icon

Kedy začať nakupovať výbavičku pre bábätko?

prettywoman1212
3. feb 2025

Ahojte, som 14tt. Iba zo zaujímavosti, kedy ste začali nakupovať veci pre bábätko? Typu oblečenie a tak? A na ktoré veci do výbavičky netrebs zabudnúť/kedy ich kúpiť?

7lenka11
3. feb 2025

@prettywoman1212 po morfologickom ultrazvuku sme začali vyberať a objednávať prvé veci.. inak gro veci som nakúpila až po nástupe na materskú, keď som už na to mala čas a v klude som si obehala obchody.. ale teda mňa to bavilo a mala som dosť energie aj na konci tehotenstva

lesoto
Odpoveď bola odstránená
lasona
3. feb 2025

Len nenakupuj kvantum veci a veľa zbytočnosti. Ja by som už teraz kúpila o polovicu menej veci.

euka210
3. feb 2025

@prettywoman1212 od 6-7mes, skor nie

adeladulova
3. feb 2025

Ja som 27tt a mam všetko doma už, okrem veci do pôrodnice. Je to ale druhé dieťa, takže toho nebolo treba veľa, aj keď bude druhé pohlavie.
Poradím, nakupuj rozumne, hľadaj zľavy, napr majú teraz v lidli 20% dolu, majú tam bio bavlnu a sety co sa oplatia (pozor však na číslovanie, lidl ma vacsie ako píšu). Hm máva tiež 2x ročne 25%zľavy na detske, tiež tesco, tak majú tiež sety v neutrálnych farbách, čiže nemusíš vedieť pohlavie.
Potom rozmýšľaj aké bude dieta, zimné/letné, koľko a čoho asi odhadnúť je ťažko, ale za mňa menej je viac. Veľa dostaneš, alebo si vypytas, resp dostaneš koruny aby si kúpila.
A kameru, monitor dychu atd obzerajú už teraz aby si mala prehľad o cene.

Mala rada, mnohé sa dnes už daruje, mnohé sa predáva v super stave po 1 dieťati, totiž dnes už je trend mat 1 dieta a stačí takže vieš ušetriť na všetkom ak si sikovnejsia a berieš do úvahy aj iné zdroje ako len kamenné predajne

lucia13022023
3. feb 2025

Asi až po 30tt.

00momo
3. feb 2025

Keď sme vedeli pohlavia. A kupovať som začala postupne od 4 mesiaca tehotenstva. Kúpila som 1-2 veci keď sa mi niečo zapáčilo.. postieľku a kočiar sme kupovali neskôr 7-8mesiac tehotenstva. Vajíčko sme kupovali zvlášť hlavne kvalitné žiadne 3- kombinácia. V 7 mesiaci som začala baliť do pôrodnice. Každý aj podľa internetu som kupovala od 56. Ale malý bol drobný že ešte aj 50 mu bola veľká. 56 mal oblečenú v 5 mesiacov, takže pár veci aj z menších čísel.

kitycat
4. feb 2025

@prettywoman1212 a co by si chcela nakupovat ake oblecenie? Aby si nekupila nieco, co ti nakoniec ani nebude vyhovovat

Ja som zistila, ze najlepsie boli pyzamka s nozickami kym bolo male, a potom rastuce zavinovacie body lindex a teplaky a ponozky (ktore ale na nohe nikdy nedrzia) 😃

prettywoman1212
autor
4. feb 2025

@kitycat čítala som že čo všetko treba ako starter pack, a tam je kopec vecí tak už som rozmýšlala že začnem nakupovať 😀 A zároveň aj nie len oblečenie ale možno aj kamoška mi hovorila že si určite nemám kupovať prebalovací pult, a podobne… no, proste výbavička

kitycat
4. feb 2025

@prettywoman1212 pult nemam ani ja. Nie je miesto. Mam len prebalovaciu podlozku na komode a tam prebalujem

Kazda si musime najst to svoje

mimuska328
5. feb 2025

@prettywoman1212 to s tým pultom je kravina. Tiež som sa toho napocuvala a pre mňa to je najlepšia vec na svete. Pokiaľ máš kde prebalit dieta tak nekupuj. My mame nízku posteľ aj gauč cize by som prišla o kríze a využívam ho nonstop. Mame komodu s pultom ktorý sa dá dat dole. Výbavu som začala kupovať postupne od 4 mesiaca čo bolo v akcii. Kocik sme kúpili na začiatku 5m lebo bol v super zľave ďalšia taka zľava do pôrodu už nebola. A oblečenie som si kúpila asi 4 veci zvyšok som dostala z roboty a bola to najväčšia chyba ze som ich pocuvala pretoze malička sa narodila ako 3kg a všetky veci sme doma mali 62 🤦‍♀️ takže sme museli nakúpiť pred Vianocami keď som už nič nezohnala lebo sviatky aspoň v tescu základ 50 veľkosť a potom cez rôzne eshopy.. teraz ma 8t a nosí stále 50 niečo 56

radulka33
6. feb 2025

Ahojte som prvorodička ,len sa chcem spýtať budem končiť 6 mesiac a chcem sa spýtať či myslíte že je už vhodná doba prať a žehliť všetky vecičky, nakúpené už mám len neviem či sa už do toho pustiť alebo je ešte čas , aj si poviem že už sa idem do toho pustiť a potom zase že ešte je čas 🙂🙂 ďakujem moc za rady

00momo
7. feb 2025

@radulka33 ahoj. Ja som si dávala vecičky do kopy přála žehlička koncom 7 začiatkom 8 mesiaca. A viac som si to užívala.

radulka33
11. feb 2025

@00momo ja som v polovici siedmeho 🙂 ale ešte asi počkám chvíľku a potom začnem 🙂