icon

Koľko oblečenia potrebujem pre bábätko?

21. sep 2025

Ahojte dievčatá, som druhýkrát tehotná pri prvom synovi som bola strasne premotivovana kupovala som hniezda, vrkoce do postieľky milion sprostosti fľašky, cumlíky blbosti samozrejme uz nic nemam bolo to pred 7 rokmi ale teraz chcem riesit uplne vsetko minimalisticky. Ale uz som aj zabudla co všetko treba, je tu nejaka mamička ktorá by mi poradila co treba na začiatok ale netreba to preháňať. Chcem fakt tentokrát len nutnosti, žiadne kvanta oblecenia. Proste len základné veci postieľku mam, kocik mam. Koľko ks oblecenia je v poriadku? Pracku, susicku mam. Proste chcem si to tak nejak usporiadať, pri prvom mi riadne preskakovalo kvanta oblecenia ktoré dieta nemalo ani oblečené, tentokrát to uz nechcem tak preháňať.
Ďakujem

lucia13022023
21. sep 2025

Keď nechceš kvantá oblečenia, kup 10ks lindex rastúcich bodycuek a legín a máš na minimálne 4m pokoj.

anonym_f846ad
21. sep 2025

@anonym_autor novorodenec rastie veľmi rýchlo, jedno číslo mu bude dobré 2 mesiace a potom všetko už nepoužiteľné

anonym_1f2e89
21. sep 2025

Zopár kusov lindex rastúcich body, k tomu tepláčky čo sa dajú pekne ovinúť a majú pružnú gumičku. Toto kombo vydrží dlho. Ja som volila pyžamká na zips, aj zo spodu aj z vrchu a to malý nosil aj cez deň, lebo sa do toho rýchlo obliekalo. Čo ti viac vyhovuje ale aby si mala 3-4 outfity za deň pre istotu, čiže porátaj ako často perieš. Mne sa často pokrckal alebo precikal.
A nie je pravda že budú veci pouzitelne iba chvilku. Prave to lindex rastuce body a nohavice čo sa daju dobre ovinúť nám vydržala jedna veľkosť pol roka.

januska2
21. sep 2025

Presne to iste riešim. A vymyslela som to tak . S každého druhu oblecenia 3x každej velkosti teda 3x body dlhý rukáv 3x body krátky 3x leginky no a tak ďalej vsetko 3x velkost 50 a veľkosť 56. Pracku mam a radsej kazdy vecer operiem ako 3 tašky rozdam 🤷‍♀️

kristinaaaaaa
3. nov 2025

Tu je fajn návod, fakt stačí málo na úvod. Napr. ja som nekupovala ani perinku, ani vankúš na kojenie. Kojovankúš až keď bol syn väčší a potrebovala som väčšie pohodlie. Takéto veci sú individuálne, ale oblečenie a základné doplnky sú tam dobre rozpísané: https://www.chocofoamuniverse.sk/blog/

gregik66
3. nov 2025
@januska2

Presne to iste riešim. A vymyslela som to tak . S každého druhu oblecenia 3x každej velkosti teda 3x body dlhý rukáv 3x body krátky 3x leginky no a tak ďalej vsetko 3x velkost 50 a veľkosť 56. Pracku mam a radsej kazdy vecer operiem ako 3 tašky rozdam 🤷‍♀️

@januska2 ja som inak pri prvom rozmyslala rovnako, mala som 4 bodycka ked sme prisli z porodnice, 50tka mu bola velka 😅 hned na dalsi den som robila objednavku z hmka, ked som zistila ze to dieta ma taky reflux ze sa vsetci potrebujeme 5x za den prezliekat 😅 ale ked je dieta ktore si le obcas grcne, kludne stacia tie tri kusky. Teraz triedim pre druhe, v 50tke a 56tke mam 10 bodyciek, takze aj ked bude rwflux, sme pripraveni

januska2
4. nov 2025
@gregik66

@januska2 ja som inak pri prvom rozmyslala rovnako, mala som 4 bodycka ked sme prisli z porodnice, 50tka mu bola velka 😅 hned na dalsi den som robila objednavku z hmka, ked som zistila ze to dieta ma taky reflux ze sa vsetci potrebujeme 5x za den prezliekat 😅 ale ked je dieta ktore si le obcas grcne, kludne stacia tie tri kusky. Teraz triedim pre druhe, v 50tke a 56tke mam 10 bodyciek, takze aj ked bude rwflux, sme pripraveni

@gregik66 chvala bohu sme s tym ok a to ani neberiem kazdy den teda má dosť. A narodila sa aj dlhá 54cm takže 50 ltt a nosíme 56 takže pomali začnem kupovať 62 . Ano pri refluxe nemožné. Drzim palce ❤️