icon

Detská ohrádka

kvetinka1405
23. júl 2018

Ahojte maminky poraďte aká ohrádka je podľa vás lepšia či drevená alebo tie sieťované? Poprípade dajte fotky s ktorou ste spokojne... A ešte by som sa chcela opýtať od koľkých mesiacov ste začali používať?

Strana
z2
yanni
26. júl 2018

@saxana000 To tam naozaj zavries dvojrocne dieta? Ved zdrave dvojrocne je uz dost rozumne, da sa s nim pekne porozpravat a vysvetlit. Ked zvoni u nas postarka, tak u nas chce mala "prevziat" postu. Zachod a sprchu radsej nekomentujem.

saxana000
26. júl 2018

@yanni nema este dva roky. Az na jesen. Ale ano zavriem nakolko moja dcera s ni nekomunikuje ani zatial nerozprava je zdrava ale toto nam proste bojkotuje tym padom ani neposluchne nakolko ma teraz obdobie vsade vyleziem vsetko dociahnem radsej ju dam na dve minuty do ohradky s oblubenou knizkou ako trpnut ci nevylezie na stol a nerozbije si hlavu.pripadne nestiahne na seba televozor Kym si zbehnem 16 schodov pre balik. Mne to takto vyhovuje. Uprimne ti zavidim take dvojrocne dieta ktoremu vysvetlis tu ma cakaj ani sa nehni a zostane tam stat. Take co recituje basnicky a spieva pesnicky. Moja nepovie ano ham ani s prstom neukaze. Co je posta a kto je postarka vobec netusi. Ja to inac nepoznam preto si pomaham ako viem.. Ohradkou.

yanni
26. júl 2018

@saxana000 Vies preco envie co je posta a postarka? Lebo to nepozna. Deti sa uca odkukavanim, ukazovanim, skusanim....Preco je tych apr school nezoberies so sebou. Ja som deti "tahala" vaade so sebou. Vsetko vzdy komentaovala, ano obcas sa na mna v obchode pozerali aka na blbca, ked som spiacemu "novonarodeniatku" rozpravala, ze este mlieko, maslo atd. Ale tym sa diti ci uz priamo alebo nepriamo ucia.
Potom sa ani encudujem, ze vela deti je bojazlivych, ostychavych, nevedia sa aj vo vyssom veku vykoktat, na cuketu povedia ze je to uhorka atd. Videla som uz vselico za tie roky.

Zuber dieta prevziaht postu, zober ju so sebou na zachod, do sprchy, zapatas ju do varenia, upratovania, prania, vsetko vysvetluj a komentuj a sa ti aj skor rozhovori aj samozrejme nema nejaky zdravotny problem, co sa mi uz pri takmer dvojrocnom doetati, kotre nepovie ani slovo a hlavne, neukazuje ani prstom, nezda uplne v poriadku.
Zatvaranie ti nepomoze. treba dookola komunikovat komunikovat komunikovat. Aj ked sa ti bude zdat, ze je to zbytocne. nikdy nie je zbytocne nieco vysvetlovat a povedat aj milion krat.

wieruska1
26. júl 2018

@alchemilkazltozelena fuuuha moje deti cely den lozili po byte po zahrade a su tu bez ohradky bez zabran na schody a podobnych zbytocnosti.

wieruska1
26. júl 2018

Potom su tie deti divoke, nemotorne a nevedia ani po schodoch chodit este v troch. Lebo ohradky zabrany a kto vie co este. Tiez mam divocaka, ktoreho treba strazit inak sa v sekunde hojda na digestore ale zavretim ho na 1m2 ? Asi som divna.

jana_eyre
26. júl 2018

ospravedlnjjem sa za miesanie, ale @yanni nie je to jedno ako to
@saxana000 robi? nech si kazdy robi ako mu vyhovuje.. uprimne nechapem akekolvek komentovanie vychovy ostatnych, pokial sui radu nepytaju.. mna v tejto diskusii len zarazil utocny ton alchemilky, tak mi este chodia upozornenia..

yanni
26. júl 2018

@jana_eyre Neviem Aki ty, ale mna zade (okrem ineho) zarazil koment, ze takmer dvojrocne dieta zavrie niekte ako zvieratko. A tak mne je to jedno. Len potom tu mame take nieco ako pise
@wieruska1 A je to cim dalej tym viac.

jana_eyre
26. júl 2018

@yanni a nech su deti a ich rodicia aki chcu, pokial u mna doma mi niekto deti nezatvqra do ohradky, je mi fajn.. ona vie preco jej to vyhovuje, my to chapat nemusime, dietatu tym vsak neublizuje.. zase inym by sa mohlo zdat chore nieco co vyhovuje mne a nevidim dovod, preco by to druhi mali nejako riesit..

alchemilkazltozelena
26. júl 2018

@jana_eyre upozornenia sa daju aj vypnut 👍 "utocny ton" som zacala mat ked zacali niektore pisat ze ohradka je klietka co ma urazilo..

@saxana000 tu zbytocne budes nieco pisat lebo tu su supermatky ktore beru dieta k sebe asi este aj ked sexovat idu..tak mi to pripada

wieruska1
26. júl 2018

@alchemilkazltozelena taka @yanni urcite. Preto ma deti uz 4🤦🏼‍♀️ Tvoj komentar je 2. V tejto teme. Skus si ho po sebe precitat a snad uznas, ze poznamka nebola celkom priatelska.

jana_eyre
26. júl 2018

@alchemilkazltozelena fakt? este ze mi to pises, lebo inak by som vobec nevedela 😉 tvoj vysmesny a pochybovacny koment tu bol druhy, vdaka tomu sa tu zacala diskusia uberat takym smerom..

saxana000
26. júl 2018

@yanni nevidim absolutne ziadny dovod aby so mnou moje dieta chodilo na zachod pride mi to vrcholne chore a nehygienicke.. nema tam co hladat. Tiez v kupelni chcem mat sukromie.nie vzdy ju mozem zobrat niekedy je este nahata a postarka stepuje ze rychlo rychlo..Samozrejme ze komunikujem vysvetlujem ukazujem spolu staviame citame spievam jej basnicky recitujem dokolecka stale sme vonku kvetinky zvieratka ihrisko v ohradke je minimalne! ona je rozumna sikovna uprace si prinesie poda proste len nekomunikuje a zatial ma na slovo neposluchne.hocikedy si zmysli a uz je v nutnych pripadoch aspon pre mna nutnych ju tam proste strcim na tu chvilu. Sedi a stavia si kocky alebo listuje knizku co je na tom zle? Ja som sama vnutorne spokojnejsia ze viem ze ked mi prskne z panvice tak ju to neopali lebo mi nesedi pod nohami. Mozem? Ci je to taky hriech rozhodovat sa podla svojho najlepsieho svedomia? Citali ste zeny moj prispevok ze ak tam byt nechce tak ju tam nenecham? Ak robim nieco pri com proste nechcem aby sa motala tak ju tam na chvilu dam. autorka sa pytala na nazor na ohradku. Ja som napisala ze mi vyhovuje a ze sme ju vyuzili teda dlho od 10 mesiacov az do teraz.
Ja mam dieta zdrave vesele a rozpravat sa nauci tiez ked pride jej cas. Riesite uplne nepodstatne veci.

saxana000
26. júl 2018

@jana_eyre tu uz clovek aby sa bal nieco napisat lebo ho ukamenuju. Ohradka je podla mna pre pre deti ktore uz behaju lietaju a vymyslaju a jej funkcia je taka ze ked nechcem aby noelam v ten moment dieta islo posadim je tam a viem ze je v bezpeci ze sa mu nic nestane.
Netvrdim ze som za to aby tam deti sedeli pol dna ale par minut pre moj vnutorny pokoj?
Najlepsie sa vychovavaju cudzie deti.. 😊 a cez internet.

alchemilkazltozelena
26. júl 2018

@saxana000 konecne niekto normalny sem napisal..

lianka123
26. júl 2018

@kvetinka1405 ahoj. Mam 21mesacneho a ohradky na kazdom strategickom mieste. Mame velky dom takze sa zdrzujem aj na poschodi aj dole. Ked potrebujem vyvesat alebo na wc supnem ho tam na tie 3minuty. Mame aj sietkove aj drevene. Za mna sietkove, drevene sa tazko pohybuju.
Inak vazne - tolko mudrych zien ako je na konikovi som este nevidela.

lianka123
26. júl 2018

@wieruska1 pises od veci. Mam ohradky vsade a dieta lieta od 9m po svojich. Vsak internet znese.

jana_eyre
26. júl 2018

@saxana000 aj moje deti behaju, lietaju vymyslaju, ale jedine kam nemozu ist su schody (resp.uz len najmladsi), kde mam zabranu hore aj dole.. pre mna ohradka nikdy nebola potrebna, hoci ked sa narodila druha dcera kupila som cestovnu postielku za tymto ucelom, lebo som sa bala ake to bude s dvoma malymi detmi.. nakoniec som postielku ako ohradku vobec nevyuzivala mala v nej iba spala ked som.bola na prizemi.. (kym boli mali vzdy boli vsade somnou)

ale myslim, ze kazda z nas je ina mama a vyhovuju jej ine veci, kazda z nas ma inak zariadenu domacnost.. preto fakt nemam rada ked sa konanie inych napada a poucuje sa o svojej pravde.. kazdy den sa s takym niecim stretavam a rozum sa mi zastavuje, preco sa davaju nevyziadane rady..

wieruska1
26. júl 2018

@lianka123 tak tak internet znesie🤦🏼‍♀️

evkamotka
26. júl 2018

Radsej drevenu, bude odolnejsia ak sa o bok aj oprie ci padne, sietkova sa moze lahko natrhnut, rozparat

majusska202
23. aug 2018

@alchemilkazltozelena chceš mi povedať ze je niečo zle na tom keď dieťa celý deň stvornoskujeme alebo chodiť? Však si sám sadne kedy chce a hra sa. Ja som teda tiež nemala ohradku a neľutujem. Ja plne súhlasim @yanni pre mňa to je mega zbytočnosť

esterba
23. aug 2018

Jaaaj, rehocem sa 🙂 dieťa evidentne bez ohrádky neprežije viac ako rok života, lebo domácnosť je tak rizikové pracovisko, že keby prišli inšpektori BOZP, zavrú nám byty a domy a budeme žiť v táboroch. No teraz vážne - tiež sme nemali, dieťa sa rýchlo naučilo kam a kedy môže, nikdy nebol úraz alebo nejaká nehoda. My sme napr. nemali ani záslepky v elektrike, ani žiadne iné bezpečnostné prvky, jedine jeden stôl mal rohy obložené ťapkami z IKEA. To sa nechválim, len na vykreslenie rizika u nás. Ale ak by som vyberala, vybrala by som drevenú už len preto, že je to drevo, prírodný materiál a zaujímala by som sa o to, čím bolo ošetrené.

alica009
12. aug 2021

Aka zúfalá diskusia. Pani sa pytala, aku ohradku by jej poradili, a dostala kopu prednasok o vychove. Normálne na grcanie, uz po prelistovani tohto ma presla chut vôbec nejake diskusie na tomto portáli pozerať. Bleh.

vroni
12. aug 2021

@alica009, nabudúce skontroluj aj dátumy, vzrušujes sa tri roky po funuse.

meg_junova
7. jan 2023

@vroni ako s jej odpovedou suvisia datumy? Tu si matky chodia vyboxovavat svoje naladym, mam dojem. Tiez ma po precitani tejto diskusie presla chut patrat po dobre mienenych radach.

mariska1989
7. jan 2023

Ja som ohradou použila až pri 3 dcére a teda šla som do drevenej .dala som šancu používanej a mám aj so sieťkou teda cestovnú ale tu som používala malo . Výhoda drevenej ťažko povedať musíš ju poskladať a ak nemá polievka tak sa zle presúva ja som musela prerobiť, cestovná no tu zložiš a popraceš pod posteľ .ja som samozrejme používala drevenú 😁

mariska1989
7. jan 2023

Žienky ak sa niekto rozhodne z určitých dôvodov pre ohradku tak viac neriešte. Neviete v akej situácii sa nachádza .tiež som vychovala dve deti bez ohradky no tretie šlo do iných podmienok do otvoreného veľkého priestoru na deti som bola sama takže odbehnúť na wc či do kotolne bola ohrádka výhra v lotérii nehovoriac že tam mohla zaspať a mať ju na terase a mohla som si kosiť záhradu

vroni
7. jan 2023

@meg_junova, ona sa tak uprimme rozhorcila, tak som ju len chcela upozornit, ze zbytocne mina energiu, autorka uz urcite svoj problem davno vyriesila. Nic menej a nic viac.

Strana
z2