icon

Koľko stojí základná výbavička?

lenitta007
15. nov 2015

Prosim, kolko priemerne stoji zakladna vybavicka pre babatko? Ktore treba na zaciatok a prve mesiace po narodeni? prip.je nejaky zoznam, aby s ana nieco nezabudlo? chapem, ze ceny su rozne aj oblecka, kocikov, kozmetiky atd, ale tak chcela by som vediet taky priemer. Nie najdrahsie ani najlacnejsie. Dakujem 🙂

Strana
z4
lenitta007
autor
16. nov 2015

@ladore
@whitecat666
@maria.vinea
@sardinka335
@emilia25
@lusyke
@jasminet
@kimmm1
@alaguema baby dakujem za kazdy nazor, aj ked som nechcela aby sa tu rozvinula diskusia o znackach a neznackach a 1000 eurovych kocikoch a postielkach, pytala som sa na priemer, nie drahe ani lacne, taky standard pre priemerneho slovaka, no aj tak dakujem za nazory

whitecat666
16. nov 2015

@mircalla jasne, ved ja to neberiem ako kritiku ale skoro som odpadla ked som citala ako tu niekto zacal prepocitavat eura na slovenske koruny. teraz nie je 1000 eur ako kedysi 30 000 korun... ceny su ovela vyssie.
a mas pravdu nie kazda vec stoji 20 euro ale ked mas dieta v zime tak okrem toho, ze mu das body (ktore vpohode kupis 3 ks za 7 eur ako si napisala) mu musis na to dat este vzdy nejake nohavice, svetrik, bundu, ciapku, topanocky (a to su tie vyssie polozky). Jasne, ze kazdy den nemusi mat inu bundu ale tak treba pocitat s tym, ze si to ovracia (ja som prezliekala babatko bezne styri razy za den, nie preto aby bolo nastylovane ale aby mu bolo prijemne v cistom).
Ale inak nepochybujem o tom, ze keby sa mi narodilo dieta v lete miniem na oblecko o polovicu menej.

ukulela
16. nov 2015

@lenitta007 ja malemu nekupujem v cinakoch a podobne. ale napr tescove body a pyzama su OK, mavaju akcie, 30 aj 50 percent zlavy, vtedy vzdy kupim aj vacsie cislo do zasoby. najma tie pyzama ... tiez kupujem casto h&m a c&a, jedni (neviem ktori 🙂 maju body z biobavlny - nie su bielene, su take maslove, ale velmi prijemne na dotyk. tiez sa nezmolkaveju ... mavaju ich u nas v BB v kosi po 3,50 - paradna cena a ozaj mi vyhovuju ... a tiez teda sledujem akcie v lidli, maly ma odtial par body a uplne v pohode. tiez mikiny, teraz nosi taky flisovy overal do kocika z lidku a neviem si ho vynachvalit. nie vsetko sa mi z lidlu paci, ale da sa vybrat a kupim len to, co ma oslovi. a tiez sa mipacia niektore veci z pepka - a to su tiez velmi nizke ceny, pri tom som nemala s nimi zlu skusenost.
ked che svokrusa nakupit na trhoch a podobne, to ju zastavim, ze nie, ze sa mi to nepaci,resp. tomu nedoverujem.
tym drahsim veciam sa vyhybam najma od vtedy,ako zacal maly jest prikrmy. co obed, to flak (nepomahaju ani podbradniky, ani plienky, nic) - a to cvikla/banan/spenat 🙂🙂🙂: takze ak by som mala 30 eurovu koselu / mikinu/riflicky prat na 70, aby mi vysli flaky, asi by mi to bolo luto 🙂 tiez, ked zacal lozit, to mozem zmyvat a vysavat dva krat denne, na tych teplackoch to vidno,ze ich derie cely den po kolenach ....
do coho nemam problem dat viac penazi, su topanky. tam kvalita aj nieco stoji.
a tiez, co usetrim na obleceni, dam napr do plavania. maly to ma rad a prospieva mu 🙂

janulik2008
16. nov 2015

My mame trz trojmesačnu malu a vynosila vecičky aj po mne ešte 22 ročné veci lenže neterka sa narodila v júli a my so sestrou sme zimné deti takze to co bolo dobre nam na zimu je malej uz malé. Inak kupujeme aj v kik pepco ... a naozaj ked si vezme človek overal kt ma možno na sebe štyri krat a stojí 30 € ... na deťoch sa najlepšie zarába a to ma mala nový kočík ale stal cca 300 €

pumpkincake
16. nov 2015

@lenitta007 no tak priemerne ked tu vidis tie sumy tak cca 700-800€ fakt to je velmi diskutabilne na com chces usetrit, co chces mat a ake drahe..co dostanes a tak. Napr si predstav aku vybavu mali ludia dakedy alebo niekde kde nie je nic a ztoho nabaluj na to co je pre nas dostupne a pohodlne..ono nevyhnutne nie je skoro nic,ale to na co mas si dopraj k pohodliu teba a dietata.. napr v afrike ma zena jednu satku aby mala kam dieta ulozit ked ide na pole..jasne ze v tejto krajine mas na viac a aviac aj potrebujes...ale nevyhnutnost doslovne to nie je..dieta ti prezije v zdravi aj tak 🙂 laska je nevyhnutna ale to nam je jasne vsetkym

lusyke
16. nov 2015

@lenitta007 odpovede na slovensky priemer sa tu nedockas. Co mama to nazor, co kraj to ine pomery. Popytaj sa mamiciek v tvojom okoli a skor sa dockas odpovede. No myslim ze kazda setrnejsia mamina ti povie ze nove (oblecenie) sa kupovat neoplati. Rovnaky nazor mam napr. na hracky, myslim tie s ktorymi sa dieta pohra par mesiacov a uz ho nebavia (hrkalky, prve knizky, kocky, vkladacky a pod.). V obchodoch su tieto hracky, a hlavne tie kvalitne znackove, neskutocne drahe. Ked kupis z druhej ruky usetris vela a tomu malemu je to jedno ci je to uz hrane alebo nove...umyjes, vyperies a nic tym hrackam nieje. Setrit treba kde sa da lebo tie materske a rodicovske prispevky niesu bohvie co.

siska53
16. nov 2015

@lenitta007 asi ako pisu baby. Ja som mala.uz davno odlozenych 100 tis.korun na babo. Ale uprimne,myslim,ze som tolko neminula,aj ked je pravda,ze hniezda aj s navlkeckami ma vysli na cca 100€. Kocik som chcela tak okolo 500€,viac nie. Aj s fusakom,ktory som vsak vyuzila az o 8-9m.v zime.
Oblecko som sice kupovala v detskom obchode (drahsie teda vysli),no teraz by som.uz volila lacnejsi lidl,tesco..tam som zacala nakupovat pokracovacie velklosti 68 a vyssie.
Kupila som este hrazdicku,neskor taky kolotoc na postielku,zopar hraciek,ale malo.
Cast oblecka som mala aj od kamosky.
Velkost 57sa neoplati kupovat vo velkom mnozstve. Ja som mala najviac 62, neskor zas 74.
Pri malej som len dokupila prebalovaciu podlozku a kupili vajce uz pasujuce na moj kocik,lebo povodne vajce som predala,aj tak na moj kocik nepasovalo.
Veci pre nu uz boli po malom plus od kamosky,cast sa sice dokupila,ale nebola to nutnost,len sme neodolali.
Mala som.este odsavacku elektricku,ta vyjde okolo 70-100€,ako ktora,mozno aj menej.
Takze mohlo nas to vyjst aj na menej ako vyslo.

ladore
17. nov 2015

@lenitta007 nie tu vidis ze kolko maminiek tolko nazorov ale skutocne sa zakladna vybava da urobit aj mensej sume ako 1000 alebo 500€ len zas zalezi iba od narocnosti maminky vies nie vzdy to co je inn a akoze trendy je ozaj oj praktycke a pohodlne prave pre dieta.

iwet007
17. nov 2015

DNES ZĽAVY -20% NA VŠETOK TOVAR LEN DO POLNOCI NA WWW.PRISABABY.SK ! ZĽAVA PLATÍ EŠTE AJ NA UŽ ZLACNENÝ TOVAR! TAK ŠUP, ŠUP NAKUPOVAŤ! 😉

lienocenka
23. feb 2016

350 - 400€
Akože baby tie reči o 1000, 3000€ mi prídu ako plašenie mamičiek... jasné cena sa nedá presne spočítať (pokiaľ asi neodkladáš bločky) nás výbava nevyšla viac ako 350 - 400€ a to možno preháňam. Najdrahšia položka je kočík - ten mám zánovný za 100€ od švagrinej (aj tu na MK sa dá bez problémov v tej cene)... Vanička 10€, prebalovacia podložka 12€, vnútro postielky 40€, kozmetika, plienky všetko nové. Pár vecí na oblečenie tu z bazáru (nájdem si predávajúcu z môjho mesta, aby som všetko videla naživo), ale aj kopec nových vecičiek mám. Bola som v detskom obchodíku a majú napríklad deku za 48€ ale aj 13€ (že to je dovoz zo španieska? to je jedno ja budem rozumieť nech je z akéhokoľvek štátu)... pri oblečení sa orientujem hlavne na dotyk - nekupujem žiadne umeliny, len jemné materiály... a mám pekné a aj kvalitné veci... tak hlavu hore 🙂 hlavne všetko kupujem pomaly ale systematicky - keď nedáš veľkú sumu naraz - tak to toľko "nebolí"

janette321
23. feb 2016

to bolo myslené ešte v korunách , či nejaké Luis Vuiton výbavičky ? inak staré veci natrafíš na ešte drahšie ako keď vieš používať google a vygoogliš si ceny . a kočík starší jedine od známej alebo aj s pôvodnou faktúrou . predávajúce mamičky veľmi radi obľubujú výraz ,, po jednom dieťati ,, a kľudne už odvozil aj 3 ... po jednom dieťati sú tie kočíky väčšinou ešte aj v záruke ....

janette321
23. feb 2016

@zuzkagu neviem ale v tom rozpočte vidím oblečenie pre bábo kupované až do veku 12 mesiacov . a toto ,, vanička navetta peg perego 70 ,, tam máte dvakrát . a nočné košele a popôrodný pás a podobné veci som ja nedávala do rozpočtu výbavičky pre bábo ... tak ale jasné že sa všetko zíde ...

zuzkagu
23. feb 2016

@janette321 ano to som si všimla, opravila osms i to al euž somto sem nedala, v každom prípade som tam dala všetko čo som kúpila, a nočnu košelu som mala len do porodnicce takže mi tam patri tak isto aj popôrodný pás, jasne nie všetci všetko kupuju, je to len náhlad pre ostatne, netreba hned kritizovať, tym to so m chcel alen povedať že proste za 300€ neviem postaviť zakladnu vybavičku pre dieta

janette321
23. feb 2016

nie nie nekritzujem . ja som mala len kočík nový za cca 300 eur aj s autosedačkou a to patril medzi tie lacnejšie . mňa výbava pre bábo vyšla s kočíkom možno 600 až 700 eur a to som mala všetko nové a rodila som v lete v tých horúčavách takže ani zavinovačky a podobné veci som nekupovala . inak by som minula samozrejme ešte viac - fusak , zimná deka , zimné overaly a oblečenie .... ja myslím že ak sa neráta kočík tak na ostatnú prvú výbavu tých 500 eur stačí ( aj na zimu ) . veď odsávačka hlienov , kefka na vlásky , nožničky , cumlíky .... to sú cca 2 - 3 eurové záležitosti . ortopedické nohavičky 1,50 až 1,70 eur záleží aké . kojenecké košieľky cca 3 eurá ... vy tam máte aj lehátko , to už by som mohla prirátať aj rozvojovú podložku a podobne .... takéto veci sme dokupovali až po narodení ... výdavky na dieťa ( a potom na vnúčatká ) sú predsa na celý život :D

janette321
23. feb 2016

podľa mňa taká ,,základná,, výbavička na leto :
kočík s autosedačkou ( komplet aj so sieťkou , taškou ... )
deka do kočíka
postieľka s matracom
štvordielny komplet do postieľky + stojan
výplň ( paplón , vankúš )+ 2 plachty + chránič matraca
vanička na kúpanie
2 kojenecké fľašky + kefka
2 cumlíky
Odsávačka hlienov
10ks plienky obrázkové + osuška
uteráčik
Teplomer pre malinké
Nožničky
Kefka na vlásky s hrebeňom
Mydlo + infadolan + krém na zadoček
Vlhké obrúsky – len na von samozrejme
pár košieľok (veľkosť 56 až 62)
2 bavlnené kabátiky (veľkosť 56 až 62)
4 dupačky alebo kombinézy (veľkosť 56 až 62)
3 body (veľkosť 56 až 62) + nejaké opaľovačky
4 ortopedické nohavičky (2ks veľkosť 1 , 2ks veľkosť 2 )
3 páry ponožiek
3 ľahké bavlnené čiapočky

ekinderko
3. mar 2016

U nás nájde všetko pre malých aj velkých http://www.ekinderko.sk/

janette321
3. mar 2016

@ekinderko a teraz sem začneme všetci dávať linky a robiť si reklamu ...

orsiko
3. mar 2016

My sme cca minulý 1000€,bez oblecenia a postieľky. To sme dostali od rodiny.

certikovo16
4. mar 2016

Milé mamičky odporúčam skvelý e-shop: čertíkovo. Skvelé ceny na nákup výbavičky

Strana
z4