icon

Ako vyberáte čiapku pre dieťa na zimu?

penelope10
26. nov 2022

Ahojte, smiesna otazka, ale chcela by som vedieť, podľa čoho vyberate čiapky pre deti ? Na čo pozerate najviac a či mate nejake presne pritériá podľa čoho kupujete ? Prípadne mate oblúbeného výrobcu ? Dakujeeeem

Ako vyberáte čiapku pre dieťa na zimu?
bozenas
26. nov 2022

Podľa toho aké veľké dieťa, ja sa snažím kupovať vždy v predajni aby sme mohli skúsiť. pre menšie dieťa na viazanie, aby sa neodkrývali uši, a podľa toho kde bývate aká zvykne byť zima- ja som vyberala bez brmbolca, pretože to vadilo keď som chcela dať napr. kapucňu ešte na hlavu, ak bol vietor a pod. Príp.som ešte volila kuklu, teraz už majú rôzne, nie len vyslovené športové.

beata_k
26. nov 2022

Mam jedine kriterium na zimu. Cim hrubsia, tym lepsia 🙂

patka06
26. nov 2022

Presne ako príspevok vyššie, hlavne bez brmbolca a nie príliš hrubú, tiež som radšej kupovala kuklu ako klasickú čiapku.

alison11
26. nov 2022

@penelope10 Zvnútra flísované aby hrialo a podľa veľkosti dieťatka kým boli maličký tak naviazanie aby sa im z ušiek nezošuchly.Teraz už kupujem bez brmbolcov keďže majú 11 a 8rokov ale takisto majú z flísom zvnútra keďže pletené sa môže stať že prefúka,alebo ak navlhnú od snehu ,predca až tak nepremoknú.

oli18
26. nov 2022

Flis z vnutra je pre mna nevhodny. Nenatahuje sa, je pevny. Okrem toho nemame tu take silne zimy na futrovane ciapky. To sa detom v hrubej ciapke poti hlava. Takze za mna, aby sa ciapka dala dobre roztiahnut, potom ju moze clovek nosit do omrzenia.

nika23t
26. nov 2022

@penelope10 ideálne, keď odskúša. Mam doma 10 ciapok, ktore im padajú, smykaju sa, nesedia, sú pekné, objednane z netu, a hlavne su nanič...

jesenzima
26. nov 2022

Prídem do obchodu, vyberiem správnu veľkosť, zaplatím, odchádzam z obchodu. Kritériá sú správna veľkosť a vhodná farba . Je to len a len čiapka.

nevenka
26. nov 2022

No...hlavne tym mensim som ciapky sila, mam jeden overeny strih a pekne zakryju usi, su dost do cela, hlboke, aby nestali len na vrchole hlavicky a potom maju hole uska. Kupovane skoro ziadne nesedia. Jedina, co je super, je taka baranica z H&M, to ne topka.
A sila som tak, ze na teplejsiu jar tenky uplet 1 vrstva, na jesen 2 vrstvy upletu, na zimu ten flis. Babatkam na zimu flis vonku a vo vnutri bavlneny uplet.
Lebo mne pride ta pletenina zvonku a este aj flis vo vnutri, az prilis, pokial nie je minus 10 a viac..

penelope10
autor
26. nov 2022

@alison11 nevadi že flees je taky že sa vlasy spotia ?

mimi2019
26. nov 2022

Rastuca merino kukla, sal aj ciapka v jednom. Zakryje co ma, nepretaca sa, nepadaaa

mareri
Odpoveď bola odstránená
slavomira236
26. nov 2022

@penelope10 ja som svojim zvykla dávať šiť šmolko čiapky podsite flisom...teraz ešte syn nosí jesennú jednovrstvovu a dcérka 2 vrstvou jesennú ešte len začala nosiť keď fúka dajú si kapucňu na hlavu ešte niesu mínusové teploty stačí im to...ale vždy tie šmolko im najlepšie sedeli

alison11
26. nov 2022

@penelope10 Zatiaľ sa im ani raz nespotila hlava ani ako batoľatám a ani teraz čo už majú 11 a 8rokov

penelope10
autor
27. nov 2022

ak kupite pre dieťa kuklu ma ešte aj inu čiapku ? či len kuklu ?

heln
27. nov 2022

@penelope10 tiez som si najskor povedala, ved to nie je veda, idem do obchodu, vyberiem si, ktora sa mi paci a kupim.
ale ked nad tym rozmyslam je to zlozitejsie, v prvom rade velkost, aby dobre sedela, aby brmbolec vosiel pod kapucnu ked snezi a hlavne aby sa dietatu pacila aby ju vobec dalo na hlavu.

patka06
27. nov 2022

@penelope10 mali sme 2 ks kukly a 2 čiapky