V čom spinká vaše 9 mesačné drobča?
Mamičky 🙂 často riešim dilemu, v čom uložiť malého spinkať 🙂 v spálni máme teraz 24-25 stupňov....podeľte sa o Vaše praktiky 🙂 ďakujem
@janap76 : nam sa velmi osvedcili spacie vaky..cez rok v hrubke 2,5 tog, v lete staci 1,0 tog. daju sa kupit bezne v detskych eshopoch, aj v kamennych obchodoch, aj v ikee. vyber je velky, aj strihov je par tipov- my napr. najradsej pouzivame taky, co ma zapinanie na cvocky na ramienkach..a pyzamko prisposobujeme samozrejme teplote tiez..pri spacom vaku, co sme kupili my je aj tabulka, kde je podla teploty v spalni napisane do akej hrubky vaku je dobre babatko obliect a takisto co mu k tomu obliect. no a minuly rok v lete, ked boli najvacsie horucavy, tak som ho nechavala len v plienocke, bodynku s kratkym rukavom a pripadne som ho prikryla tenuckou bambusovou dekou (aj ked deky a prikryvky ako take sa velmi kvoli bezpecnosti neodporucaju..)
@delideli ja som napr. moju dala do vaku 2 krát a vždy sa mi z neho vykopala, neviem ako, ale vykopala, navyše bola spotená ako myš, čiže záleží aj od dieťaťa a od teploty v byte, dome, proste tam kde sa spí, lebo si neviem predstaviť dieťa v 30 stupňových horúčavach, ako spí vo vaku, v bodyčku a ešte prikryté
@delideli ja mám tiež najradšej spacie vaky 🙂 teraz mám taký tenký iba tričkovina a celý deň som si lámala hlavu, čo okrem toho...či body s krátkym, či s dlhým rukávom....malý odmalička prespal celú noc a teraz už asi 2 týždne sa mi v noci 2-3 x zobudí. Neviem či mu je teplo....lenže jemu idú aj ďalšie zúbky. Už má 6 zubov...a teraz idú vrchné, takže aj preto sa môže budiť.
@moni244 dávam ho do úplne tenkého vaku a pod to body s krátkym rukávom a keď bude ešte teplejšie, tak iba ten vačok. Prikrývku nepoužívam vôbec. Ten ventilátor je dobrý nápad 😉 keď bude najhoršie, tak vytiahnem 🙂 Predtým sme bývali v byte kde od obeda do večera svietilo slnko....to fakt je nezabudnuteľné 😒
@janap76 moj spí v krátkom tricku a tenkych pyzamkovych nohaviciach a bez ponoziek...pri otvorenom okne a uplne odkryty. Odkedy sa narodil, a aj celu zimu prespal bez prikrytia, nenavidi byt v noci zakryty ani len dekou. Ale napriek tomu ho aspon 20x v noci prikryjem a do 5 sekund sa odkope a je nervozny a budi sa z toho...vzdala som to.
@moni244 : na spaci vak uz nedavam nic,ani v lete ani v zime. tu decku,co som pisala, ze sme minuly rok pouzivali,sme pouzivali bez vaku,ked boli najvacsie horucavy,aj to sa vacsinou vykopal..inak mame nastastie spalnu na tej lepsej strane bytu,kde v lete nebyva az tak horuco ako napr. v obyvacke..takze kym nebude cez 30,tak v tenkom spacom vaku bude malemu akurat, aspon myslim..samozrejme zalezi aj na tom, ci sa v nom dietatku dobre spi..nas neznasal od mala perinky, zavinovacky, skusali sme aj taku "kuklicku" pre novorodencov ale ani tu velmi nechcel..a az ten vak mu sadol. a vykopat sa z neho este nevykopal,takze preto fungujeme s nim. ale jasme,ze nie kazdemu vyhovuje to iste,treba vyskusat.
@janap76 neboj...tiez som riesila, ci nebude chory, ze chudatko ake ma studene nozky, rucky...dcerka sa prikryje az po usi a tak toto som nepoznala. Ale vazne som to prestala riesit, a chory este ani raz nebol (klop klop). Vseobecne ani cez den ho nenaobliekavam, v zime ako seba a teraz bezne v plienke len beha no a v noci ako som pisala. Myslim, ze ked pridu ozajstne horucavy, asi bude len v kratkom tricku aj bez nohavic, len v plienke 🙂 predsa len aspon chrbatik nech ma kryty, labky nemusi 🙂
moj v bodycku s kratkym rukavom,ked boli velke horucavy len v plienke a prykryty velkou plienkou,aj to len chvilu,neznesie byt zakryty
@moni244 : urcite nie je divne 🙂 moj manzel napr. na sebe takmernic neznesie, ledva sa zakryva v zime, aj to sa v noci odkope, kym ja spim skoro cely rok pod hrubou perinou a ani v lete neviem spat nezakryta aj ked sa potom potim ako mys..a ten spaci vak bol nas posledny pokus, ak by ten nezabral,asi by spaval maly rovnako ako Tvoja dcerka..
@janap76 no my mame 8mesiacov, v izbe cez 25 stupnov a mame na noc bud tenky overal take akoby pyzamko alebo body a polodupky. ak bude teplejsie len v body a max plienku bavlnenu alebo len v plienke.
mamky ďakujem, pomohli ste mi 😉 🙂

@janap76 moja minulý rok v takom teple mala pol roka a spala len v body s krátkym a keď bolo ešte viac teplo, tak len v plienke, ale my sme mali strašne vyhriaty byt, lebo nám od rána do večera pečie slnko a okno nemôžme mať otvorené, lebo ide hluk z ulice