icon

Ako vybrať správny cumlík pre bábätko?

vanessa0311
3. jún 2025

Ahojte viete mi poradiť nejaký ľahký cumlík?moje od narodenia majú dr browns ale stále im vypadáva z úst. Myslela som že si zvyknú ale budú mať 4 mesiace a nejak sa to nezlepšilo. Majú ho chvíľku a napr keď zaspávajú uvoľnia ústa a vypadne im. Alebo mám ešte počkať a nemeniť?

Ako vybrať správny cumlík pre bábätko?
nin12345
3. jún 2025

@vanessa0311 to je normálne že keď zaspávajú tak uvoľnia ústa a vypadne to sa deje pri všetkých dudloch a je to asi aj dobre keď s ním dieťa celú dobu nespí. Ale nám žiadne z týchto moderných populárnych dudlov nevyhovovali nakoniec vyhrali tie klasické z dmky

kammik
3. jún 2025

my sme mali klasicke tie nuk a nie tie moderne kadejake 😀 a aj ked maly zaspal a uvolnil ustocka, tak mu tam nejako drzal 😀

michaela329
3. jún 2025

Ja mam bibs, iný nechce a tiež mi ho po zaspati vypluje - už ho pri spaní nepotrebuje a ja neriešim.

siska53
3. jún 2025

@vanessa0311 a nejak ich to prebudi, ked im vypadne? Ak nie, neriesila by som... Su deti, ktore napriklad nikdy nedudlovali.. nas ho vecne vystreloval, nevedel, co s nim a dceru napinalo z nich, tak som to u oboch vzdala.

vanessa0311
autor
3. jún 2025
@siska53

@vanessa0311 a nejak ich to prebudi, ked im vypadne? Ak nie, neriesila by som... Su deti, ktore napriklad nikdy nedudlovali.. nas ho vecne vystreloval, nevedel, co s nim a dceru napinalo z nich, tak som to u oboch vzdala.

Prvé mali klasické z DM ale tie vôbec. A tak že majú fľaše od dr Max tak som skúsila cumlíky. Počas dňa nemajú len občas pri uspavani/ spánku.
@siska53 niekedy áno, zaspia, vypadne a začnú sa budiť. Ja im cumlík dám na pár minút ho majú a zase je von.

janetinka27
3. jún 2025
@vanessa0311

Prvé mali klasické z DM ale tie vôbec. A tak že majú fľaše od dr Max tak som skúsila cumlíky. Počas dňa nemajú len občas pri uspavani/ spánku.
@siska53 niekedy áno, zaspia, vypadne a začnú sa budiť. Ja im cumlík dám na pár minút ho majú a zase je von.

@vanessa0311 ahoj, vypadnuty cumlik pri zaspavani je bezna vec, uz som aj zabudla, ake to bolo narocneked vypadaval celu noc 😄 mame avent od narodenia, vekom sa to zlepsilo

simona92101
3. jún 2025

@vanessa0311 naj cumlik overeny na mojich detoch bol Avent ultra air.jemny,lahky,a ma aj svietiacu nocnu verziu 👌😉

vanessa0311
autor
3. jún 2025

Takže len počkať časom to prejde 😅 aj keď zaspáva tak jej vypadne a sa strhne čo ju prebudí.

katusik456
3. jún 2025

@vanessa0311 konkrétne týmto typom cumlíkov absolútne nechápem ako mohli novorodencovi pasovať, za mňa sú to na pohľad obrovské nezgrabne cumlíky čo dieťatu idú skoro do hrdla. Dobre že niekomu sedia ale toto by som beodporúčala ani kvôli zubom tento tvar. Nie je to úplne vhodne za mňa. Od narodenia používa suavinex fyziologicky cumlík a iný sme ani neskúšali. Teraz ma už od 6 m a nemá problém. Keď zaspí aj jemu vypadne a to je normálne, odporúčam tento typ, študovala som si aký by mal byt kvôli zúbkom

vanessa0311
autor
4. jún 2025
@katusik456

@vanessa0311 konkrétne týmto typom cumlíkov absolútne nechápem ako mohli novorodencovi pasovať, za mňa sú to na pohľad obrovské nezgrabne cumlíky čo dieťatu idú skoro do hrdla. Dobre že niekomu sedia ale toto by som beodporúčala ani kvôli zubom tento tvar. Nie je to úplne vhodne za mňa. Od narodenia používa suavinex fyziologicky cumlík a iný sme ani neskúšali. Teraz ma už od 6 m a nemá problém. Keď zaspí aj jemu vypadne a to je normálne, odporúčam tento typ, študovala som si aký by mal byt kvôli zúbkom

@katusik456 ďakujem za radu. Mala som si pred výberom viac naštudovať

katusik456
4. jún 2025
@vanessa0311

@katusik456 ďakujem za radu. Mala som si pred výberom viac naštudovať

@vanessa0311 nemáš začo, nič zle si neurobila, skús prejsť na iný typ cumlíka nemusí to byt presne suavinex ešte keď môžem poradiť mne pri prvých zuboch poradili v curaprox predajni ich typ cumlíka, niečo na odnaucenie že ten ma presne správny ideálny tvar a dá sa použiť aj keď dieťa malo iný cumlík. Ja som to nevyužila lebo nemá ho vkuse a bez problémov je aj keď ho nemá