icon

Dávate deťom teraz pančušky?

marianna2468
27. mar 2014

Vonku sa nam oteplieva a ja vobec neviem ci svojej 18mesacnej dcere davat pod nohavice pancusky?

fomarik
27. mar 2014

nedávam. ak je už nad 10 stupnov, tak nedávam. Ved by sa mi malá uvarila 😝

vulka
27. mar 2014

My dávame, u nás ráno mrzlo.

ask
27. mar 2014

Ja len tolko ze tieto otazky ohladom nosenia pancusiek by mali byt lokalizovane 😎 😅 Je rozdiel ked ide dieta rano do jasiel ci skolky v Oravskej Lesnej alebo v Dunajskej Strede. My sme v strede Slovenska v Kremnici a napr doobeda ide von s pancuskami a poobede bez 😵

reni1512
27. mar 2014

ja mam 8 mes a este davam...az tak teplo zasa nie je

janicka11
27. mar 2014

aj ja ešte babam davam tak teplo ešte nieje...

rora
27. mar 2014

Ak ma zateplene nohavice tak nedavam, ak ma tensie nohavice alebo len teplaciky tak este pancuchy davam, ale nie hrube, ale tensie.

jankastubka
27. mar 2014

@virivka no my este mame fusak v sportovom kociku. Neviem cim inym by som ju v sportaku prikryla a bez prikrytia mi zase pride, ze by je este bola zima. Na slnku sice je teplo, ale staci zajst do tiena, alebo zajde slnko a je zima.
Ale je pravda, ze kazdy den rozmyslam, ze co zas ideme obliect. Lebo teplomer ukazuje na slnku 30 stupnov, ale realne je desat.

jaruska6
27. mar 2014

Ja urcite davam.Rana su este velmi chladne aj vecer ja chladno.Takze tenke davam.Kazda mamina si vsak pozna svoje dieta najlepsie a najspravnejsie sa rozhodne ci dat alebo nedat😉.

virivka
27. mar 2014

@jankastubka V 10 stupnoch je podla mna fusak blbost. ja davam tak do cca 5 stupnoch. V sportovom kociku zakryjem nohy dekou, ved to staci🙂

stella231
27. mar 2014

aj my ešte davame. rifle nenosime...a po dome pančuchy uz tiez nie 🙂 ale na vonok sa kade tade vyvalí, tak pančuchy su ešte na mieste...

beruska141
27. mar 2014

Trencin. aj ja davam. aj doma, aj vonku. doma stale sedi na zemi, a vonku zasa na pieskovisku, na odrazadle, na smykalke a to je este vsetko studene.

jaroska
27. mar 2014

Ja dávam hrubšie tepláky,lebo pančuchy malá nemá rada 😀 Aj v zime sme ich obliekali "cirkusom" 😝

jankastubka
27. mar 2014

@virivka jasne, asi by stacila deka, ale fusak si narozdiel od deky nemoze odkopat. Dost tazko sa mi dava na kocik, a kedze je este nestale pocasie a stale len marec, tak som ho zatial este neskladala. Hrubkou sa da porovnat s dekou, akurat to ma aj odspodu.
Tiez ho ma zapnuty len do pol tela, tj. Len na nohach.

gumimaci
27. mar 2014

Fiha my nedavame uz dobre 3 tyzdne :D

veriiii
27. mar 2014

@marianna2468 moja bude mat 16 mesiacov a stale jej davam..deti do 2 rokov by mali mat aj v takomto pocasi o jednu slabsiu vrstvu viac..

melalex
27. mar 2014

Ja dávam aj 5 ročnej aj skoro 2 ročnej,na severe je ešte chladno.Ked bude nad 15 potom im nedám.

lussya
27. mar 2014

my v BA a nedávam uz od polky februara... ale moja ma osem rokov a rano ide do skoly autom a poobede tiez. a ked je vonku, tak je na bicykli alebo beha stale, tak je spotena a je jej stale teplo....

evickam1
27. mar 2014

aj my nosime tenke pancusky a doma aj na vonku, aj moja sa stale vala po zemi,alebi sa na niecom vozi, este byvaju u nas ranne mraziky a zem na vonku je studena

marianna2468
autor
27. mar 2014

Takze baby to mate pravdu,malo by sa to lokalizovat,ze kto kde byva, lebo juh Slovenska je teplejsi a na severe je este chladnejsie.
U nas je tiez rano chladnejsie,davam pancusky a ked ideme poobede vonku tak dam zateplené rifle a pancusky uz nie.
Ale dakuje za vase nazory......ked ja nikdy neviem ako obliect svoju malinku ☹

bubelko
27. mar 2014

@marianna2468 ak uz chodi a hybe sa, tak obliekaj ako seba. ak sedi v kociku, tak bud deku alebo teda tie pancuchy. a teplota dietata sa kontroluje za krkom, strcis ruku pod tricko a zistis, ci ma teplo, alebo nie. 😉

marianna2468
autor
27. mar 2014

@bubelko dakujem dobra pomocka 🙂

ikika
28. mar 2014

@virivka , ja suhlasim s @jankastubka ... este nie je tak teplo, aby to dietatko sedelo len v kociku - zasadne by malo mat zospodu (od ritky) teplo, nie sediet na studenom a napr. v golfovom kociku (ktory je velmi nizko pri zemi) o to viac - ak clovek nechce uhnat dietatu nejake zapaly ci zrasty a neskor pripadne problemy, ci uz s plodnostou alebo pod. 😒
Treba si zaroven uvedomit, ze to dieta tam sedi (lezi, spi) - dospely clovek vykonava pohyb, chodi, tlaci kocik, ale to dieta sa nehybe (dobre, tak rukami mava 😀 )... 😉
Ty by si si lahla a dobre by sa Ti spalo v 10°C len v nejakej bundicke a prikryta lahkou dekou? A ked tak dobre v tieni fukne mily severak... Mne by sa dobre teda nespalo... 😕

@marianna2468 ano, obliekaj dietatko, ako seba... len by som doplnila, ze predsalen my dospelaci mame "pozadie" o nieco vyssie od zeme... aj na to by som prihliadala... 😉
A deti su predsalen mensie - ako ja hovorim, mensi kus rychlejsie vychladne... 😅

michaela80
28. mar 2014

Nasa ma skoro 4 roky a do skolky este pancusky pod leginy davam...rano u nas je okolo nuly i ied okolo obeda sa to vysplha na 15 stupnov....nasa mala chytila uz ako 10 dnova zapal mocovych ciest a je velmi citliva na to...takze neriskujem...ved je este marec...este by sa malo chodit v bundach a cizmach ... je sice podstatne teplejsie ale to teplo je este klamlive.. ..a ze neotuzujem? Mala je od septembra v skolke bez atb a asi 2 x mala priesvitne sopliky cize imunitu ma vybornu...l

ivuska6
28. mar 2014

ja malemu davam spodky este lebo rano ich zdrzi je chladno a slnko klamlive pobede uz beha bez nich je teplejsie minule som nedala a priniesol si soplik bola mu zima v skole

kaji21
28. mar 2014

Ja mojej malej 3 r. Davam stale nedajboze by som jej ich nedala uz by som aj dostala hubovej polievky od mami🙂) predsa deti si vsade sadaju po zemi a pokial je v mesiaci pismeni R na zem sa sadat nema 😃

zuzanafeher
28. mar 2014

Maly ma 16 mesiacov a kedze chodi, hybe sa, tak nedavam. Vacsinou ma hrubsie teplacky. Tiez mi pride zvlastne, ked vidim dieta v zimnej bunde alebo fusaku. Co davali mamicky potom v zime? Samozrejme pancusky este neodkladam, moze byt ku veceru chladnejsie, tak by som dala tie tenucke.

yuuki
28. mar 2014

ja ešte dávam tenšie pančušky.. keď je aj teplejšie ešte fúka studený vietor a tak... 🙂

marissenka
28. mar 2014

ja som do dnes davala,dnes uz dam malemu len teplejsie teplaciky..akurat par dni dozadu vravela dr.mojej mame,ze je teraz kopec chorych,skrz to ,ze sa nespravne obliekaju...treba sa obliekat podla toho kolko je vonku stupnov...v zime ked je su 2 stupne davame detom aj pancuchy a teple bundy....u nas som vcera,predvcerom som skrabala namrazu z auta rano..

marissenka
28. mar 2014

pisem ako tatar 😀

majasimon
28. mar 2014

my dávame, ešte je to klamné... To že pár dní svieti slnko, neznamená, že je horúco. V tieni je chladno aj cez deň