icon

Vysávačová odsávačka

puncova
5. mar 2013

ahojte...neviem ci pisem do dobrej kategorie ale chcem sa spytat, na vysavacovu odsavacku...ako sa s tym odsava?neviem ci to robim dobre....ten koniec ktory saje sopliky sa dava babatku do nosteka len tak na kraj alebo sa to k nosteku iba prilozi...ja som mu to davala DO NOSTEKA.nie hlboko len tak aby to bolo v dierke na doraz.druhu mu nechavam volnu.bojim sa ci sa mu nieco nestane, lebo on tak spokojnenko lezi a drzi..potom pusta slinky a ja mam niekedy obavy.povedzte ako ste to robili vy???len preboha bepovedzte ze to robim zle a mozem uskodit.... ☹

iv01
5. mar 2013

tak to ti zavidim ze spokojne lezi, lebo moji vyvadzaju ako keby som ich tyrala

iv01
5. mar 2013

a robis to urcite dobre

anjelik2509
5. mar 2013

nie, nemusíš sa báť, robíš to dobre, nemá mu to ako ublížiť, len si treba ustrážiť výkon vysávača......Ja mojej vždy strčím do nosa tú časť čo má ísť do nošteka, ako to len ide, nesmie tam ostať medzierka, aby to vycuclo soplík celý...A aj naša buď leží kľudne, alebo niekedy vyvádza, ako kedy 🙂

rainbow0508
5. mar 2013

@puncova neboj, robis to dobre...a bud rada, ze ti spokojne lezi...teda, ak mas vysavac na plny tah...lebo tak funfuje osozne...ak ho mas na najslabsi, moc ti to nevytiahne sopliky...ale tato je najlepsie

luciannka83
5. mar 2013

Ja len dodám, že ta odsávačka je robená tak, že pri akomkoľvek výkone vysávača vyvinie stále rovnaký podtlak. Čiže sa nemusíš báť, že jej vytiahneš s hlienmi aj kúsok mozgu 🙂

rheia27
5. mar 2013

@puncova pri tej odsavacke je aj navod tak si to dobre prestuduj 🙂 v podstate si treba strazit dve veci vykon vysavaca a babetko ma vzdy sediet, nikdy nie lezat
a samozrejme nosne dierky treba zvlhcovat, napr libenar

rheia27
5. mar 2013

a inak ak nema nadchu a vela soplikov, tak popros pediatricku aby ti ukazala ako sa to spravne a lahko vybera 🙂 nam to ukazala

puncova
autor
11. mar 2013

ahojte..libenar mam.nemozem ho dat sadkat lebo bude mam 7 tyzdnov...este je v perinke..niekedy sa mu urobi taky "kozarik" ze sa sama cudujem kde ho tam mal..odkedy davam libenar tak uz nie...ale stale sa mi vidi akoby chrapkal najma v noci...ale ked prilozim vysavac tak nic neide...niekedy ani ten kozarik...musim si ho prisunut na kraj a vybrat s tycinkou...

petribela
11. mar 2013

@puncova Ahoj.môj malý tiež chytil soplíky 3týždne sme odsávali a odsávali,doktorka nám poradila aby sme ho dali do polohy 40stupňov aby mu soplík stekal...inak môj malý bude mať 2,5mesiaca v piatok ale soplíky má aj doteraz ale už je to lepšie,,,ja som ho mala v perinke len prvý mesiac,rád sa hýbe:o..neviem či som pomohla

puncova
autor
11. mar 2013

@petribela nas sa tiezn na perinku uz hneva a vykopuje mi ju..dost velky sa narodil a este ho davam do perinky..cez den spinka rozvity ale v noci som si istejsia ak je zabaleny...teraz spinka zabaleny ale vrxna snurka rozviazana a dole je odkryty ze moze kopkat...moj muz sa totiz este boji ho dvihat a brat na ruky bez perinky...ked je rozvity a placka alebo nejaky problem bezi pre mna....ze rooooob daaacoooo

petribela
11. mar 2013

@puncova tak áno lepšie je dvíhať s perinkou,ale môj malý má vyše 60cm takže žiadna šanca na perinku,,zatiaľ spával medzi nami za soplíky,teraz stále narába s ručičkami a keď zaspáva tak sa vždy strhne,,,ale už pôjde do postieľky.....každý robí ako uzná za vhodné:o

puncova
autor
14. mar 2013

ved presne,..pomaly ale isto aj nam perinka ltt...inak pekny chlapisko ked ma vyse 60cm....

mirka_d
14. mar 2013

ahojte,my sme si so syncekom uzili so soplikmi tiez vela, boli sme aj na ORL; pediatricka mi povedala,ze odsavacku treba len prilozit k nosnej dierke,nie ju davat dnu,ani na kusok a tiez dodala,ze mam odsavat len rano a vecer pred spanim,pretoze castym odsavanim len zbytocne drazdim sliznicu v nosteku; ze cez den mam malemu nechat sopliky len vytekat; nechcela som tomu velmi verit,ale vyskusala som a nam to pomohlo; a na ORL mi poradili Vincentku - je to mineralna voda s vyssim obsahom soli a da sa kupit ako sprej do nosa, odvtedy pouzivam iba tu