Ako vybrať mantinel do postieľky?
Ahojte,
Smiem sa opýtať aky mantinel je lepší do postielky plochy alebo vrkoč? Okolo cele postielky alebo ? Niekoho koho odporúčate na šitie ? Pride mi celkom drahe 100 eur vyhodit a ak to má byť len na pár mesiacov.. ďakujem
Najlepsie ziadny, je to nebezpecne z hladiska sids. Ak uz musis, ikea ma faj
@gabca5359 ja som mala dokonca kým tam malý spal, zo začiatku dobre kvôli bábätku, neskôr odcenis, keď sa dieťa a začne hýbať a prestrkovať nôžky von, my sme sa aj 5x v noci budili na to, že plakal kvôli zaseknutej nohe 🙄 tak som mantinel vrátila.. Ja skôr klasický, na vrkoc by si neskôr ľahol alebo by lietal po celej postieľke
my sme mali rovný mantinel, vrkoč podľa mňa zaberie veľa miesta v postieľke a je to také nepraktické… dávala som si šiť aj hniezdo, zavinovačku aj mantinel u jednej kočky na FB, ale už si nespomínam na názov jej stránky… každopádne my mantinel využívame ešte aj teraz v klasickej detskej posteli
Najlepšie žiadny, ak nutne chceš dať mantinel, tak plochý, aby nezmenšoval priestor v postieľke
Ikea má fajn mantinel
@gabca5359 v postieľke ma synček plochy mantinel, ešte po sestričke, dávala som šiť cez Sashe.
Ak,tak ikea,čo sa dáva aj pod matrac.
V ramci bezpecnosti spanku bud ziaden alebo taky, co sa dava na kazdu palicku zvlast alebo zvonku.
My nemame vobec. Mne dieta spava na bruchu pri tyckach.
Plochy, ten vrkoc ti zaberie polku postielky. A sids neexistuje, su len neschopne matky, ktore nedali na svoje decka pozor
Plochy, ten vrkoc ti zaberie polku postielky. A sids neexistuje, su len neschopne matky, ktore nedali na svoje decka pozor
@anonym_d4cb08 ako si k tomu dospela ze sids neexistuje?
@anonym_d4cb08 wtf
Do roka plochy ake tak aby tam nevedelo zanorit hlavu alebo sa nejako uskrtit
@anonym_d4cb08 to si robis srandu vsak? Matka nema teraz spat aby 24/7 kontrolovala ci dieta dycha?
@anonym_d4cb08 Ako pardón videla som tu všeličo ale toto je hrot
@anonym_d4cb08 si aj po sebe čítaš, čo píšeš? Ty si celú noc hore a dávaš na dieťa pozor? Alebo patríš medzi nejako rozumovo obmedzených?
Mas uz babo? Pockala by som kym tam zacne realne spat, ci vobec vyuzijete tu postieľku.. moze sa stat, ze bude nakoniec pri tebe na posteli.. potom udrzba, ten vrkoc neviem neviem.. ked sa to neda oprat na 60tke (az raz ogrca ho ci obleje mliekom, ci hocico ine) a dat do susicky, nechcela by som.. mali sme z ikea, ale nakoniec zbytocne, dieta spalo so mnou
@gabca5359
v postieľke mame hniezdo, to zatiaľ zabránitomu presťahovanie končatín, ak bude treba, dám plochy mantinel. Rovnakú službu ako vrkoc ti urobi aj zrolovany paplón, ten operie aj na tej 60tke v pohode. Zrovna dnes som tam hniezdo nemala a naká si tam prestrelka nohu.
Ale ona tam realne spala za pol roka asi tak 15 krat, mam ju v posteli. Preto uvidíš najskôr, ako vám to bude vyhovovať.
@gabca5359 ahoj, ne.ala som mantinel, aj ked som nejaky obzerala n nete.ale uvazovala som,ze by som cez to nevidela nadieta a dieta zacalo dkoro lozit a po mantineli by sa vyskriabalo na zabradlie.
Ten vrkoc by som si nedala, lapac prachu, zle sa perie a dietatko by nemalo mat v postielke nic.male babo sa moc nehybe, vtedy ho nepotrebujes a ked sa hybat zacne, tak ti vrkoc bude zavadzat
Ahoj, ja odporúčam počkať. Pri novorodencovi som ho nedávala kvôli bezpečnosti. Následne asi v 6m sa mi začal takým spôsobom otáčať a cestovať po celej postielke že si silno trieskal o drevený rám hlavu, vtedy som kúpila na mieru šitý zo Sashe
Baby a ako ste novorodenca obliekali do postieľky ? Naše bude októbrové alebo novembrové no a keďže v postieľke ma byt doslova len matrac tak neviem že ako ju mám ukladať ? Akože iba v pyzamku ? Tie spacie vaky sú vhodne až pre staršie 🙂 ešte ma napadla zavinovacka ale to je asi tiež blbosť
Baby a ako ste novorodenca obliekali do postieľky ? Naše bude októbrové alebo novembrové no a keďže v postieľke ma byt doslova len matrac tak neviem že ako ju mám ukladať ? Akože iba v pyzamku ? Tie spacie vaky sú vhodne až pre staršie 🙂 ešte ma napadla zavinovacka ale to je asi tiež blbosť
@kristinkaris ja som mala zavinovačku do takmer 3 mesiacov, potom sme prešli na spací vak a spala v hniezdečku do 5.5 mesiaca.. už som jej ho dala preč lebo sa krúti po celej postielke a zvolila som plochy mantinel. Ma len madrac a mantinel a spí vo vaku.
@kristinkaris ja som mala zavinovačku do takmer 3 mesiacov, potom sme prešli na spací vak a spala v hniezdečku do 5.5 mesiaca.. už som jej ho dala preč lebo sa krúti po celej postielke a zvolila som plochy mantinel. Ma len madrac a mantinel a spí vo vaku.
@gabca5359 a zavinovacku ste používali paperovu alebo?
@gabca5359 a zavinovacku ste používali paperovu alebo?
@kristinkaris aj aj. Mala som po mamine tie stare komunisticke peeinky ale kupila som si do nich tu klasicku vypln. Von ked bolo zima som vacsinou pouzivala paperovu lebo bola hrubšia..do fusaka som nedávala už.

@gabca5359 ja som mala na jednej strane také akoby zvieratkové vankúše , čo sa viažu k postieľke a na druhej strane takého dlhého hada, na štýl vrkoča. Šila to moja mama. Inak áno, tie ceny v niektorých babätkovskych obchodoch sú prestrelené za kus vankúša.