icon

Dali by ste tieto legíny chlapcovi?

mamickalisticka
10. sep 2022

Ahojte... Kúpila som malému do škôlky dva kusy leginiek v pepcu (bezkonkurenčná cena za leginy) .. lenže v dievčenskom oddelení keďže pepco nemá chlapčenské leginy, aspoň som tam také nenašla, len teplaky s obrovským pásom a môj chlapec je strašne chudy, čiže problem nájsť niečo čo mu sedi a nemusi si viazať šnúrku po wc...kupila som také sivé s "bodkami" tie su ako tak unisex.. a kupila som ešte tieto.. su bledomodré a tmavomodré mačky.. strašne sa mi páčili, neprišli mi úplne dievčenské v obchode, teraz ma však trápi, či to nie je blbé dať chalanovi.. len teraz nastúpil do škôlky.. myslíte že by sa mu deti dokázali za to smiať alebo niečo podobné? Ďakujem za názory 🤍

Dali by ste tieto legíny chlapcovi?
mamickalisticka
autor
12. sep 2022

@baskustek tak to mi je potom úprimne ľúto

qetka
12. sep 2022

@huginko ja som malemu zacala kupovat leginy preto, ze nas v skolke ucitelky poprosili, aby sme detom dali v zime nieco, na co iba nasuchnu oteplovaky.
Ze ked maju 20 deti vyzliect z teplakov, obliect pancusky a potom oteplovacky, ze ani nemusia ist von. Dievcatam pancusky a suknicku a chlapcom, ze stacia pancusky.
Tak v tom mi pridu leginy o dost lepsie ako iba pancuchy. Pripadne som zvykla davat tenke teplaky, ale tie som v zime nevedela kupit..
Urcite mi tie leginy prisli lepsie, ako napriklad pancuchy a kratase, to mi pride uplne divne. A kupila som v lindexe pekne, nenapadne cierne a tmavomodre.

hanahsuza
12. sep 2022

@mamickalisticka Ja som raz stretla maminu s chlapčekom, mal na sebe dievčenské oblečenie a k tomu dáždnik s princeznami, to bolo divné, ale biele legíny s mačickami sú v pohode, veď mačička je zvieratko a majú ju rady rovnako ako dievčatá tak i chlapci.

raduska458
13. sep 2022

Môj nenosí nič iné okrem legín. A to má už skoro 5 rokov. Celkovo mu obliekam aj iné farby. Nemá nič modré. Ja neznášam delenie dievčatá ružové, chlapci modré. Môj nosí odjakživa prevažne hnedé, béžové farby, horčicovú, dokonca bordovú a fialovú.

kvetinka75
13. sep 2022

@jaskolka a potom sa čudujeme ako sa mladí ľudia obliekajú. Muži obtiahnuté nohavice, ružové košele, nalakované nechty, linky na očiach, upravené obočie bez chyby.

muminka27
13. sep 2022

Tu musim priespiet, mam 5r syna, kolko vazi ani nenapisem, lebo uz niektore 2r deti tolko vazia, vsetko mu pada, dnes su uz teplaky vzadu presite, cize len tak sa tam guma navliect neda, ked mu zaviazem snurku, ako tak mu to drzi, ale nebude mu to ucitelka v skolke viazat po kazdom wc, spani... tak co mu mam obliect??!! Jasne, ze nosi leginy, objavila som v Tchibe taky multipack, tie mu nepadaju, ale su tensie, takze skusim pohladat ci uz maju na zimu aj hrubsie. Este Sinsay ma par teplakov uzsi strih, ale mam blizko predajnu, tak chodim pozerat tam. A macickove kludne s tmavym jednofarebnym trickom... ci dievcata nemozu nosit psikov, ci ako? PS: mladsi 2r syn je uplne ina stavba tela, takze on bude nosit teplaky... 😉

leskovael
13. sep 2022

Hmko má v pohode úzke legíny pre chlapcov. Syn bol kedysi tiez veľmi chudučký a vysoký, nohavice bol pre mňa pôrod kupovať kým som neobjavila teplaky a legíny z hmka - majú úzke strihy... Nohavice nosil iba jeden druh skinny zo zary, iné nesedeli ani keď boli skinny 😅 kde sú tie časy, dnes by som ho do úzkych rifiel nenatlačila a musím vyberať pohodlné voľné strihy lebo mu je všetko nepohodlné.. aj to hundre že má nohavice a nie teplaky..😁

Tie mačičkove z pepca by som ja osobne nedala, lebo je dosť možné, že ich bude mať nejaké dievča.

mamickalisticka
autor
13. sep 2022

@muminka27 presne tak! Aj naše mladšie dvojičky úplne v pohode na brušku všetky tepláky, oni su mackovia, a starší syn je na oca, ten mal ešte nedavno 68kg, teraz pribral na 71 😬😂 ma chudšie nohy ako ja... Čiže je extrem nájsť teplaky na maleho, on sam zúri že mu padaju gate 😏 nebudem ho trápiť vôbec, nejaké úzke obyčajne gate naozaj nedefinuju že bude teplý alebo že ho deti budu považovať za dievča... alebo čo to tu niektoré ženy písali.. 🙈 bavime sa o malých deťoch preboha 🧐

karmen118
13. sep 2022

@mamickalisticka netreba to riešiť, ak je malý spokojný 🙂, ak by nastal nejaký problém potom. Mne napr. dcérka minulý rok chodila istú dobu zo škôlky, že niečo si už neoblečie lebo deti sa jej smiali a ona nechce, aby sa jej smiali, alebo to si na seba nedá lebo sa jej budú deti smiať a to mala 4 roky :( . Dosť ma to vtedy mrzelo. Lebo aj niektoré veci, čo si sama nadšene v obchode vybrala, že ich bude nosiť a páčia sa jej, potom odmietala nosiť aj na doma a nešlo jej vysvetliť, že možno jej to dieťa iba závidelo, preto povedalo niečo nepekné, ona je dosť precitlivená na svoju osobu jej stačí málo a je jej do plaču. A bola som dosť prekvapená ako deti už v škôlke riešia, čo je dievčenské a čo chlapčenské. Syn má 3 a pol a nikto ho to neučil - doma to vážne neriešime, môžu nosiť čo chcú, ale proste ak sa mu niečo zdá dievčenské tak to nechce, či už farbou alebo vzorom...ale už zo zvedavosti napr. si skúšal sukňu, dúhové vílie krídla, nechal sa nalíčiť detským make upom alebo skúšal namaľovať mňa a nedávno dcérka začala mať rada laky na nechty, tak chodili s dúhovými nechtami celé letné prázdniny, ja som to neriešila absolútne, ale viem akí vedia byť ľudia nepríjemní, niektorí až zlí (aj v rámci rodiny) a aj malé deti, sama som to ako dieťa zažila.

canis_lupus
13. sep 2022

@triomama no a? V niektorých kultúrach bežne nosia chlapi sukne, to je potom v poriadku, keby sa deti vysmievali nejakému Škótovi, že má kilt? Mne celkovo nepríde v poriadku, že sa deti vysmievajú za niečo, ale ok. Môj syn raz na túre išiel okolo dievčatiek, ktoré mali obyčko tenisky a začal, že Mamka, pozri, ja mám oveľa lepšie topánky ako tie dievčatká, ja mám turistické a protišmykové... Hneď som to zarazila, že toto si môže max pomyslieť, ale nie povedať nahlas, lebo tie dievčatká môžu byť smutné. Ich mamička možno nemá peniaze na turistické, možno sa im v nich lepšie chodí atď. Vysvetlila som a už sa to neopakovalo.
Inak tú sukňu mal na sebe možno dvakrát a prešlo ho to. Je to najchlapčenskejší chlapec, akého poznám, čo sa týka preferencií v hre a záľub. My sme boli doma tri sestry a brat, ktorého sme pravidelne obliekali do svojich sukní a šiat, česali a maľovali a teraz v 20ke je úplne normálny, so skater boy štýlom 😀A aj keby, radšej by som mala vo svojom okolí chlapov v skinny jeans, ktorí sa ale správajú normálne a nemajú predsudky, ako drsných chlapov, ktorí vkuse chľascú, bijú ženy a správajú sa ako králi sveta 😃

andy156
13. sep 2022

Určite nie

maciatkolulu
13. sep 2022

@triomama prosím ta aký je rozdiel medzi o tiahnu tými riflami a leginami? Môj ma aj jednofarebné, aj s dinosaurami, všelijaké, keď sme malý škôlka s mačkami, tak je aký problém, že chlapec nemá mať mačky? Prečo? Prečo by sa z takého chlapca mala robiť baba? Ci ideál je, aby keď vidí mačku, ju nakopol a vrieskal, že on je barbar conan, či čo?

triomama
13. sep 2022

@maciatkolulu prečo by mal kopať mačku..čítaj s porozumením,napisala som to ako reakciu,že mu kupila sukňu.

maciatkolulu
13. sep 2022

@triomama jaaaj, tak to pardon, myslela som, že legíny s mačkami sú problem

jana_eyre_2
13. sep 2022

@triomama vysmievajú sa tie deti, ktoré počúvajú moralizacne reči svojich rodičov.. čiže ja by som na rozdiel od tvojej rady že niekto robí z chlapcov baby, skôr radila rodičom aby učili svoje deti že každý má rád čosi iné, každý nosí čosi iné a pokiaľ ten názor/oblečenie nikomu neubližuje tak to je v poriadku a to treba akceptovať..

mimi3008
13. sep 2022

@mamickalisticka podla mna nie su unisex. Ziadne leginy mi nepridu unisex. Je to pupusske, ked maju chlapci leginy. Potom tu chodia nast rocni chlapci po ulici s obtiahnutumi nohavicami, v ktorych im vidno vsetko, vyzeraju ako homosexuali a myslia si, ze je to v pohode, lebo od mala ich mamy obliekali do legin.

oblecenie99
13. sep 2022

Ja sa brutálne bavím, diskusia na 12 strán, super 😁 ináč, v ZARE majú pekne farebné legíny (dokonca v chlapčenskej sekcii aj s mačkami 🙈) pre chalanov, nakúpila som dnes 92ky, kus za cca 6 eur, ak by niekto zháňal

mamickalisticka
autor
13. sep 2022

@mimi3008 dobre🤍

muminka27
13. sep 2022

@mamickalisticka tieto som prave objednala z Tchiba, snad sadnu 😉

gleep1
13. sep 2022

@mimi3008 to nie je tým že im ich mamy obliekali leginy, práveže dnešným pubertiakom leginy určite obliekané neboli keďže ani neboli na trhu. Pubertiaci nosia obtiahnuté kvôli tomu že je to teraz moderne. 🤦🏼‍♀️Nechápem ako môžeš nájsť súvis medzi tým čo obliekali ich mamy a čo si obliekajú pubertiaci. Veď puberta je vek kedy deti rúcajú zaužívané koncepty a vytvárajú si vlastne. Možnokeby im ich mamy obliekali obtiahnuté, tak by práveže teraz nosili voľne, lebo obtiahnuté by boli trápne, ako od mamy.

cclaudyy
13. sep 2022

@mamickalisticka Podľa mňa áno, pokiaľ sa v tom tvoj malý cíti pohodlné obleč mu ich 😀 vzor je podľa mňa unisex nie je čisto dievčenský. A deti v takom veku podľa mňa neriešia oblečenie takže by sa mu nemal nikto smiať.
A aj tie bodkované sú podľa mňa vhodné aj pre chlapca aj pre dievča.

sinusoida
13. sep 2022

@mamickalisticka nie, ja by som nedala, sú dievčenské a ani bodkované by som mu nedala.

dididudu
13. sep 2022

@mamickalisticka my sme mali aj mame ten isty problem kupovala som klasické tepláky a davala som dovnútra gumu aby mu to bolo dobre lebo tiez niesom velmi zato aby chlapci nosili legíny

maciatkolulu
13. sep 2022

@mimi3008 myslíš vážne? 🤣🤣🤣A baby, čo im tavia ona trčí z legin je ôk, ale ptak to už nie🤣, keď už musíme ist na to takto, povedz mi úprimne, koľko dospelých mužov si videla v leginach? Na chalanoch sú úplne normálne a pohodlné, rovnako ako na dievčatách.
@muminka27 rebrovame sme mali minulý rok, sú top

canis_lupus
14. sep 2022

@mimi3008 no jasné, totálny "pupuš", viď foto 😂
Inak včera som bola na rodičku v MŠ a učiteľky nám povedali, že nás prosia, aby sme chlapcom v zime dávali LEGÍNY, lebo nemajú kapacitu dávať im hore-dole tepláky a pančuchy. Hneď som si spomenula na túto tému 😁

mamickalisticka
autor
14. sep 2022

@canis_lupus všetci budu v škôlke ",pupuši" a učiteľky nebudú vedieť kto je dievča a kto chlapec 😂 ( vtip)

zlatusikzlatus
14. sep 2022

My máme presne tie isté a máme aj v zelenej a všetky okrem ružových a fialových, čo koho do toho. Daj mu čo chces. Sama si napísala prečo ,my ich máme z toho istého dôvodu. A je mi úplne jedno ,že chlapec má legíny. Skôr ma štve prečo pre chlapcov také nevyrábajú, všetko je len pre baby. A ten názor ,že chlapci a legíny, čo sme v stredoveku? 🤦Okrem toho , sú aj drobní chlapci ,ktorým proste veľkosť na ich vek nesedí. Legíny sú pohodlné a dobre sedia. Takže jednoznačne áno 🙏💪🥰

miriam11
Odpoveď bola odstránená
martinaskutkova
15. sep 2022

@mamickalisticka na stránke sinsay a reserved máte v ponuke chlapčenské legíny za 3,99€ čo je dobrá cena. Tieto sú ozaj dievčenské a deti vedia byť kruté a ublížiť. Prečo by chlapec nemohol nosiť legíny? Veď ich nebude mať vypasované a obtiahnuté ako baleťách. Napríklad tie z reserved sú takého voľnejšieho stryhu ako nohavice alebo užšie tepláčky. Aj môj synček je vysoký a chudý v pase. Nebude ho predsa škrtiť v pase šnúrkami, uťahovať opaskami do nohavíc či večne dávať traky, aby mu nepadali nohavice a tepláky, ktoré mu v pase nesedia no dlžkovo áno.

mamickalisticka
autor
15. sep 2022

@martinaskutkova idem pozrieť, ďakujem.. sinsay som pozerala kedysi, ale mali len joggery, tak už asi pridali do ponuky, super, vdaka za tip