Aké oblečenie vybrať pre novorodenca v máji?
Ahojte mamičky, mnohým vám určite príde moja otázka smiešna, ale keďže som vo všetkom nováčik a nechcem nič podceniť, radšej sa opýtam.
Čakáme prvé bábätko, ktoré ma medzi nás prísť koncom mája. Pomaličky ale isto, dávame dokopy výbavičku pre malého. Otázka znie- aké veci na oblečenie by nemali chýbať pri narodení dieťatka v máji. Mám nakupit aj hrubšiu zavinivacku, overal ? alebo len svetríky a tenší overal. Chápem, že záleží hlavne od počasia, ale chcela by som vedieť čoho sa mám viac menej držať.
Nejaké veci sme dostali/podedili, no stále som veľmi nerozhodná čo je treba ešte dokúpiť.
Za každú príjemnú radu vopred ďakujem.
@danka0501 môj syn sa narodil na konci apríla, doma som mala v prípade potreby takú plyšovú mikinku s dupačkami a jeden pletený sveter od babky. V svetríku išiel domov z pôrodnice a to plyšové mal tiež asi len raz oblečené 😀 keď bol v kočíku tak bol v perinke a do toho som mu obliekala len tenké svetríky
Na konci mája už býva príjemne teplo
Ja by som povedala, ze treba mat body s dlhym rukavom, teplaciky/leginky s dlhym rukavom, nejaky svetrik a ciapocky a ponozky. Deku do kocika a prsiplast na kocik.
V dnesnej dobe dokupis akykolvek kus oblecenia este z porodnice 😀
Koncom maja mize byt 30 C, hrubšia zavinovačky sú pre bábätka narodené cez zimu
Stačí ti tenký overal. Deka do kočíka.
Taka klasika body s dlhým rukavom, legíny/tepláky a mala by som aj nejakú mikinu/svetrík. Čiapka, ponožky.
Zavinovacku by som nekupovala, overal nejaký tenší, teplakovy. Zavinovacku ak tak nejakú muselinovu.
@lucia13022023 ďakujem
Tenky teplakovy overal a deky ti bohate postacia.
Hrubsiu zavinovacku nepotrebujes ani v zime…
Mi sme majovy a mali sme klasicku výbavu nič hrube
Body polodupacky overali svetríky čiapky tensiu deku
V perinke nebol vôbec bolo horúco a dlhé veci tiež nenosil dlho lebo bolo horuco
Moj je zaciatkom juna, termin bol koncom maja, mala som overaly/pyzamka aj nejaky ten svetrik, nakoniec bolo v 2012 take horuce leto, ze maly bol viacmenej v kratkom body a chodili sme na prechadzku velakrat az o osmej vecer. Treba byt flexibilni, nikdy nevies, ako sa narodi, mozno bude babo velke a ponosi 56 mesiac, mozno bude mensie a zacnete 50kou. Takisto moze prsat a byt chladno ale aj 35 stupnov. Vzdy je mozne navrstvit, zakryt dekou napr.
My sme mali fakt len pár svetrikov. Mala som tiež pár body kvôli veľkosti a hneď keď sa narodila sme dokupovali lebo však keď si odgrcla tak toho najviac. Potom klasika tenké nohavice čo majú širokú gumu cez bruško až ju to neťahá. Dve deky, tenkú zavinovačku a tenký spací vak 🙂

Koncom mája nepotrebuješ hrubšiu zavinovačku ani hrubý overal.
Kúpila by som bavlnené overaly a nejaký svetrík 1-2 ks