Kúpa matraca s RE penou - nikdy viac
Ahojte všetci.Chcela by som sa s vami podeliť,poradiť,príp vyhnúť v budúcnosti jednej nepríjemnej skúsenosti.Kúpili sme dcére matrac,nebudem hovoriť ani obchod ani názov,proste je to jedno...ide o to,že pri výbere matraca sme zohľadnovali všetky parametre a boli nám doporučené matrace,ktoré sú zložené z RE peny.Tak sme kúpili aj dcére aj nám do manželskej postele.Ja ako laik som si myslela že aký je to super prírodný produkt,ked už tak záhadne názov materiálu znie.Prišli sme domov,nedalo mi to,tak som ten materiál začala študovať na nete a skoro ma šľak trafil.Táto pena je vlastne recyklovatelný bordel z matracov,ktoré sa vraj vrátia do firmy na reklamáciu,likvidáciu,sú to použité matrace,prepotené,precikané a nechcem ani vedieť čo ešte..materiál sa zomelie,zlisuje a dá ako ,,super výplň,, do nových matracov.Nechceme na tom spať,obchod mi to naspäť nechce vziať,som znechutená...vedeli ste niekto o tom? ☹
@enja33 ako ujo gugel 3sec RE pena = REcyklovana pena
tiez nevidim dovod preco by ti obchod mal brat spat matrac, ktory si si zle vybrala, ved on nema vadu a ak si kupovala v kamennej predajni na 7dnovu lehotu ani nemas narok...
ja len dufam ze mas v posteli lamely a nie pevny rost, lebo peny musia byt na lamelach
@enja33 predavacka je skolena na predaj, si sa jej pytala z coho je matrac? tvrdila ti ze z BIO neviem coho?
na zaklade coho chces reklamovat?
Iste 500e nie je malo, neviem ci len ja som divna ale ja ked mam pustit 50+e z ruky tak citam na nete, recenzie, skusenosti... aj ked len na blby mixer, nieto ze matrace za 500e
@eeffka no neviem,ak idem do elektra tak tam zrejme vedia čo predávajú,tak ja to beriem,že ked idem kúpiť matrace,tak zrejme niekto kto nemá o tom šajn nemá tam čo robiť...povedala,že je to prírodná pena,matrace sú antialergické,že re pena je prírodný materiál a bla bla bla...pozerala som predtým aj na nete a ked sme prišli do obchodu tak tam mali zas inú ponuku matracov....tak sme to uzavreli a kúpili teda...fuj ale ked som to doma aj odzipsovala,tak to vyzeralo humusne...taký pomletý bordel...
si myslis ze to nijako neosetrili predtym nez z toho vyrobili novu? si myslis ze lezis na precikanych a prepotenych madracoch? urcite to je osetrene a na kvalite spanku by sa to nemalo odzrkadlit
@enja33 Jedina pena, ktora je cisto prirodna, je morska pena 🙂 Zvolila si zly postup. Najprv si kupila a potom si o tom zacala viac studovat. Re pena znamena pena recyklovana, recyklovany = opatovne zhodnotene materialy, ktore uz boli na nejaky ucel pouzite a stal sa z nich odpad (Ten sa samozrejme vycisti, vydezinfikuje a opatovne pouzije. Alebo si myslis, ze ti namelu priamo tie pocurane matrace? 😀 😀 😀 ). Nie nadarmo sa hovori, ze "dvakrat meraj a raz strihaj" 😉 .
Tiez som z tych co guugluju vsetko kym kupia, ale v jednom ma zakladatelka pravdu- predavacka zavadzala, doslova jej predostrela klamstvo, podla toho, co zakladatelka temy tvrdi.
To by som tak nenechala, posunula by som to oficialnym listom vyssie aj s citatmi ci parafrazami predavackinho ubezpecovania, datumom a casom kupy a najlepsie predavackinym menom alebo opisom. Nepride mi normalne, ze si predavacka moze dovolit takto vymyslat- vam ano?
No hej podobne ked si niekto kupi fleesovu napr. mikinu tak by mal byt oboznameny ze na sebe nosi prelisovane a rozne pretavene PVC pouzite flasky. 😉 Preto to detom nekupujem ani nahodou. Nejde o to ze by to bolo spinave, ono je to samozrejme dezinfikovane atd ale mne to vadi uz z principu.
@jankakardosova
no ak sú raz matrace 2-5 rokov používané,prepotené,precikané a potom to zákazník zreklamuje napr preležanie,firma mu to uzná,vezme na firmu a zlisuje do dalšieho matraca,tak myslím že to už nemá nič spoločné s označením antialergický a nezávadný ...či?
@horana
presne o toto mi ide...ten princíp...ked mi raz niekto bude hovoriť že je super materiál,ktorý sa používa v 50% ich matracoch tak asi nieje všetko v poriadku s tou firmou čo to vyrába...preto ked si budete aj vy ostatní vyberať matrace na nete a uvidíte tam v strede matraca na fotke nejakú divnú penu,čo vyzerá ako zlisovaný humus,tak to je tá RE pena...
@bridgetfidget
áno máš pravdu...nieje problém si zistiť meno predavačky a všetky ostatné veci mám na bločku...ona sa doslova tvárila ako expert na matrace....
@hajajanka
nie ja som si matrace študovala predtým na nete...bolo ich ako maku a jasné že tie materiály si boli podobné...ale šli sme do obchodu s nábytkom a tam mali matrace,ktoré nám ponúkli,prezentovali a nakoniec predali...
keby predavačka povedala,že viete...tento matrac,je z RE peny,ktorá sa vyznačuje tým že ...bla bla bla,tak sa otočím a odidem...ale výrobca doslova klame...
aj predavacka moze byt nainfikovana od veduceho,aby predala-to je ako v banke ,ked idem len vlozit peniaze na ucet a uz sa pytaju,ci mi ucet v inej banke vyhovuje,ci nechcem ist k nim,ci nechcem poistku a ine blaboly
To nemyslite vážne že v tomto materiáli sa môžu nachádzať stare prečúrané matrace. My sme si z manželom kúpili matrace z Tropica
http://www.matracetropico.cz/chata-a-chalupa matrac heureka 1+1 zdarma. O tej pene v strede / re pene / pri predaji tvrdili že vystuží matrac a predĺži jeho životnosť.
Keby som toto vedela tak o kúpe tohto modelu ani neuvažujem. Skúsim zistiť niečo na nete o tej recyklácii či sa to vôbec neako dezinfikuje.
Až ma striasli zimomriavky humus prepotený a prečúraný materiál. Dám Vám vedieť
K...A JA MAM TIEŽ RE PENU V MATRACOCH
po prečítaní diskusie mi to nedalo a trochu som na webe hladal o recyklácii
NAŠIEL SOM TOTO VIDEO. JEDNODUCHO TO ZDRVIA DAJÚ DO MIEŠACKY A ZLEPIA LEPIDLOM.
nechápem ako sa toto môže vôbec predávať
posielam link na video
https://www.youtube.com/watch?v=RFqMKbFs5K4ahojte
nemas celkom pravdu s tou RE penou. vsetok molitan ktory sa pouziva na vyrobu RE peny je z odrezkov z vyroby ktore vznikaju pri spracovani molitanovych blokov. cize ide vylucne o ten isty material ktory obsahule molitan /rozumej makcena pena na baze polyuretanu/ a vylucne material s novych blokov. u nas ani v okolitych krajinach sa odpadovy molitan nepouziva nakolko odpadu z novych blokov je tolko ze ho nestihanme minat. tato technologia sa pouziva hlavne v usa ale granulat sa pred lisovanimperie v specialnom roztoku. pridava sa tam pojivo /lepidlo/ na baze polyolov a zmes sa nasledne lisuje. polyoly su presne tie iste ktore sa pouzivaju na vyroby klasickeho molitanu. skodlivost je potom ta ista ako klasicky molitan. to by potom nikto nemohol mat doma sedacku /ktorych je 98 percent/ z molitanu. re pena ma to iste zlozenie ako molitan a navyse podstatne lepsiu trvacnost pretoze molitan sa vyraba bezne do objemovej hmotnosti max 40kgm3 ale re pena sa bezne robi v obj hmotnosti 80kgm3. navyse ide o material ktory setri zivotne prostredie. ktro sa chce pozriet ako sa to robi, zabezpecim mu exkurziu 😉

@enja33 a preco ti to nechcu zobrat?do 7 dni ti musia zobrat tovar spat,ked je neposkodeny....