icon

Ako a kedy používať doma inhalátor?

isis
21. okt 2011

Ešte na jar sme kúpili inhalátor aj s nosovým nebulizérom (nosná sprcha). Používam ho pri oboch deťoch, mladší syn (20 mesiacov) má nábeh na astmu a staršia dcéra (4 roky), odkedy chodí do škôlky má neustále soplíky, kašle, laryngitídy a pod. Keď sa im stav zhoršuje používam inhalátor aj s nosnou sprchou a to buď vincentku, alebo ambrobene, alebo vincentku s kvapkou pinosolu. Keď som sa na to pýtala lekárov od pedaitra, cez ORL, alergológa a neviem ešte koho, každý má na to iný názor. Niekto že je to dobre, iný že je to placebo a na ORL mi povedali, že pri veľkých soploch sa kašle inhalovaním len zhoršujú, pretože sa tým vzduchom hlieny presúvajú dolu na priedušky. Aké sú vaše skúsenosti a rady? Kedy a čo inhalujete?

janettelubomir
18. apr 2016

@vera_t ja davam vincentku a 5ml

vera_t
18. apr 2016

@janettelubomir dakujem krasne, ja som dala tiez 5ml, ale prislo mi to nejako dlho, tak nabuduce dam asi 3ml 🙂

emmusska
18. apr 2016

@vera_t a pomohlo? už je lepšie?

janettelubomir
18. apr 2016

@vera_t ano mate pravdu pre dieta je to dlho, urcite postaci 3ml. Na svoju astmu si davam 5ml.

vera_t
18. apr 2016

@emmusska Mne dnes len inhalator prisiel, tak dnes som zacala a este zajtra by mi mala prist aj nosova sprcha do nosa, aku sme mali aj v nemocnici. Tak mozem dat potom vediet, lebo ja som bola so syncekom v nemocnici so zapalom priedusiek a tam ho liecili inhalaciami a kazali mi, ze by bolo super ak by som si kupila aj domov inhalator, tak hadam pomoze, lebo stale sme este zahlieneny ako nam isli 3stolicky naraz a z toho sa nam vsetko rozputalo aj to nekonecne zahlienenie a uz 5x nam kvoli tomu posunuli ockovanie...

emmusska
19. júl 2016

@vera_t jasne ono je to ine ked to ma clovek doma aspon nemusite chodit do nemocnice a budes mu moct pomoct aj doma. Potom daj vediet ci uz je lepsie 🙂 drzim palce

sasajanaj
15. sep 2016

viete mi poradiť inhalátor, pri ktorom môžem použiť aj esenciálne oleje?

lenka9512
15. okt 2016

Pri Laryngitide sa nesmie inhalovat tepla para! Opuchy dýchacích ciest to len zhoršuje!!!!

lauritta96i
24. okt 2016

Prosim vas poradte. Mam synceka 3 r a 3 mesiace. Kazdy mesiac soplik posledne dva laryngitida, bud pohotovost alebo hospitalizacia. Zhanam nieco teda asi inhalator. V nemocnici mu pustali nejake soli takou trubickou tu mu dali do postielky. Videla som inhalator na vincentku ale to je tepla para a on potrebuje studenu. Viete mi poradit aky inhalator je vhodny? Zvlhcovac mame len tie slane roztoky mu chcem pustat. Aj teraz spinka a kasle tak cakam ci zas nebude nocny vyjazd:(

lucianka01
26. nov 2016

Nemáte niekto tento inhalátor? Malý máva pravidelne laringitídy, tak musíme to začať takto riešiť. Kamarátka mi odporučila inhalovať vincentku, vraj to je na všetko.

monilik
26. nov 2016

@lauritta96i mam tento aj z tejto stranky, odporucila mi ho pediatricka, jeden den objednala, druhy den doobeda mi ho doviezli. http://tlakomeryomron.sk/inhalatory/Inhalator-O...

lucianka01
30. nov 2016

Idem za vami s prosbou o radu. Kupila dom inhalator,je super tichucky. Mam aj vincentku. Chcem sa spytat,ze ako dlho sa moze skladovat otvorena?

lenka9512
30. nov 2016

@lucianka01 To je polsky? Ja som ho nasla iba na polskych strankach. Ci, kde ho mam hladat? A kolko stal, prosim?

lucianka01
30. nov 2016

Na heureke som ho nasla,na jednej stranke bol dostupny.

lenka9512
30. nov 2016

@lucianka01 a je dobry?

lucianka01
1. dec 2016

@lenka9512 ja som nakoniec kupila omron,lebo henta kravicka strasne hucala. http://tlakomeryomron.sk/inhalatory/Inhalator-O... je tichucky,maly,prenosny.

lenka9512
1. dec 2016

@lucianka01 Dakujem, super. Objednam.

alex2015
9. jan 2017

Ahoj baby nas inhslovali v nemocnici stymto my doma vincentka aky je rozdiel neviete?

vever_ka
2. feb 2017

Zmeny prosím. Malym inhalátor s objemom 5ml. Chcela by som dať malemu do toho eukalyptovy esenciálne olej. Je to možné? Ak áno tak skle množstvo toho oleja na objem 5ml.
Ďakujem

isis
autor
8. mar 2017

@alex2015 to je predpokladam fyziologicky roztok. Aj my ked sme boli uz neviem kolkykrat v nemocnici sme ho inhalovali a potom sme si doniesli aj domov, ale je na lekarsky predpis. Teraz bezne inhalujeme len cistu vincentku. Ale najskor vzdy dokladne vycistime nos nebulizerom... to je podla mna zaklad vsetkeho

isis
autor
8. mar 2017

@vever_ka ja by som len velmi opatrne s olejmi. Skusala som vsetko mozne a najviac sa mi osvedcila vincentnka alebo fyziologicky roztok.... Pri inhalovani skor ide o ten zvlhceny slany vzduch ktory je pohanay do dychacich ciest. Tie oleje mozu byt najma pre male deti dost silne a zbytocne mozu vyvolat reakcie ktore nie su ziaduce.

vera_t
8. mar 2017

@isis fyziologicky roztok sa da kupit aj bez predpisu.

isis
autor
8. mar 2017

nam v lekarni povedali len na predpis...v ziadnej nechceli predat

vera_t
8. mar 2017

@isis to fakt? Ja kupujem v Trnave a tusim som kupovala asi v 5 roznych lekarnach a nikdy nebol problem a v 2 dalsich fyziolog. roztok nedrzia. Ja kupujem 1 alebo 2x do mesiaca a teda uz vyse roka takto fungujeme. Ja ani nic ine nekupujem a ani som netusila, ze by mohol byt na predpis.

isis
autor
8. mar 2017

no ja som tiez zhanala v trnave a necheli nam predat:(

vera_t
8. mar 2017

@isis no vyskusaj este, ja som kupovala na poliklinike v tej vacsej v hlavnej budove, aj pri socialnej poistovni, v arkadii, pri zoske. V tescu a kauflande to nedrzia. Fakt som ani raz nemala problem a ani nikto v mojom okoli, kedze to pouzivaju do inhalatora aj moji kamarati a rodina.

exupery
8. mar 2017

@isis kúpiš ho klasika v lekárni,je lepšie inhalovat toto ako vincentku

baklik
19. mar 2017

Inhalator sa da aj na recept. Predpisal vam ho niekto?

lenka9512
20. mar 2017

@baklik Da sa na recept, ale predpise ho iba na plucnom alebo na alergologii.

iva1009
25. apr 2017

kolko mam nariedit do omronu ambrobene a fyziolog? 1:5ML staci? Ampulka je velka 10ml NaCl...a Ambrobene je roztok na inhalaciu 1ml od lekara na predpis mame tento inhalator