Čo si určite kúpiť pre bábo? Rady od skúsených rodičiek
Ahojte zienky ❤️pomaly sa mi kráti čas do pôrodu a výbavičku mám asi na 90% vybavenú,ale predsalen ako prvorodička by slm sk rada prečítala rady od viac rodičiek čo ste kúpili do výbavy a neľutovali od vyberanie hračiek az kľudne po lieky 🥰alebo niečo čo vás pri prvom prekvapilo a nakoniec ste dokupovali,ďakujem za kazdu radu🥰
Ja osobne mozem vsetkymi 10 odporucit babybjorn lehatko. Maly mi cez den spal len minimalne a tam sa ho dalo kus polozit🙂 bol tam spokojny a fantasticky sa tam vedel vykakat. To povazujem za najdolezitejsie plus😃
@greta2017 😆 srandovne citat, lebo u nas lehatko bola najzbytocnejsia (a pomerne draha) vec co do vybavy. Bolo tam dieta dva krat, a potom tam odmietalo byt, vzdy rev, akonahle ho tam clovek polozil. Kazde dieta je ozaj ine, asi naozaj plati, a holt pri kupovani veci clovek vlastne nevie, co bude vyhovovat tomu dietatu.
pozri, ja som najviac vyuzila vankus na dojcenie, ci uz ide pre mna, alebo pre dieta. Potom latkova plienka, na vsetko, ako podlozka, utieranie sliniek, prehodenie cez plece, grcka a pod. Dalej za mna super babybjorn lehatko a investovali sme do tripp trapp, ktoru sme pouzili od narodenia a sluzi dodnes, aj starsie dieta ju ma rado.
vsetko ostatne je take, ze ano alebo nie... plienky nevies ake velke bude dieta, ci buclate, ci chude, ci nebude mat reakciu. Podobne krem na zadocek. Na umyvanie u nas cista voda, aj na zadocek, ziadne vlhcene nic. Prve dieta bolo plesate do 2rokov, takze ziadne hrebene a pod.
Ja by som sla do zakladnej vybavy s tym, ze dnes vsetko kupis cez internet a kurier Ti to donesie domov do 24-48hodin, cize ziaden problem. Prve dieta kocik nechcelo ani vidiet, predala som ho novy nepouzity, bolo len nosicove. Druhe dieta kocik zboznovalo...
@veraaq ahoj, kupili sme len kocik s vajickom a paperovu perinku a klin do kocika aj postielky.ostatne veci sa sypali zo vsetkych stran. Pouzivame ohrievacku na mlieko, lebo babo niekedy nie je hladne a mlieko to udrziava teple.
Vyuzivame monitor dychu, hrazdicku so zavesenymi hrackami,ktore sa daju obmienat, lehatko, ktore si davam s babom na gauc a mam ho tak pod kontrolou,mozem ho v nom pohupovat alebo mu pripnut hrazdicku na hranie, hra sa tam same.
Potom pouzivame taku podlozku, kde babo lezi najprv na chrbatiku a casom na brusku,hore su prekrizene dve ramena so zavesenymi hrackami, plastovu retaz, taku tu deravu plastovu gulu do ruky babatka
Pouzivame dve ciernobiele leporela,dost si ich vsima, ale rovnako si vsima napr. ram s fotkami na stene
Nam vyhovuje ta paperova perinka, ma aj rozne klasicke ci na suchy zips, ale v tej perinke sa uvolni a zaspinka.je to polovysypana perova perinka na sposob kiedronovej perinky
Este sme podokupovali nejake telove mlieko, sudocrem, bepanthen,telovy olej atd
@veraaq 3 deti a každé malo rado niečo iné, od lehatka, cumlikov, fľašiek, cez nosič, oblečenie, topánky, rukavice. Jedno mi rukavice vôbec nechcelo. Iné ani za svet nebude lezat v lehátku. Tretie sa po 2 úspešných nosiacich obdobiach takmer vôbec nechce nosit. Každé má inú nôžku. Jedno chce papučky, druhé len capacky. Čo sa mi hodilo pri všetkých troch, bola odsávačka mlieka, kvalitný a ergonomický vankúš na dojčenie. Môj chrbát si ho uzil. Plus Merino oblečko do kočíka, to je pre bábätko top ( ak nie je alergické na vlnu). Nepriehrieva, zohrieva. A ešte snáď taký ten antirefluxny vankúš. Je super aj pri nachladeni.
- Za mna ak nebudeš kojit tak ohrievacka na mlieko a zasobnik na UM.
- monitor dychu
- Prebalovaci pultik, bez neho by som si to nevedela predstavit-odisli by mi krize, dcera mala rok a stale pouzivam.
- postielku so skladacou bocnicou (nie vyberatelnymi tyckami)
- Body by som kupovala zavinovacie, elasticke a rastuce, pyzamka bez noziciek.
- kukla na hlavu namiesto ciapky.
- nosic ak sa bude chciet nosit a ty budes chciet nosit (ale ten kupovat az ked si ho budes moct vyskusat s babom)
- perlan na ritku namiesto vlhcenych a za mna naj mast na prdel je ta klasicka pasta s rybim olejom
- odsavacka na sopliky, babatkovsky nasivin, libenar, nieco od teploty vzdy doma v zalohe (ja som mala aj mam s oboma ucinnymi latkami)
- ja by som teraz urcite od narodenia kupila spaci vak, moja perinku napr nezniesla
- jedalenska stolicka prima pappa follow me u nas vela vyuzita
- penove podlozka, alebo ak ti babatko nebude grckat, tak kludne koberec, vobec by som uz nekupila hracie deky a podobne blbosti, hrazdicku urcite osobitne na podlozku
- prebalovaci ruksak
- bundicky a mikiny vsetko kupovat bez kapucne
Dalej mi momentalne nenapada, ja som prakticky mala pred porodom len monitor dychu a prima pappa, na ostatne som vsetko musela prist az casom 🤣
@veraaq moja výbava samozrejme od tej úplne základnej bola:
- monitor dychu ( ja som si kúpila ale niektoré pôrodnice ho aj prenajímajú na pol roka )
- videopestúnka
- hupacie kresielko dalo sa polohovat, do 14 kg ( to naozaj mala tam sa veľmi rada húpala, bol to dobrý pomocník
- prebaľovanie pulti
- vanička
Bábätko prvé mesiace toho až tak nepotrebuje okrem základu a mamičky, časom za pochodu budeš zisťovať čo by si potrebovala 🙂
A ak nahodou este nemas kocik, tak nie 3kombi. Vanicku samostatne hocijaku, potom kvalitny sportiak samostatny a kvalitne vajicko.
@veraaq ziadne bodycka, ktorych som mala na mraky a zle sa mi obliekali, takze babo som obliekala len do dupaciek na cvoky, aby sa lahko prebalovalo a neobliekalo cez hlavu. Inak bavlnene plienky na utieranie pusinky, ohrievacka mlieka, prebalovacia podlozka, penova podlozka macik do vane. A perinka a neskor spacia ulitka, tu by som pouzila uz skor, keby som o nej vedela.
@veraaq Súhlasím s babami hore, určite monitor dychu alebo ponožka Owlet musí byť, v noci môžeš pokojne spať a nemusíš tŕpnuť, či bábo dýcha.
Ja som už v pôrodnici potrebovala odsávačku na mlieko, aby som pomohla mliečku rozbehnúť sa. A keď sa už rozbehlo, tak som kupovala mušle na dojčenie, aby mi pri kojení mlieko nepretieklo cez všetko oblečenie (nevedela som, že z jedného prsníka papá bábo a z druhého tečie samovoľne mlieko 😀). To mliečko som potom z mušle zlievala do zberných nádobiek Avent a nechala zamraziť vo vreckách na mrazenie materského mlieka.
Tiež sme prikrmovali, takže na poslednú chvíľu sme zháňali fľaše a cumeľ, nám sa páčila Avent natural response fľaša.
Tiež som asi týždeň po návrate z nemocnice kupovala stojan na sušenie fliaš a príslušenstva (cumle, odsávačka a pod.)
Body určite kúp zavinovacie, pyžamká a dupačky len so zapínaním medzi nôžkami, s bočným zipsom alebo cvočkami len na jednej nohe sú nepraktické.
Top je prebaľovací pultík a na to položená jednorazová prebaľovacia podložka, keď sa pri prebaľovaní stane nehoda, tak sa to rýchlo uprace.
Pri postieľke máme klasický nerezový kôš ako sa dáva do kúpeľne a doňho dávam voňavé vrecká na plienky z DM.
Tiež sme zháňali dezinfekčné utierky na utretie kočíka, pultíka, atď a na kočík sme kupovali takú závesnú gélovú dezinfekciu, keď sme išli k lekárom a do obchodu, aby som bábo nechytala so špinavými rukami.
To sú také vychytávky, čo sme si uvedomili, až keď bolo bábo doma aspoň dva týždne 😊
Držím palce, nech vám všetko dobre dopadne 🍀
@veraaq pre nas je este velmi prakticke vajicko, ktore pasuje na podvozok od kocika.vajicko sa da roztiahnut,takze babo sa tam citi pohodlnejsie. Staci teda jeden podvozok a mozem na nom vozit vanicku aj vajce podla potreby

Ziadne hracky. Nekupila som jednu jedinu hracku, a mali sme ich aj 20 ked sa narodil, vsetko podostavane