Akú košieľku zvoliť na krst staršieho dieťaťa?
Dobry vecer prosím veľmi pekne prosim bez hejtu a ponižovania, mam zabezpečiť košieľka na krst, sviečku a kríž na cirkevný sobáš a krst 2 v 1 v kostole o 2 svedkoch, krížik drevený klasický som kúpila aj sviečku ale pani mi predala košieľka pre malé bábetinko veľkosť 56, dieta bude mat 4 roky povedala ze sa to tak bežné robí len sa to nejak položí, je to ozaj tak? S dekanom sme rozprávali asi 2 hodiny o kadečom ale toto som sa neopytala, či mám kúpiť klasickú bielu košieľku ktora sa mu aj oblečie radšej? Bude to zaciatkom mája cize uz bude asi teplejšie...prosím o každú slušnú radu, pri krste takéhoto väčšieho dieťatka a este aj spojene so sobasom som este nebola, viem ze do 7 rokov krstia ako klasické malé babenka len tak košeľa mi nedá pokoj, a už ho nechcem otravovať keďže už som tam bola 3x za 2 týždne. Dakujem za každú radu.
Myslím, že si všetko urobila super a ohladom oblečenia- košele vo väčšej veľkosti sa pobav s rodicmi duetata. Ale oni mu určite kupia sami oblecenie, ktoré si na krst maly oblečie 🙂.
@zuwa78 ta je krásna by som aj povedala ze je to vyšité tak to super vyzerá...a áno pani mi ponúkala ze aj vyšívaju len to mam doniesť dostatočne dopredu...zatiaľ nechcem nosiť lebo aj sam dekan povedal ze keby čosi choroba alebo niečo tak presunieme....lebo maly je taky odkedy chodí do ms ze sa na neho nalepi každá pliaga ....ale už bude máj tak dúfame že tie choroby budú menej...v októbri bol 3 týždne doma co mal mykoplazmy
áno, tá na fotke je vyšitá, strojovo, ale dá sa aj maľovať, dostaneš na nete rôzne prevedenia. ja som pred rokmi vyšila niekoľko kusov ručne.
používa sa takáto malá verzia, je jedno či 56 alebo 62, ide o novorodeneckú košieľku,
aj sviečku kúpiš , neutrálnu alebo dáš upraviť na personalizovanú

Ano, dava sa robiť len takáto malinká košieľka. Dava sa tam vyšiť alebo namaľovať meno, dátum narodenia a dátum krstu. je to len symbolické, nebude si to dieťa obliekať, položí sa mu to len na telo alebo priloží.