Aké veci pre dieťatko, ktoré sa narodí v októbri?
Zdravím, TP mám 5.októbra mám takú dilemu, kupovať 56ky skôr zimné už alebo ešte stále letnejšie? Ešte taka menšia otázka, kupovali ste 56ky alebo skôr 62 pre novorodenca? Nechcem aby sa vo veciach stratil ale zas by som chcela aby aspoň chvíľu vydržali viem že rýchlo rastú..
Moja sa mala narodiť 8.10., narodila sa 20.10., kým sme sa dostali von, koniec októbra, hoci ešte slniečko, ale všetko mala dlhé, body, dupačky overal, bola drobná, priberala málo, mala veci až do zimy. V 62 by sa utopila, odhad pôrodnej bol klasicky 3,5kg, narodila sa 3,05, tenká, doteraz je ako palica. Na tvojom mieste kúpim pár body s dlhým, pyžamka, medvedíka na von,zvyšom dokúpiš potom, uvidíš, ako bude priberať. Ak by sa ti aj narodil do babieho leta v septembri, to by som krátke nedala.
Začala by som 56 pár vecí, ak bude chýbať dokúpiš, skôr tenšie, dlhý rukáv - aby bábätku vnútri nebolo teplo, ak by bolo vonku chladnejšie dáš dve vrstvy alebo prikryješ dekou.
Ahoj, ja som rodila 12. septembra a mala som nakupenych kvantum letnych veci ako napr. bodycka s kratkym rukavom a ziadne som nepouzila. Ani nevies ako mi srdce trhalo. Ale v nemocnici som bola tyzden, to boli horucavy a maly mal nemocnicne oblecko a ked nas pustili, tak zacali dazde a uz sa letne teploty nevratili. Uz mal len bodycka s dlhym rukavom.
Co sa tyka velkosti, tak 56ka bude v pohode. Moj mal 4,7 kg a 54cm a vsetci mi vraveli, ze 56ku ani neskusaj..to mu uz bude mala, tak z nemocnice isiel v 62ke, ale stracal sa v tom, lebo on nebol tucny, len proste velky a tazky 😃
Určite 56kou začni. Môj syn sa narodil s 48cm, 56tky mu aj tak boli dobre, 50tky som mu obliekla tak prvý a druhý týždeň. Dnes má 6 týždňov a 58,5cm a ešte v pohode nosí 56tky, takže určite to využijete dlhšie. Niektoré 62-ky majú aj iné značenie, a tak je ze pre 2-3mesacneho...takze pre novorodenca podľa mňa by to bolo príliš veľké číslo.
Krátky rukáv ani opalovacky kupovať nemusíš, inak na prvé 2 mesiace nemusíš podľa mňa extra hrubé, keby niečo, vždy sa dá riešiť tak, že pod dupačky dáš ešte bodyčko, alebo na vrch svetrík, kabátik, pripadne keď sa ti zdá, že na prechádzke je mu zima, tak prikryjes extra dekou, a vo vnútri aj tak budete kúriť.
Určite začni 56, v 62 ti bude plavat. Moja mala sa narodila veľká, skoro 4kg a 50cm. Teraz ma mesiac a 56tky sú jej stále dobré a 62ky ešte veľké. Veci by som riešila s dlhým rukávom, v októbri je už chladno. A ak nemáš doma v zime horúco napr od kozuba ani ti letné veci netreba. V bytovke ich určite nevyuzijes

Pokiaľ doma kurite na 25 stupňov, tak aj letné, inak podľa mňa netreba. Normálne dlhé body, overaly, tepláky, nejaký overal na von. Určite kúp aj 56, ale s mierou, vždy sa dá dokúpiť. Niektoré deti nosia 56 aj dva mesiace, niektoré z nej hneď vyrastú, to uvidíš...