Kozmetika pre novorodenca do základnej výbavičky
Ahojte baby 😊 som prvorodička, momentálne v 20 týždni a pomaly už nakupujeme vecičky pre bábätko. Chcela by som sa vás spýtať, akú kozmetiku by ste odporučili pre bábätko? Či už značku alebo nejakú konkretnu vec (šampón, sprchový gél,...) Bola by som vam vďačná za vaše rady, ďakujem 😊
Ja som používala len krém na prdelku. Dr mi odporučila nepoužívať kozmetiku Johnson, vraj spôsobuje alergie. A ani olejceky nie ale detský krém, oleje upchavaju póry. Umyvala som v čistej vode na vlasy dove detský sampon
na ritku mam nechtikovy krem od Weleda a kupat chcem v cistej vode... maximalne budem mat mandlovy olej ak by bolo treba na nieco suche alebo do vody ink nic...
@kayenaaa ja osobne používam v tejto diskusii zatracovanu Niveu ako som si stihla prečítať a sme s ňou spokojný na 100%.Pouzivam však iba sprchovy gél ktorý nedávam na vlasky tie umývam iba čistou vodou a po kúpaní olejcek od nich.Na zadok mame sudocrem.Ja kúpem každé 2-3 dni takze možno preto mu to neškodí lebo poznám mamičky čo kúpu každý deň a potom sa čudujú že majú vysušenú pokožku.Ale každému z nás sedí niečo iné a bábätka sú take iste čo jednému vadí druhý znáša v pohode.Zrazu sa vyskytnú študovane chemičky v tejto diskusii a vedia čo škodí všetkým babatkam (nemám vyštudovanú chémiu) ale podľa mna sa treba riadiť intuíciou a zdravým sedliackym rozumom a nie z článkov ktoré píšu ľudia čo v živote deti nevideli.Tak keď máš výhodnú akciu na Niveu alebo bupi,hipp atd tak kúp a uvidíš či Vám sadne keď nie kúpiš iný
Ja som na poradni a aj v porodnici podostavala vseliake mini vzorky takze som aspon mala moznost nieco odskusat. Pouzivam znacku Hipp(pena, sprchac, olejcek)a na zadocek bepanthen(ten mozno vyuzijes aj v porodnici na bradavky).. Mala ma pokozku bezproblemov a zaparena nebola ani raz.
Bepanthen na zadok inak nic. Po pol roku pri kupani pouzivam aveeno sprchac trosku ale len na zadok. Trosku postrasim detskym olejom bez prisad. Vsetka kozmetika co sme dostali letela do kosa. Skusila som na sebe a na decko by som to nedala.. veru radsej kup dobry cumel alebo si odloz peniaze a ked sa nahodou babo vyhadze alebo nieco tak po dohode s lekarkou kupis kvalitny krem.
@kayenaaa na kúpanie a natieranie od Weleda a na zadoček Bepanthen.
@kayenaaa
Ziadna nivea 🙂 krem na zadocek od welledy, tak isto sampon welleda (netreba drhnut kazdy den s mydlom) a na pokozku obycajny kokosovy olej. Netreba ani ziadnu predrazenu kozmetiku. Tot moj skromny nazor 🙂
Cista vodička, obyčajná modra Indulona alebo Aviril olejcek a na ritku Sudocrem. Moje deti boli vlasate od narodenia tak som pri kúpaní používala Bupi mydlo alebo gél na vlasky ked bolo treba.
Ženy môžem vás poprosiť o jednu štúdiu vypracovanú odborníkom že nivea je škodlivá oproti ostatným výrobkom?(nerypem)len chcem vedieť či je to jedna pani povedala alebo to máte niečim potvrdené lebo chýbajú mi napríklad fakty,rozbory,testy.Lebo neviem o tom že by niektorá žena spravila zo svojho bábätka pokusneho králika a skúšala všetky tieto produkty na ňom.Kazdy z nás ma inú pokožku,inú citlivosť,inú pigmentaciu viete dotyčnej zaručiť že z bupi sa bábätku nič nestane?Podla mna ani jedna z vás to nedokáže.Mozno práve im bude vyhovovať niečo iné ako Vám.Ano každá jedna z nás môže povedať svoj názor ale poniektore tvrdíte že len Niveu nie.Nezastavam si Niveu bola v zľave predtým ako sa maly narodil tak som ju kúpila a používam dodnes,keby bolo niečo iné v zľave tak kúpim to.
@pracujucazienka moje krsňa dostalo práve z bupi a john. And john alergicku reakciu a prave nivea jej vyhovuje. Tak ako niektore ženy sudocrem odsudzuju a davaju len bepanthen (pre nich top) tak presne mojmu malemu sa z bepanthenu zaparila dupka a sudocrem mu vyhovuje. A z avirilu či ako sa to píše mi dostal alergicku reakciu. Každe dieťa je ine a každemu sadne niečo ine ...
Z mojho hladiska nemusi byt studia vypracovana odbornikmi, staci ked si pozriem zlozenie a 80% z toho snad ani nie je v ludskej reci. Ked si dam tu namahu zadat to googlu vsetky ingrediencie tak pozeram jak puk ze to co je. Treba sa trosku zaujimat o veci, hlavne ktore davas na seba a do seba (koznetika, strava atd) a zistis s cim si ok davat sebe alebo dietatu a co nie. Ak si s tym ok mas o starost menej.
Mimochodom tusim skvely johnson n johnson prehral spor na sude, lebo ich produkty nie su take koser ako sa zdaju byt.
Zopar clankov, nehladala som nic hlbsie
https://www.icenews.is/2009/11/18/denmark-decla...
https://theecologist.org/2005/jun/01/behind-lab...
https://foodrevolution.org/blog/top-10-toxic-sk...
Je toho kopa na internete.
Aj toto je dobra stranka, kazda ingrediencia je rozpisana aj s hodnotenim nakolko to je ne/toxicke
@lavender273 pre mna to musí byt vypracované odborníkmi lebo stránku si založím aj ja a napíšem si tam čo chcem.Je to aj v strave tak napíšem knihu čo v dnešnej dobe môže ktokoľvek tak isto založím stránku na nete a keď napíšem že je zdravé potierat sa s prepáčením hov..mi a piť moc tak to začneš robiť?Najdi si kto tie stránky vlastný kto ich zaregistroval nie len bezhlavo citat za to že sú v angličtine tak ti znejú doverihodne?Daj mi článok ktorý napísal vyštudovaný chemik+dermatológ a dam ti za pravdu.Temu jedlo doménou nezačínaj lebo to by som si pozerala či máš pole kde si sadis už len pos*ane obilie a všetko aby si si mohla piecť pečivo a jesť zeleninu.Ci aj ty veríš nápisu BIO?Precitaj si príspevok vyššie ako škodí inému bábätku to čo radíš ty.Podla mna sa to neda brat všeobecne.Alebo si toho názoru že čo “chuti” tebe musí aj ostatným?Pokial sem nepridás ten výskum chemik+dermatológ je zbytočne sa o niečom ďalej baviť. 👋🏻
@lavender273 somnou namiesto doménou tam ma byt moja chyba 👍🏻
@saskia_98 to je presne to čo hovorím každý mame inú pokožku keby sme mali takú istú načo by bolo toľko výrobkov?To aj šampón a všetka kozmetika by stačila len jeden druh však sme taký istý tu majú niektorý názor.Idu na stránku ktorú napíše “John” po Slovenky”Jožko” tam napíše že škodí ..... tak to nebudem používať !Vsak on povedal že nivea je nás prd tak to musí byt pravda lebo on je “John” a píše po anglicky.Nevadi že tam nieje chemik alebo dermatológ ale je to v inej reči a sú tam veci ktorým nerozumiem tak musí mat pravdu,či?Ja tvrdím to čo ty.Jednemu sadne druhému nie ale tvrdiť že to či ono je dobre alebo zle určite nebudem 😉
@lavender273
@pracujucazienka môj otec je vyštudovaný chemik, síce potravinársky a teda v jeho ponímaní je všetka kozmetika jed, je vyrobená z ropy. A o strave ani nevravim, tiež schvaľuje všetko len domáce a lokálne. Takže vyštudovaný chemik má dosť podobné názory ako biomatky ;)
Ty si jak rozbehnuty vlak 😂
@lucyluv
Tomu sa vravi zdravy sedliacky rozum vies. Len uz rozmyslat a zaujimat sa nie je v mode.
@lucyluv prepáč to bolo prvé čo ma napadlo 😉 akože fakt nič v zlom ...hej aj môj muž študuje chémiu a vobec mu neprekáža že mame Niveu 🙈 tak to je “super” keď tvoj otec je proti očkovanie a za bio potraviny a dúfam že aj kojí 😂😂😂
@lavender273 práve že ten používam.Svoj rozum nie cudzí.Moj názor,moje rozhodnutie ale myslím si že autorka diskusie nechcela toto.Len sám opýtať čo kto používa a nie kto ma sedliacky rozum tak ahoj
@pracujucazienka
Este rada by som aby si mi ty poslala vypracovanu studiu od dermatologa / chemika o benefitoch na pokozku napriklad o spominanej nivei.rada sa poucim. Predpokladam ze anglicky melies jedna radost a linky si si aspon zo zdvorilosti precitala. Zbohom.
@lavender273 ako prepáč ale odkiaľ ty mozes tvrdiť či ja viem alebo neviem po anglicky mimochodom žila som v UK ale v pohode mna neurazíš.Ja viem že sa riadis heslom najlepšia obrana je útok ale u mna takého správanie nemám pochopenia
Polozila som ti slusne otazku, vies slusne odpovedat? lebo co prispevok to utok. Ako fakt zbohom, ok? Uplne bezpredmentna konverzacia.
@lavender273 ani jednu slušnú otázku som neprecitala.Iba si žiadala opačnú vec akú chcem ja od teba ale ja predsa netvrdím že nivea je top výrobok na svete takze ja to nepotrebujem mat potvrdené štúdiou
My sme od narodenia pouzivali iba mydlo bupi a tak je to doteraz, mala ma teraz 3 roky. Na zadocek rybaciu mast, ked sa vyskytli zapareniny tak sudocream 🙂
BUPI 100% sprchový gél, telové mliečko, a samozrejme , že aj pracie prostriedky
Ahojky. Ja odporúčam kozmetiku HiPP, na riťku bepanthen alebo sudocrem, na kúpanie detské bupi mydlo a po kúpaní aviril olejček taky modrý 😉 malá má dnes 18 dní a všetko ôk ✊

Dva mesiace som nepoužívala žiadnu kozmetiku. Teraz používam neparfumovany gél Alverde Baby a olejček Natura Siberica. Na zadoček mastičku z Dr Max s Panthenolom. Dobrý je aj detský krém od Purity Vision.