rady www.suchapostielka.sk . Co mna vsak zaskocilo na tomto letáku... ze su rozne faktory, ktoré suvisia s nocným pomocovanim a medzi nimi je spánok pri zvacsených nosných mandliach, tj ze nasleduje hlboký, prerušovaný a nasledne hlboký spánok. Mozno som tym niekomu pomohla. Pise sa tam aj o tom, ze netreba dávat plienku...no ja dávam, pretoze netuzim kazdy den prat paplon obliecky chranic matraca...ani by mi to nestihlo uschnut. Len nas syn nieje je taky velký takže v tom kde najst take velke plienky neporadim.
A k tomu budeniu co tu radia - do toho by som urcite nesla, radsej vecer obmedzit pitný rezim na minimum ako dieta v noci budit, nevyspí sa ani dieta, ani ty.

simona826
autor
23. nov 2016

@adriana132 presne ako píšeš, každé dieťa je individuálne...mám ešte 2 ročného syna, je medzi nimi rozdiel rok, ten je tiež od 1 a pol bez plienky, na noc mu plienku tiež dávam, no ten sa v noci vyberie na wcko sám aj niekoľkokrát, ten starší sa nato nezobudí ani raz...