Ako často sterilizovať fľaše a cumlíky?
Citim sa ako neschopna ;( o mesiac mam termin a ja neviem ani taketo zakladne veci. Ako často sterilizujete cumlíky a fľaštičky?
@pribinak ďakujem, takže nemusím tak robiť po/pred každym použitým? 🙈 fakt sa citim ako neschopačka že neviem take veci, revem tu už hodinu že asi budem neschopna matka
@pribinak ďakujem veľmi pekne. Verim v to, len ja som ty, že chcem byť na všetko pripravená, aj keď viem, že to nehrozi
Kašli na to, neplač kvôli tomu ja som tiež chytala paniku a dali sme to neboj 😊😂 inak mňa tu ukrižujú ale ja som teda niekedy vysterilizovala až po mesiaci. Mala som saponat na fľašky a cumle a tym a horucou vodou som ich samozrejme drhla ale sterilizovanie nič moc no 😂
novorodencovi keď som mala čas - ideálne raz denne, reálne raz za 2-3 dní 😀 neskôr už podľa potreby, to zistíš
Kupila som si sterilizator, tu na bazosi za par €. Po pouziti odsavacky ci flase som to hned umyla, dala tam, zapla a tam to cakalo do dalsieho pouzitia, ak som "pomiesala" umyte a vystreilizovane, tak som ho zas zapla.
Sterilizator bol a je urceny na uskladnenie flias a cumlikov (v nasej domacnosti). Preto isiel aj dva krat do dna ked presla na UM v 3-4 mesiaci.
Tak nam to vyhovuje.
Ja som sterilizovala na zaciatku po kupe a potom uz ovela menej oproti vsetkym, ktore tu pisali. Max. som na par minut zaliala vodou z rychlovarnej kanvice. Poriadne som poumyvala alebo dala do umyvacky riadu a stacilo. Nic malemu nebolo.
Mala som sterilizator do mikrovlnky a podľa potreby som veci sterilizovala, kľudne aj denne. Zabralo to len pár minút. Fľaše aj sterilizator boli od rovnakého výrobcu, všetko mi v ňom sedelo.
Každý večer vyčistim fľašky a zalejem vriacou vodou. Za to na cumle si spomeniem raz za mesiac 😁 uvidíš nájdeš si v tom systém. Dieťa z nevysterilizovanej falasky neumrie 😉
Ďakujem za všetky rady baby 🙂
A trochu sa ukľudni😉 zbytočne sa trapiš a stresuješ dopredu. Keď budeš mať bábätko pri sebe, uvidíš že ti starostlivosť pôjde.
@pinkgirl no veru, snáď to tak bude, keď mi napadne x myšlienok, čo ešte neviem a nemám šajnu o niektorých veciach vobec, tak sa hneď vystresujem 🙈😔 ja som mega zodpovedný človek a na všetko by som chcela byť pripravená, no viem, že tu sa to nedá 🙏 ale už sa nevieme dočkať❤️
😁 všetko bude v poriadku😊. Materstvo sa nedá naučiť, inštinktívne sa budeš riadiť, za pochodu učiť - tak to funguje celé generácie. Akurát, že dnes je toľko pomocníkov, že to zvládneš oveľa ľahšie. Hlavne si uži dieťatko.
Tato je super vec parny sterilizator aj so susenim, mozes v tom uskladnovat aj flasky a potom neskor sterilizovat hryzatka a zubne kefky. Pozri si nejaky bazarovy, ale aj s funkcoiu susenia.
https://www.philips-eshop.sk/elektricky-parny-s...
Fúha, keď to tu tak čítam. Mam druhé dieťa, bude mať 1rok, fľašky umývam obyčajne s jarou, sterilizovala som presne 1x pred 1vym použitím. Pri prvom dieťati možno raz za 2 mesiace. Žiadny problém s tým nebol 🙂

Niekto raz za týždeň, niekto raz za 2 týždne. Das so hrnca vodu, das zovrieť a pridas umyté cumliky a fľaše. Hotovo