Je bezpečné používať 3 roky starý monitor dychu?
Ahoj všetci, myslite, ze bude v poriadku používať 3 roky starý monitor dychu ? Pri prvom sme ho používali rok ,potom som zložila do krabice, dala do skrine, vôbec sa s nim nehýbalo. Môžem ho teraz dat ďalšiemu bábätku alebo kúpiť novy?
Mozes použít, vymenila by som baterky.
Chudak planeta Zem, jasne, ze to mozes znovu pouzit
@hederamonstera ide mi len o to aby správne fungoval, napriek tomu, že sme mali dievčatko a teraz chlapca snažila som sa kupovať naozaj minimum veci. Ale toto môže dieťatku zachrániť život 🙂
Takto, platnu monitora sa odporuca vymenit po 2-3 rokoch od prveho pouzitia (pri babysense sa neda kupit zvlast, aspon sa nedala..). Niekto uvadza po 2 rokoch pouzivania, niekto po 2 rokoch od zapnutia. Chudera planeta, no take su odporucania, je to pisane v manuali, preto ho treba citat a zistit si to. Po dobe pouzitelnosti (pri babysense su to 3 roky) by sa monitor nemal pouzivat, hrozi vacsia chybovost, vyrobca jeho spravne fungovanie negarantuje. Monitory dychu sa nekalibruju (kalibruju sa len meracie pristroje), ale daju sa poslat do servisu, kde jeho fungovanie skontroluju (v zasade ho len zapnu a vyskusaju 🙊 to vies urobit aj doma, takyto servis tiez nie je zaruka, ze monitor nebude casom signalizovat chybne). Je to teda na tebe, pouzivat ho mozes (po kontrole fungovania, ktora by sa vlastne mala robit stale), ak bude mat plane poplachy, tak ho vymen. Som si ista ze vacsina ludi pouziva monitory po starsich detoch (a povedia ti ze je to ok, lebo im funguju a urcite je to pravda), oficialne odporucania su jasne, ci ich ludia dodrziavaju je uz vec nazoru. 🍀
@anavixy toto som vôbec netušila, ďakujem za info. Určite ho vyskúšame, ak by nejaké plane poplachy kúpime nový. Nieje to lacná záležitosť ale za mňa je to veľmi potrebná vec, keby ho nemáme asi by som vôbec nespavala

Ide o monitor babysense 7