Veci z alliexpresu a wishu
Ahojte baby aky mate nazor na veci z číny??
Dnes uz mam problem najst nieco co nie je z aliexpresu.... tovar odtial sa na mna valí na facebooku, na instagrame, tu.... osobne proti tomu nemam nic, mame odtial nejake ciapky a prkotinky.... ale teda biznis sa na tom rozbehol riadny.... preto si vsetko pred kupou najprv overujem.... pridavam najcerstvejsi "ulovok" zo vcera... chcela som tuto hru....
Skoro vsetko je z ciny 👀 ale uz moc neobjednavam z Ali alebo wish lebo dodacia doba je dlha a mne sa nepaci tak dlho cakat 👀😂.
Teraz som kupila posledne nazehlovacky( po dlhej dobe som chcela vyskusat ci to stale tak dlho ide ku mne) a uz mesiac cakam na ne 🤔
@viskupovaandrea z Alí v poslednej dobe príde dosť rýchlo, aj za 2-3 týždne. Kedysi 6 týždňov bolo bežne.
Kupujem odtiaľ pravidelne príslušenstvo k mobilom, sponky do vlasov, aj nejaké oblečko ... V podstate je väčšina vecí z Číny... Neobjednala by som len obuv tu musím skúsiť kôli šírke chodidla. Posledne som objednala drevené kocky, drevené puzzle pre drobca a čiapky.
Mne dnes prišli šaty z wishu, no katastrofálne ;) oblecko už nikdy odtiaľ....ale napr. Kocky, lego a podobne blbosti prišli v pohode.
@maleusko akože tieto. Látka ako zo zástery, ešte horšie a hodila som ich rovno do koša.
Na rozne dekoracie, doplnky, prkotiny do domacnosti ano. Oblecko, hracky, cokolvek, co sa dotyka koze niekdy nie.
@annamivo ahojky a mozem sa spytat ako sa objednava ?musite byt zaregistrovane na ali vdaka za odpoved
@nikolas0503 ahoj ... Áno je tam jednoduchá registrácia. Ja tam chodím cez notebook tam je to prehľadnejšie, nastav si SVK jazyk a postup je jednoduchý, myslím že mňa registrovali cez FB konto a e-mail je potrebny . A ešte musíš mať na platobnej karte nastavené platby cez net. To som poriesila cez mobil. 😉 Príjemné nákupy
my kupujeme na ali lego, je ovela lacnejsie ako original..mame asi 7 roznych odtial, iba s jednou som nebola spokojna, nedrzali dobre dieliky spolu..oblecko otrasne, to sa vobec neoplati, jedine tak mozno detske tricka a teplaky co sme mali boli pouzitelne....ja odtial nakupujem tak 10 veci mesacne, hlavne do domacnosti
@kaporka ako niektore spomínali, na prkotinky ano, ale oblecenie by som neriskovala (velkost, material...).S mojimi nakupmi som inak spokojná
Objednávam z Wishu oblečenie pre novorodenca,vždy si prečítam viacero recenzii ak sú dobré tak problem nikdy nebol.Väčšinou všade po internete pozerám detské vecicky a väčšinou tie veci sú z Wishu.Napríklad : z Wishu tehotenske tričko za 5€,tu cez internet.stránku 12€,uplne to isté..Pre prvú dcérku som kupovala veľmi drahé veci,no teraz už v tom rozdiel veru nevidím.Určite veci kupujem tu,no ale také pekné súpravy čo sú za 8€,tu za 18€ a je to to isté.
Z ali nakupujem vela ale wish moc nie. Hlavne vzdy mas moznost najst tu istu vec od viacerých dodavatelov a mozes si pozriet real fotky. Vzdy pisu o tovare vsetko, treba to najst a kuknut material, velkost, ake to ma hodnotenie od kupujúcich atd. Podla toho vies co objednat a co nie....
na ali (asi tam, ja sa v tom nevyznam) kupuje len moj muz elektroniku a sme spokojni, vela praktickych veci sme odtial kupili.. potom chcem kupit nejake doplnky do bytu co sa mi pacia.. oblecenie a vsetko co by mohli dat deti do ust alebo na pokozku urcite nekupim.. ano, v cine je vyrobene dnes uz asi vsetko, ale to co kupim tu je aspon nejakym sposobom kontrolovane.. to co.mi pride postou rovno.domov kontrolovane nebude nikdy.. (aj ked mozno.mam doma aj nejake hracky z ali a ani o tom neviem - veci co dostanu od rodiny nekontrolujem odkial su)
@andrii ta tyrkysova je fakt pekna, pridas link? Dakujem 😉
@andrii skoda, fakt je pekna

Aj ked si kupis veci z kamenneho obchodu vo svojom meste, aj tak budu vacsinou vyrobene v cine :D takze to mas jedno (iba pri malo veciach si davam pozor na to odkial su. Napr. latkove plienky, spodne pradlo atd.)