Kde kúpim prvé capačky pre bábätko?
Kde ste kúpili prvé capačky ? Vhodne pre bábätko čo sa stavia 🙂 Rozmýšľam nad Zalando alebo máte aj overené tipy ?
Ked sa len stavia, nepotrebuje ziadne topanky. Nam fyzioterapeutka odporucila topanky az ked zacne samostatne chodit, tieto prve “skusania” popri nabytku a podobne naboso. A potom normalne pevne topanocky, ziadne barefoot, tie su pre male deti nevhodne. A urcite vyskusat v predajni, nekupovat online naslepo.
Ked sa len stavia, nepotrebuje ziadne topanky. Nam fyzioterapeutka odporucila topanky az ked zacne samostatne chodit, tieto prve “skusania” popri nabytku a podobne naboso. A potom normalne pevne topanocky, ziadne barefoot, tie su pre male deti nevhodne. A urcite vyskusat v predajni, nekupovat online naslepo.
@modrahruska uz aj barefoot su pre deti nevhodne? To je velmi zvlastna fyzio
Pozri v detskych obchodoch kozene capacky, nejake vzdusne, dierkovane. Predpokladam, ze to chces aj von, ked sa postavi pri lavicke, smykacke, na ihrisku.. vacsina ma aj popisane na aky typ nozky sedia.. niektoré babatka maju baculatu nozku, tak aby vobec ich obuli a netlacili kolo nozky, ine chuducke, tak zase aby im neleteli dole z nozky.. v tychto capackach dieta pracuje s nohou, nemá ju ako v lyziarke zavretu a nechodí ako kozmonaut. Hybe so svalmi, cela noha pracuje.. ved ked aj je naboso, vidis ako bábätká s chodidlami pracuju, vnímajú povrchy, stale s nimi nejak hybu..nasi mali chudšie nohy, sedeli bobux, afelo, shapen
Ale samozrejme, kazdy nech sa rozhodne ako chce, ved kazdy rodic chce len najlepšie pre deti
Ak sa stavia aj vonku, ideálne ísť vyskúšať. Ak s stavia len doma, nepotrebuje žiadne. Moje dieťa sa začalo stavať v 6m a prvé topánky dostal až po roku, kedy začal chodiť.
@modrahruska uz aj barefoot su pre deti nevhodne? To je velmi zvlastna fyzio
@really8 áno sú, pre malú detskú nožičku vo vývine absolútne nevhodné, pretože potrebujú pevnú obuv
@really8 áno sú, pre malú detskú nožičku vo vývine absolútne nevhodné, pretože potrebujú pevnú obuv
@modrahruska no vidis. A mne prave podolog aj fyzio povedali ze ziadna pevna obuv. Nozkama byt volna a stimulovana. Ma byt prirodzene namahana aby sa spevnovali slachy a vazy a nedoslo napr k valgoznym kotnikom. Ked bude pevna bota tak nohu sice drzi ale ked sa vyzuje tak cela ochabne a spadne. Ved to nedava zmysel. Najdi si lepsieho fyzio alebo si pozri nazory inych. Toto je totalny bullshit
@modrahruska no vidis. A mne prave podolog aj fyzio povedali ze ziadna pevna obuv. Nozkama byt volna a stimulovana. Ma byt prirodzene namahana aby sa spevnovali slachy a vazy a nedoslo napr k valgoznym kotnikom. Ked bude pevna bota tak nohu sice drzi ale ked sa vyzuje tak cela ochabne a spadne. Ved to nedava zmysel. Najdi si lepsieho fyzio alebo si pozri nazory inych. Toto je totalny bullshit
@really8 nemám dôvod hľadať iného, mám to potvrdené aj od iných, naboso môže behať doma, von nosí pevnú obuv a nebudem to meniť. Ty pokojne obuj čo len chceš 🙂
@really8 nemám dôvod hľadať iného, mám to potvrdené aj od iných, naboso môže behať doma, von nosí pevnú obuv a nebudem to meniť. Ty pokojne obuj čo len chceš 🙂
@modrahruska mozes mi povedat od koho to mas potvrdene?
@modrahruska to by aj mňa zaujimalo 😀 ja zas sledujem xy fyzio a tento názor som ešte nepočula
Ďakujem za názory. Stavia sa aj vonku preto chcem dať capačky. Inak je stále na boso alebo tenká ponožka.
@modrahruska mozes mi povedat od koho to mas potvrdene?
@really8 osobne moja fyzioterapeutka, ortoped a detska, staci tak ci chcete aj meno a adresu? A fyzio mi teda dost pomohla s inymi vecami, nemam ziadny dovod jej neverit v tomto, mna tento barefoot osial nejako neoslovil 🙂
@really8 osobne moja fyzioterapeutka, ortoped a detska, staci tak ci chcete aj meno a adresu? A fyzio mi teda dost pomohla s inymi vecami, nemam ziadny dovod jej neverit v tomto, mna tento barefoot osial nejako neoslovil 🙂
@modrahruska ano prosim. Aj meno a adresu tak aby nebolo porusene gdpr

Jezkobezko.sk