icon

Chystanie veci pre bábätko

12. dec 2021

ahojte mozno ma vysmejete mozno posmelite
Vlani som mala MA 18tt, cize dost zle som psychicky zobrala co sa mi prihodilo teraz som 28tt a nic nechystam, bojim sa velmi aj tesit aj meno vymyslet, dokonca to vie iba moja sefka a mama kedze sa nestretavam s nikym iba si volam videohovory, viem ze mam mysliet pozitivne ale neviem sa odhodlat ze operiem prve vecicky a nieco uz nachystam, viem ze sa moze stat aj pri porode ale skratka neviemsa nastavit pozitivne uvolnit a chystat ,prosim nakopnite ma

pribinak
12. dec 2021

Možno by bolo fajn ísť k psychologické, očividne máš traumu a to treba riešiť

julka29
12. dec 2021

Ja by som odporučila pomaličky si začať chystať, stačí začať maličkosťami. Začneš sa tešiť a budeš menej myslieť na to zlé 🙂 Áno vždy sa môže niečo stať ale takto myslieť a fungovať sa nedá....zlé sa môže stať aj po pôrode a stále žiť iba v strachu a netešiť sa nie je dobré. Ak nevieš sama začať myslieť pozitívne a tešiť sa skús nájsť odborníka. Držím palce a verím, že všetko dobre dopadne 🙂

angel993
12. dec 2021

Ja som to mala pri najstaršom. Predtým som mala 2x MA. Bála som sa chystať veci, že sa niečo zlé stane. Tak veci nachystal manžel so švagrinou kým som bola v pôrodnici.

jaskolka
12. dec 2021

Co sa ma stat, to sa stane. Neovplyvní to, čo máš doma kočík, vaničku a komplet výbavu.
Jedine problém je to ze kde to skladovať,ak trebárs kúpiš to 4 mesiace skôr.

fleur1111
12. dec 2021

Ja síce nie som po MA a mám aktuálne len pár dni do pôrodu, ale ak ti smiem poradiť zacni chystať čím skôr. Ja som nakupovala veci postupne a keby to nespravím, teraz už na to absolútne nemám energiu ani náladu a bola by som len vystresovana. A to ti tiež neprospeje.
Čo sa týka strachu, ten mám cele tehotenstvo, ale to ma každá budúca mama. Pravda je, stať sa môže hocičo hocikedy, nič nie je 100%. Skus sa na celu situáciu pozerať viac racionálne a emócie daj bokom.

momo289
12. dec 2021

Ahoj, my sme prisli o dcerku minuly rok v 24tt, pri druhom tehotenstve som to mala podobne ako ty, strach zo vsetkeho 😳 od 24 tt som mala prichystaný kufor pre seba,ze co ked pojdem skor do nemocnice. V 8mom mesiaci som oprala vecicky. Postielku sme kupili dva tyzdne pred terminom a kocik som objednala v den porodu,prisiel kym som prisla domov z nemocnice. V dnesnej dobe nemusis chystat dopredu,vsetko objednas a pride ti 😊 Oper par veciciek, kup plienky a utierky a mas. Zbytok dorobi muž,mama,sestra kym budes v porodnici 🥰 a uvidis vsetko dobre dopadne,my mame doma zdraveho krasneho dvojmesacneho Lacka 🙂
Držíme palce 💙❤️🌈

zoja1234
12. dec 2021

Čo je ma?

momo289
12. dec 2021

@zoja1234 missed abort-strata dietatka