icon

Aký opaľovací krém pre bábätká?

estterka
11. jan 2011

Ahojte,chcela by som sa opytat,ake mate skusenosti s opalovacim kremom pre babatka,znacka,faktor,ako casto ste kremovali a teda s ktorymi ste boli spokojne a s ktorym menej. Vyskusali ste aj prirodne,mineralne,bez vela chemickych a konzervacnych latok? Nieco natur by bolo najlepsie. Samozrejme,nechystam sa svojho drobca opalovat,ale vzhladom nato,kde zijem opalovaci krem uz potrebujeme 😵

katkasofka
9. jún 2014

My pouzivane astrid 50 a tiez super

berus222
9. jún 2014

daylong kids 30 aj ked ideme k moru a nikdy ziadny problem nebol. skusili sme vela druhov: z DM, astrid, seba-med, ...ale ani jeden nebol dobry

marbalulka
9. jún 2014

bioderma je teraz vynovena, aby sa dala lahsie rozotierat. je teraz "fluid" a s roztieranim nie je vobec ziadny problem

brumka111
26. jún 2014

Odporucam: Badger SPF 30 a ECO SPF 45. Oba su s cisto len s mineralnymi filtrami a bez nano castic.
Vyssie spominane opalovaky obsahuju sice mineralne filtre ale v kombinacii s chemickymi filtrami a tie , co su bez chemickeho filtra ako naor lavera, tak pouziva nano castice.

ena
26. jún 2014

u nas - daylong

virginia
2. júl 2014

ja odporucam produkty z banana boat, napr. :

http://www.vasakrasa.sk/najdene-produkty/banana...

pouzivala som ich, ked sme zili v usa a su super

alebo ak chces vyslovene nieco prirodne, tak skus pozriet toto:

http://www.vasakrasa.sk/pre-deti/jason-earth5cs...

peliroja
21. júl 2014

@brumka111 prosim ta ako viem ci opalovak obsahuje nanocastice? Kupili sme detsku laveru a tusim to nebolo najstastnejsie. Navyse az po kupe som si vsimla ze ma len UVA ochranu.. Diky moc

monkabr
1. sep 2014

Ahojte, viacere tu odporucate a pouzivate Avene a Daylong, zienky tymto kremom je dobre sa vyhnut oblukom... Trosku neskoro pisem, ale ked mate doma, zahodte ich do kosa 🙂 Prepadli aj spej Nivea a Sun for kids, vdaka pouzivaniu zdraviu skodliveho filtra, ktory uz vacsina vyrobcov v kremoch pre deti nepouziva. V teste najlepsie obstali Ladival a krem z Lidlu 🙂
Nezavisly test detskych opalovacich kremov:
http://www.stream.cz/adost/10002906-opalovaci-p...

ela333
11. jún 2016

Tady je výsledek dTestu, který v uplynulých dnech zkoumal šestnáct opalovacích přípravků s vysokou a velmi vysokou ochranou určených pro děti. „Nejhorší, nedostatečné hodnocení dostaly dva výrobky dostupné v lékárnách – Avène Minerální mléko SPF 50+ a Daylong Kids SPF 50. Ty přitom byly třetím nejdražším výrobkem v testu, za litr výrobku Avène zaplatí spotřebitelé pět tisíc pět set korun,“ uvedl Daniel Pavlis, vedoucí redakce časopisu dTest. https://www.dtest.cz/test/daylong-kids-spf-50/3...

http://www.kokosovyolej.net/domaci-ochranny-kre...

matrioska
18. jún 2016

Tiež pripájam link na test a tipy pre pobyt na slnku. http://www.bocianiehniezdo.sk/content/medzinaro...

lilu74
31. júl 2016

na opalovanie som pouzivala avene 50 tku a po opalovani som pouzivala tiez avene, prip. som ho natrela bepanthenom extra - hydratacny krem🙂 a boli skvele vsetky 🙂

angie109
6. jún 2017

@kaja73 neviem či je táto téma ešte aktuálna ale chcela by som sa spýtať na eucerin kids ktoré ste používali? Je v rôznej forme, mi máme 6 mesiacov a malý má tiež problém s kožou že niekedy sa vyhadže z ničoho nič 😒 🙂

kaja73
6. jún 2017

@angie109 https://www.pricemania.sk/katalog/kremy-na-opal... odskusany --uz 7 rokov- mam tento..prvy raz som ho pouzila ked mal maly 6m a boli sme pri mori..tazsie sa rozotiera,ale to je zaruka ze nema nanocastice..tie s vysím faktorm,ktore su na baze fyzikalnej ochrany--teda slnko odrazaju,nie pohlcuju- sa rozotieraju lahsie -zvacsa preto lebo su tam nanocastice.
Toto je klasika zinkova..zostava na tela aj po dlhom kupani sa ,netreba natieranie casto opakovat..napr pri mori maleho natriem denne raz.max dva krat a maca sa cely den v mori..ani netreba vyssi faktor. Maly nema uplne bledu pokozku,ale ani nie je snedy..taky bezny typ pokozky ma a staci to.
Fyzikalna ochrana je lepsia ako chemicka..ale pri tej fyzikalnej treba dat bacha na nanocastice,vdak ktorym sa tie kremy lahko rozotieraju...ale ich ucinok na telo nie je dostatocne prebadany.

momoqui
6. jún 2017

@angie109 ahoj, my mame teraz eucerim 50 kids. Ak ma tvoj maly problematicku plet a len 6 mesiacov najdi krem vhodny pre babatka, ja som mala La roche posay 50 + baby a bol velmi dobry. Tazsie sa rozotieral a nebol mastny, vydrzi aj par kupani...

angie109
6. jún 2017

@kaja73 tak ďakujem za radu určite ho pôjdem kúpiť dúfam že nám sadne, no môj malý je skôr biely úplne biely 😀 dcérka má tiež takú pokožku ako hovoríte že má Váš malý 🙂

kaja73
6. jún 2017

@angie109 inak zbytocne dieta netreba natierat..radsej nechat na dobednajsom slnicku 15-20 minut bez opalovaku..a potom dat bavlnene biele nieco na telo..a na hlavu klobucik..ja deti natierema len pri mori a na kupalisku..inak nikdy...hlavnemi obed.slnku sa vyhybame a inokedy radsej bavlna ako opalovak..a par minut na slnku bez kremiku je zas dobre absolovat kazdy den pre dolezity D vitamin..decka som v zivote spalen nemala..starsi ma uz 18 a ml 7r a v zivote som nepozila faktor vysi ako 30....u mladsie len tu 25 lebo mu sadla a nerobi mu kozne problemy tak neexeprimentujem.A to sme pri mori kazdy rok uz 15 rokov..ml.kazdy rok od 6m..

angie109
6. jún 2017

@kaja73 no aj mi sme často pri mori,muž je z Bulharska takže sa tomu nevyhneme ani tento rok, dcérka má dobrú pokožku tá sa tiež nespali či s krémom alebo bez až na toho môjho malého ten je trošku náchylnejší, včera ho mama nechala spať vonku že ja si môžem ísť robiť a vôbec si nevšimla že aj cez sieťku na kočari mu svietilo slniečko ja jednu nôžku tak ju ma trošku červenú spálenú, taka celé kolienko a kúsok pod kolenom červené 😖

momoqui
6. jún 2017

@kaja73 ja som nebola nikdy spalena, mam dobru pokozku a kremy pouzivam sporadicky, posledne roky pri mori uz pouzivam opalovak...teraz je slnko velmi agresivne a nie ako 10-15-20 rokov dozadu. S tym vitaminom D to nie je pravda, opalovaci krem ho nepohlti. 6 mesacne babo ani male dieta by som urcite nenechavala na slnku bez kremu a naobliekane v bavlnenych vecickach. 18 r a 7 r je uz nieco ine. Ja to s kremami neprehanam ale male deti treba urcite chranit kremom pred slnkom

sense
6. jún 2017

@angie109 sa ti sem pripletiem my sme skusali aj eucerinn aj la roche posay kedze mala mala problemy s pokozkou a la roche posay sa nam viac pacil...kupujem ho doteraz...nielen pre dceru ale aj pre mna kedze ja mam alergiu na slnko

angie109
6. jún 2017

@sense určite siahnem buď po tomto la roche alebo po eucerine 🙂

kaja73
6. jún 2017

@momoqui aj moji mail 6m..a u ml.to nebolo pred 15-20 r, ale pred 6r..aj ked su uz vacsi..a aj vtedy som to robila takto..osobne sa bojim viac agresivnych kremov ako slnka..pred slnkom sa da skryt,alebo sa obliect do jemenej bavlny...biela jemna bavlna neprehrieva ale chladi....d cko sa ti netvori pod kremom to by si musel pouzivat velmi nizke faktory..skus dat detom odbery na D vitamin...80% ludi ho ma nedostok..vseci sa gendzime kremami ako o zivot..namiesto toho aby sme boli na slnku v rozumnom case a mozstve....kazdy mame svoj nazor,postup..mne sa osvedcuje takto uz roky rokuce.

kaja73
6. jún 2017

@momoqui a 6m nema byt na priamom slnku,ale v tieni..na slnku max tych 15min aj to len doobeda alebo podvecer..asi sa nechapme..ja nic nepisem o vystavovani naobliekaneho 6m dietata na slnku ..

nenasaska
6. jún 2017

Aj lekári hovoria, že hlavne malé deti by sa nemali natierať krémom, ktorý zabraňuje prirodzenému prieniku vitamínu D. Malé deti ho majú nedostatok a potrebujú ho hlavne zo slniečka. Preto máme deti chrániť pred veľkým slniečkom skôr iným spôsobom. Ako píše aj mamička vyššie.

angie109
6. jún 2017

@nenasaska akurát som bola pre dcéru v škôlke a odtiaľ sme išli na detské ihrisko a rozprávala som sa s jednou mamičkou ktorá povedala že ona vôbec nekrémuje svoje malé deti že ich od narodenia natiera iba kokosovým olejom 🙂

evittam
6. jún 2017

@nenasaska Presne tak. Ja som tiez svoje deti nicim nenatierala. A uz staci nazov "opalovaci krem"... Bábätká sa nemaju co opalovat.😉

cannella
6. jún 2017

@angie109 To je urcite velmi mudra mamicka. Jej rady sa drz! Kokosak ma 100% UVA aj UVB ochranu. Ta urcite vystudovala farmaciu.

Mne jedna mamicka na ihrisku povedala, ze dva svojmu 4 rocnemu synovi kazdy vecer par hltov piva na travenie. Zeny, hor sa kupovat pivo a pumpujte ho do svojich deti! Ihriskove rady su vzdy odborne a vysoko nasledovania hodne. 🤔

momoqui
6. jún 2017

@kaja73 lebo v tieni ta slnko neopali? 🤔

ajush5
6. jún 2017

Ja som kupila v predeti znacku bebé. Je sice drahší no nie je vobec parfumovany a super sa rozotiera... je to 50+... a kupovavam aj equilibriu v lekarni toez nie je najlacnejší a je fajn no zle sa rozotieral preto som menila znacku

ajush5
6. jún 2017

@nenasaska opalovaci krém chráni pokožku pred uva a uvb ktore spôsobujú rakovinu a predčasne starnutie koze...