Čo zbaliť do pôrodnice a pripraviť pre bábätko?
24. mar 2025
Ahojte mamičky,budúce mamičky a v prvom rade ženy. Som síce na začiatku tehotenstva , ale keďže čakám prvé bábätko tak by som si rada pomaličky robila nejaké poznámky. Maminu nemám, takže nemám úplne možnosť niekoho aj v realite vyspovedať. Preto by som bola veľmi vďačná ak by ste mi napísali čo sa Vám naozaj zišlo zabalené do porodnice, čo sa zíde ak sa bábätko narodí čo zabezpečiť. Akú veľkosť oblečenia pre novorodenca kúpiť poprípade odkiaľ. Samozrejme taky základ ako je kočiarik, vajíčko postieľka to je samozrejmosť. Ale zvyšok sama neviem , tých veci je plno a neviem ci je dobre nakupit všetko alebo sa radšej poradiť. 🙂

@s11e22 ahoj, v kazdej porodnici to je inak jedine co som potrebovala boli ze poporodne nohavicky a vlozky, kozmetika, uteraky, zupan a pre babo plienky, vhlcene utierky. V nasej porodnici davaju aj nocne kosele a pre babo oblecenie aj mast na ritku. Ani dojcensku podprsenku som nepotrebovala, lebo po porode som mala obrovske prsia a doma sa mi zmensili ako pred porodom. Zupan bol fajn ked prisla navsteva. Inak som nepotrebovala nic len jedlo, ktore mi musel doniect muz.