icon

V čom spinká vaše 9 mesačné drobča?

janap76
6. jún 2014

Mamičky 🙂 často riešim dilemu, v čom uložiť malého spinkať 🙂 v spálni máme teraz 24-25 stupňov....podeľte sa o Vaše praktiky 🙂 ďakujem

moni244
6. jún 2014

@janap76 moja minulý rok v takom teple mala pol roka a spala len v body s krátkym a keď bolo ešte viac teplo, tak len v plienke, ale my sme mali strašne vyhriaty byt, lebo nám od rána do večera pečie slnko a okno nemôžme mať otvorené, lebo ide hluk z ulice

delideli
6. jún 2014

@janap76 : nam sa velmi osvedcili spacie vaky..cez rok v hrubke 2,5 tog, v lete staci 1,0 tog. daju sa kupit bezne v detskych eshopoch, aj v kamennych obchodoch, aj v ikee. vyber je velky, aj strihov je par tipov- my napr. najradsej pouzivame taky, co ma zapinanie na cvocky na ramienkach..a pyzamko prisposobujeme samozrejme teplote tiez..pri spacom vaku, co sme kupili my je aj tabulka, kde je podla teploty v spalni napisane do akej hrubky vaku je dobre babatko obliect a takisto co mu k tomu obliect. no a minuly rok v lete, ked boli najvacsie horucavy, tak som ho nechavala len v plienocke, bodynku s kratkym rukavom a pripadne som ho prikryla tenuckou bambusovou dekou (aj ked deky a prikryvky ako take sa velmi kvoli bezpecnosti neodporucaju..)

janap76
autor
6. jún 2014

@moni244 my máme spálňu v podkroví a to je tiež des 😒

moni244
6. jún 2014

@delideli ja som napr. moju dala do vaku 2 krát a vždy sa mi z neho vykopala, neviem ako, ale vykopala, navyše bola spotená ako myš, čiže záleží aj od dieťaťa a od teploty v byte, dome, proste tam kde sa spí, lebo si neviem predstaviť dieťa v 30 stupňových horúčavach, ako spí vo vaku, v bodyčku a ešte prikryté

moni244
6. jún 2014

@janap76 no tak to nezávidím, ja som potom už zapínala ventilátor, na najmenší stupeň, aby nefúkalo na ňu nech sa vzduch trocha pohne

janap76
autor
6. jún 2014

@delideli ja mám tiež najradšej spacie vaky 🙂 teraz mám taký tenký iba tričkovina a celý deň som si lámala hlavu, čo okrem toho...či body s krátkym, či s dlhým rukávom....malý odmalička prespal celú noc a teraz už asi 2 týždne sa mi v noci 2-3 x zobudí. Neviem či mu je teplo....lenže jemu idú aj ďalšie zúbky. Už má 6 zubov...a teraz idú vrchné, takže aj preto sa môže budiť.

janap76
autor
6. jún 2014

@moni244 dávam ho do úplne tenkého vaku a pod to body s krátkym rukávom a keď bude ešte teplejšie, tak iba ten vačok. Prikrývku nepoužívam vôbec. Ten ventilátor je dobrý nápad 😉 keď bude najhoršie, tak vytiahnem 🙂 Predtým sme bývali v byte kde od obeda do večera svietilo slnko....to fakt je nezabudnuteľné 😒

luvika
6. jún 2014

@janap76 moj spí v krátkom tricku a tenkych pyzamkovych nohaviciach a bez ponoziek...pri otvorenom okne a uplne odkryty. Odkedy sa narodil, a aj celu zimu prespal bez prikrytia, nenavidi byt v noci zakryty ani len dekou. Ale napriek tomu ho aspon 20x v noci prikryjem a do 5 sekund sa odkope a je nervozny a budi sa z toho...vzdala som to.

moni244
6. jún 2014

@luvika to isté aj my, sama si vyžiada deku, keď jej je chladno a to je tak raz za rok 🙂

janap76
autor
6. jún 2014

@luvika tak to som asi potrebovala počuť 🙂

delideli
6. jún 2014

@moni244 : na spaci vak uz nedavam nic,ani v lete ani v zime. tu decku,co som pisala, ze sme minuly rok pouzivali,sme pouzivali bez vaku,ked boli najvacsie horucavy,aj to sa vacsinou vykopal..inak mame nastastie spalnu na tej lepsej strane bytu,kde v lete nebyva az tak horuco ako napr. v obyvacke..takze kym nebude cez 30,tak v tenkom spacom vaku bude malemu akurat, aspon myslim..samozrejme zalezi aj na tom, ci sa v nom dietatku dobre spi..nas neznasal od mala perinky, zavinovacky, skusali sme aj taku "kuklicku" pre novorodencov ale ani tu velmi nechcel..a az ten vak mu sadol. a vykopat sa z neho este nevykopal,takze preto fungujeme s nim. ale jasme,ze nie kazdemu vyhovuje to iste,treba vyskusat.

luvika
6. jún 2014

@janap76 neboj...tiez som riesila, ci nebude chory, ze chudatko ake ma studene nozky, rucky...dcerka sa prikryje az po usi a tak toto som nepoznala. Ale vazne som to prestala riesit, a chory este ani raz nebol (klop klop). Vseobecne ani cez den ho nenaobliekavam, v zime ako seba a teraz bezne v plienke len beha no a v noci ako som pisala. Myslim, ze ked pridu ozajstne horucavy, asi bude len v kratkom tricku aj bez nohavic, len v plienke 🙂 predsa len aspon chrbatik nech ma kryty, labky nemusi 🙂

katulka74
6. jún 2014

moj v bodycku s kratkym rukavom,ked boli velke horucavy len v plienke a prykryty velkou plienkou,aj to len chvilu,neznesie byt zakryty

moni244
6. jún 2014

@delideli tak ja mám asi divné dieťa, od narodenia neznášala zavinovačky, perinky, spacie vaky, najradšej len tak položená na posteli alebo v postieľke a nezakrytá

delideli
6. jún 2014

@moni244 : urcite nie je divne 🙂 moj manzel napr. na sebe takmernic neznesie, ledva sa zakryva v zime, aj to sa v noci odkope, kym ja spim skoro cely rok pod hrubou perinou a ani v lete neviem spat nezakryta aj ked sa potom potim ako mys..a ten spaci vak bol nas posledny pokus, ak by ten nezabral,asi by spaval maly rovnako ako Tvoja dcerka..

marseillka
6. jún 2014

@janap76 no my mame 8mesiacov, v izbe cez 25 stupnov a mame na noc bud tenky overal take akoby pyzamko alebo body a polodupky. ak bude teplejsie len v body a max plienku bavlnenu alebo len v plienke.

ushuaia
6. jún 2014

@janap76 u nas my musime mat klimu, lebo vonku mame permanentne cez 30 stupnov cely rok...mala spinka vo vaku - davam jej len bodynko s dlhym rukavom..., alebo len tenky overal a tenku deku 🙂

janap76
autor
7. jún 2014

@luvika prehovorila si mi z duše 🙂 a pýtala som sa pediatra ako ho obliekať...či môžem ako seba, alebo ešte vrstvu navyše, tak povedal že do roka treba trochu teplejšie ako seba. Ale intuícia mi vraví, že drobcovi je tak teplo....a tak sa už nebudem báť že ochorie 🙂 ďakujem

janap76
autor
7. jún 2014

mamky ďakujem, pomohli ste mi 😉 🙂

luvika
7. jún 2014

@janap76 rado sa stalo...treba sa riadit podla dietatka :p