Kupujete deťom značkové oblečenie?
Krásny večer prajem, chcem sa opýtať či kupujete svojim deťom od malička značkové oblečenie ako Next, HM, Lindex, Adidas. Ja osobne nie, aj keď na to máme. Rada kupujem oblečenie aj v Lidli aj v Tescu a uprednostňujem slovenskú výrobu. U cinanov ani v sekcoch nekupujem. Mám kamosky, ktoré sa stále chvália aké značky majú ich deti oblečené. Kupujú ich v sekáči lebo na nové nemajú, ale hlavne, že je značka. Na mňa pozerajú zvrchu. Akože tebe stačí no name oblečenie pre deti. Naozaj sú značkové veci kvalitnejšie v porovnaní s tými z Lidla? Na visacke bundy Next som videla made in China. Rada by som vedela vaše skúsenosti s drahsimi kúskami.
ja obcas kupim ale malokedy vsak z toho mi aj tak vyrastie
@malabiba 😁 my so sestrou sme chodili vyštrikované od hlavy po päty.mamina štrikovala krásne.bohuzial uz nežije,to by mala naša malá svetrikov,vestičiek,čuapok.Ale už sa to ani neoplatí.sem tam nam ustrikuje maminina kamoška a naša pediatrička sa nevie vynadívať ze teraz je to už rarita.😁 to hneď vidno ze je to domáca práca
@gabrielkaa tak sice to nieje obleečenie ale napr. u nas boli mesiac vo vypredaji prilby na bicykel s chraničmi monster higt či ako sa to píše za 3€ mala som ju odloženú bohužial dnes išli ceny na povodné a bum 34,90€ tak mi treba mala som ju kupit skôr ale nevedela som že ceny pojdu dnes na povodné ale to je to ta vec sa dala predavať za 3€ teda za naklady a predajna cena je o 30€ viac.
@nibiru tak to je riadny rabat 😊
@nibiru 3E nie su naklady, ale nakupna cena. To je sakra rozdiel. K tomu si narataj prenajom priestorov + elektriku, platy (od navrharov az po predavacky), dane, odvody, prepravu, marketing, poistky, sklady a nakoniec samozrejme nie malu marzu. Minimalne rovnaky % rozdiel medzi "nakupnou/poriadovacou" cenou a predajnou mas aj pri vajickach ci zelenine trebars. Alebo preco ti fuj fuj gazdovia predavaju domace jablka, ked im de facto zadarmo rastu na strome?
@viera27 ospravedlnujem sa myslela som nakupnu cenu. samozrejme že sa tam rata všetko a realna vyrovna cena je možno teda určite nižšia ako tie za ktoru sme to predavali a prave to že za handry nie som ochotna platiť take peniaze len pre akože značku myslím tým oblečenie made in china handry už nie su v kurze,frčí bangladež,tunis,cambodža presne v týchto krajinach si dávaju vyrabať veci hm,lindex atd... preto mi to tiež nepríde ako extra značka ale kvalita materialu mi príde pri hm dobrá mam ju rada mi mame značku ...... veci su s bio bavlny príjemne na dotyk fakt kvalita tomu zodpovedá ale aj cena s maržou nakolko sa to vyraba priamo pre nása vozí na slovensko,detske original disney oblečenie tie su všetky s číny ale material tiež bavlna naklady tam su to je jasné ale kedže to sem dovážaju celé kamiony ta celkova marža je fakt za nove kolekcie 200% minimalne ak nie viac ja robím priamo na potravinách a ovládam nakupne ceny aj s maržami,nakladmi 🙂 tam tiež pozerám ale hlavne na zloženia nakolko vysoka cena a značka neznamená vždy kvalitu.neviem či vam hovorí niečo berger šunka tak tam je vo všetkých obchodoch na sk brutalna cena aj marža nakupna cena takej salami je cca 0,39 centov bez dph všetky obchody ju predávaju za cca 1,99|€
Ahojte babule, mam v bazariku vela krasneho oblecenia od novorodencov az po 1-2rocky tak nakuknite ;) pri vetsom odbere postu hradim ja a na volake zlavicke by sa dalo popremyslat ;) taksup kuk kuk ;) https://www.modrykonik.sk/market/my_bazaar/luuc...
V TESCU v zásade nič nekupujem - bodičká a tričká sú zle ušité, s pridlhými rukávmi a obrovským dekoltom, je to proste nepoužiteľné, a nie je to lacné. Najradšej mám H&M a C&A, kde sú lacné a kvalitné veci, ktoré vydržia aj pri dvoch deťoch. Sem tam niečo kúpim aj v Next a Zara - ich bundičky a kombinézy sú veľmi teplé, čo je nutné, pretože ja chodím s deťmi von za každého počasia.
Ja si sijem oblečenie prw drobca sama. Môžte kuknúť moju prácu kto https://www.modrykonik.sk/blog/sstalynda/album/...
Nie babo s toho rychlo vyrastie a zbytocne peniaze ktore mu radsej odlozim na ucet.. bed to nie je mozne taka adidas suprava pre deti stoji aj 40e .. a vyrastie z toho do mesiaca
ahojte ani ja nemam problem z vecami z lidla nosime aj ja aj maly aj manzel su to nemecke oblecko a podla mna aj kvalitne a cenovo prijatelne malému objednavam aj z mayoral shop a ido dodipetto ale ma aj lidl a hm no adidas a nike sa mi nepacia aj ked si mozeme dovolit no nekupujem som spokojna z tymi vecami co som uviedla tiez mam kamosky co deti obliekaju do drahyh znaciek ako d&g ci nike adidas oni ine oblecko ani nemaju ci do piesku a na bicykel alebo do skoly a pozeraju namna ako na chuderu ale to neriesim
Ahoj, tak sa trosku rozpisem, neviem , ale ja osobne nepovazujem za *znackove* oblecenie, ako je nike, adidas, hm, ca, next... o znacke ako takej sa vieme bavit pri veciach ako Ralph lairen, TH a podobne...
ja kupujem co sa mi paci a nie co ma znacku, kupujem podla kvality.
Lidl- kupujem vzdy ked tam idem na nakup, tricka , leginy , semtam nejake gatky tielka a ponozky,najcastejsie vsak leginy lebu su naozaj velmi kvalitne, poskusala som uz kade ake , Lidl u mna vedie.
HM - tak isto ako Lidl, aj oni maju veci co dobre nesedia su zle usite, ale veci s oznacenim CONSCIOUS ( zeleny stitok ) su kvalitne a vemi prijemne a dobre sedia.
Next- hej kupujem, maju krasne veci, a aj kvalitne, mozno niektore veci su drahe ale take najdeme aj v HM.
Nakupujem aj Mayoral, Tom Tailor, aj Ralph Lauren, Lindex,Coccodrillo sem tam,skusala som aj Primigi, ..... cudovala by si sa ze aj tie kvalitne znacky sa daju kupit, a teraz to myslim vazne, aj za ceny vecí - pre mna nekvalitnych handier, ktore maju v tescu. Kvalita a strih otras. ano mam aj par takych veci doma ale toho je ozaj malo. Mne velmi ulahodila znacka Tom Tailor, maju tak fantasticky makky material, ktory nema ani jedna zo znaciek veciaku som kedy kupila...ale ako vravim, az tak moc to neriesim, kupujem zvacsa len tieto znacky, CA kvalitou teda ziadny zazrak, sem tam sa pripletie nejake tricko ale , na to aby som sa koli tomu trepala do Blavy mi to nestoji, ked si mozem kupit ovela kvalitnejsie cez net z nextu ci Hm , alebo zajst do outletu a kupit tam ....a ano , nakupujem zvacsa vo vypredajoch, ono sa to oplati. Nesledujem vypredaje, proste ked chcem nieco kupit a je to v zlave tak to kupim.🙂 Vies, ono ludia na teba pozeraju , co mas oblecene, co ma Tvoje decko, a myslia si....vtedy si ja myslim, keby ste vy vedeli za kolko som co kupila :D Vela ludi si mysli ze minam majland ....no nemínam, iba viem nakupovat🙂
Mňa nakupovanie nebaví, nikdy ma nebavilo a hlavne nemám rada míňať prachy na pre mňa zbytočné veci, hlavne handry. Značky mi absolútne nič nehovoria, väčšinu vecí sme dostali alebo kúpil dedkovci, niečo kúpim aj tu alebo v sekáči, to už však musí byť, keďže do obchodov nechodím skoro vôbec. 😀 Úplne ma to ničí, ak niečo potrebujem a musím kvôli tomu behať po obchodoch. Decu je to teraz aj tak jedno a keď bude staršia, tak to už budem riešiť s ňou. Úprimne je mi úplne jedno kto, čo nosí na sebe a pod. Ale napr. také barefoot topane na decu si hneď všimnem, do toho rada malú obúvam. 😉
Mam skoro 3 mesacnu dcerku e znackove veci isyotne kupovat nebudem vyrastie z nich behom par mesiacov.Vzdy mi to pripadalo na jlavu padnute ked som videla sesterku jej rocne dieta a botasky bid nike alebo puma a dokonca i bundicka nike
@uzanka16 a hlavne, ked puma, nike a im podobne nejake extra znacky nie su. Su to len vyrobcovia ako kazdy iny. A hlavne, vyrabaju veci, ktore su urcene viac-menej na sportovanie, ak jked, maju veci na bezne nosenie ale my tu spajame adidas atd. so sportovanim. U mna je nemyslitelne dat dietatu do skoly tricko s nazvo adidas. Akurat na telesnu vychovu.
@pslahorova ja som presne ako ty. C&A som uz pred rokmi zavrhla, tie veci su hrozne uzko site a a casto aj krivo a o kvalite radsej pomlcim. A tam pomaly nenajdes jednoduche veci bez potlace atd. Jedine co sa mi osvedcilo su hrubsie rifle, najmladsiemu som prave vytiehla o starsich. A este malej som tam kupila body, tie su tiez ok. Ale inak nic. H&M nekupujem vobec, tam som nasho najstarsieho, co je chudas, nemohla narvat ani do jednych nohavic. Grrrr
Mne sa osvedcili hlavne vecin od blueseven, fetjee, topanky primigi, marines original, mothercare, okaidi, next pre chalanov uz len spodne pradlo a jednoduche nepotlacene bavlnene tricka (inak pre starsie deti tiez dost uzko site, treba kupit aspon o cislo väcsie) ale pre malu mam odtial vela: overalove pyzama, body, dievcenske veci maju fakt krasne ale zatial ma len 8 mesiacov, tak ci jej aj neskor bude ich uzky strih pasovat, je otazne.
Ja mam tych "znaciek" vela. Z next objednavam priamo, potom mam par onlineshopov, kde maju mix znaciek, takze tam objednam co prave potrebujem a je napr. v akcii a uz mam aj overeneho vyrobcu.
Nechapem, preco sa mamicky na Slovensku tak blaznia za adidas. next atd. Ved je krajsie, lepsie a casto aj lacnejsie a ovela kvalitnejsie oblecenie pre deti. Ano, niektore veci sa daju objednat len online, ani u nas (a hlavne u nas) v Nemecku nemaju kamenne obchody. Ja som fakt uz alergicka na C&A a H&M. Ale takmer vsetci vyrobcovia maju aj onlineshop a dovazaju po clej europe a casto je doprava aj zadarmo. Vid next ale aj original marines, M&S (v DE tiez nemaju zastupenie grrr).
len príležitostne, ak sa mi niečo zapáči, ale preferujem také, kde nie je nápis značky cez celé tričko.
@uzanka16 nike a adidas predsa nie su znacky... neviem ja ako znacku chapem brand nie vsetko co nesie nejake meno - nike a adidas sa da kupit lacnejsie vo vypredajich ako cinan:-/
Ja som napr. 10eurove ralph lauren rifle kupila v harrods v londyne , detto saty juice coutiere ci ako sa to pise - z 350 euro zlacnene na 50 - male cierne z cistej cipky ( cena za aku spolocenske saty kupuju zeny z ali expresu pomaly )
@yanni h&m ma pekne basics veci - moja mala ma 8 a kupujem jej este stale z petit le tom stranky dolly sukne, saty a tak - precancane - k tomu sa super hodia ich hladucke bavlnene natelniky alebo tricka, pripadne ich kozenkove decke bundy a saka... malemu som tak kupila oblek - ma 4 roky a teda vazi 17kg - cize ziadna musia vaha a v pohode nohavice aj sako - uplne sik v tom vyzera🙂 ja mam skor pocit ze decky rl je velmi uzky - dcera je stihlunka a ma dlhe nohy, atleticku postavu a aj tak ma problem s ich nohavicami...
@dai my name RL dost veci ale mas pravdu, mala mala Poloshirt s dlhym rukavom, nosila vtedy velkost 50/56 a 62 RL jej na sirku bola akurat. A to je mala dlha a tenka. Zase pre mna RL je super, mam ich veci velmi rada. Tiez ficim na Gant, jedna radost tie veci nosit.
Ako som uz pisala, H&M som zrusila uplne, tam este aj teplaky su uzke (basic) a c&a len malej body a chalanom tam uz nic nekupujem. Len som sa vzdy rozculovala a tiez tricka väcsinou po prvom prani boli nejake skrutene, ze zehlit som sa aj vykaslala. 😕
Ja som, ked sa mala mala narodit, objavila nahodou blueseven, super veci a za normalnu cenu a su perfektne aj pre chalanov a babätkovske. Ked sa mala narodila boli jej vsetky veci velke (aj c&A body 50tky), tak som musela objednat mensie a tiez nahodou som objavila Feetje, je to holandsky vyrobca a tie veci su krasne, kvalitne, vydrzia fakt vsetko, akurat ze podobne ako pri anglickych, musis kupovat o cislo väcsie. Ale ked toto vies, tak nie je problem.
na margo debaty - obchody, ktoré nájdeš v našich mall centrách typu lindex, terranova a pod. sú kvázi značky pre strednú vrstvu a chudobných. aby sme sa aj my cítili dôležito. vychovávať deti v zmysle, že sú to značky, mi pripadá smiešne. pre mňa je značka versace alebo tak . Moje dieťa chodí v sekáčových, občas kupim dačo v obchodoch s kvázi značkami, ale nikdy by mi nenapadlo bazírovať na ich značkovosti. Kategórie pre sú: funkčné, zdravotne nezávadné, čisté, pekné a správnej veľkosti. Toť odkaz pre moje dieťa.
Mne sa osvedcila pre deti zn. Topolino. Veci vydrzia, aj po vypraniach, drzia tvar aj farby, ceny priazdnive.
Zial na SK nemaj predajnu, tak ale bez problemov chodime ich kupovat 10 min autom z BA do Kittsee do K1 obch. centra. Obchod sa vola Ernsting' s Family.
@yanni ja mam predcasniatko a super sa mi minivecicky nakupovali v mothercare... tie znacky co si menovala nepoznam a neviem... mozno je to h&m v sr vaecsie🙂 lebo moj malinky fakt neni taky stihlunky ako malinka a je uplne v pohode s h&m velkostami - tie basics pre malu mi vyhovuju v tom ze su take uplne na telo - k tym velkym dolly suk iam sa mi hodia uzunke tricka ci natelniky...
Pozri - oni tych znaciek je milion - treba si len vybrat co komu vyhovuje - detsky gant sa aj mne napr. Paci - maju jrasne syte farby, malinky ma od nich tricka a svetriky... na rifle a teplaky mi pride najlepsi gap - aspon na rozmery mijich deti🙂 pre dievcatka je vyber obrovsky - mne sa kvoli sakam a svetrikom paci zara knit - ceny su uplne ako v tescu podla mna...
Ja som uz mozno pisala ze moje decka maju aj drahsie kusky - mame v rodine dalsie dievcatka aj chlapcov takze ich potom darujem dalej - akurat sme sa bavili so svagrinou ktore veci este budeme odkladat pre pripadne deti nasej novej svagrinky a zistili sme ze niektore - hlavne tie drahe kludne dalej mozme napriek tomu ze maju aj 5-6rokov a nosili ich uz 3 dievcatka ci chlapci v rodine ( a kazde jedno vyzeralo v bielom kozusinovom vysivanom kabatiku a k tomu zladenej ciapke a rukaviciach ako princezna🙂)
No tak ja vobec nepozeram na znacky, ked nieco potrebujeme beham z obchodu do obchodu a hladam, co sa mi paci a co detom sadne a samozrejme material. Bohuzial je pravda, ze mnoho veci detom nesadne, hlavne nohavice byvaju uzke. V Bratislave je tych obchodov vela a roznych "znaciek". Ja som nasla dobre veci aj v CA a v Tescu. Osobne mam skusenost, ze v kazdej "znacke" sa najdu dobre veci aj veci co nam nevydrzali(napr. aj tricko z Nextu). A lepsie sa mi nakupovalo, ked boli deti male, tak do toho skolneho veku. Teraz mi da vacsiu namahu najst oblecenie, co potrebujeme a sadne im.
@dai ja som bola vzdy v tom ze to boli riadne znacky a aj su, a ziadneho cinana som ich napr. nevidela iba napodobneninu,, a tie botasky stali 70 eur co sesterka vravela takze prehnane, to mohla radsej za 30-40 eur kupit nejakev zdravotnickych pomockach kde maju aj zdravotnu obuv.
@dai mothercare aj my. Ale problem je, ze v Nemecku nic z tohto nemas. Do anglicka chodime malo, ale maju obchody v juznej Europe, tak vzdy, ked sme niekde boli, alebo len prechadzali, nakupili sme 😀 Momentalne zijeme v Saudskej Arabii a tu je jedna radost mat deti. TU mas obchody s detskym oblecenim od vymyslu sveta. Napr. vcera sme boli v Mothercare, mala potrebovala este jeden letny spaci vak a chalani kratke gate. Najlepsie na tom je, ze tu maju prave sezonny vypredaj "zimnych" veci, co su u nich zimne ze tricka, plavky, kratasy atd. 😀 😀 😀 😀
Co sa tyka "dedenia", tak u nas len chalani medzi sebou, po troch detoch uz nie je co dat dalej. Aj ked vela veci je este peknych, len su uz vyprate, takze len tak na zahradu. A dvaja najstarsi maju rovnaku velkost, najmensiemu takmer nic nekupujeme. Ja kupujem vlastne vsetko nove. A malej tak ci tak, kedze dievcenske nemame nic, cize za pochodu ako rastie kupujem.
@yanni tak tie co sa u nas dedia su skor take specialne vecicky🙂 oblek alebo saka malinky nosi len na speci prilezitosti, detto ta biela kizusinova sada - to len tak na svadby, nedelne vychadzky ( a to musi pocasie sediet) a tak... proste su to take veci na paradu🙂 to sa potom tak nenici ( tie petit dolly saty a sukne su z hodvabu a ja mam pocit ze viac menej neznicitele kedze to moja mala neznicila🙂) ... inak vlastne ja tiez kupujem vsetko nove kedze ja mam dievcatko a chlapca - svagrinky maju bud len dievcatka alebo len chlapcov🙂 zdedit sa nam podari len sem tam kedze mame len 1 starsiu sesternicu a drobky su dost odlisne farebne typy, takze mijeh malej sa farebnost mojej neterky nie moc hodi🙂
Ak sa v arabii nakupuje podobne ako v emiratoch tak to musi byt parada - my sme tam tiez vykupili polovicku mallov🙂 ( boli sme tam ked starsia nemala este rok ; nase prve dieta - velky napor na penazenku🙂)
@uzanka16 tak nakupila velmi draho... ja som za ecco alebo zimny elefantwn ochotna dat 10p euro za tpanky pre deti ale adidas botasky im kupujem za 10-20 euro vo vypredajoch...
To malo byt 100🙂 nie 10p

@nibiru Ano suhlasim. Nepozeram sa na značky, aj ked teda ako tu už dievčatá spomínali HM, CA a takéto za značky moc nepovažujem. Ide mi hlavne o kvalitu. Myslím, že HM už niektoré veci testuje a sú aj myslím označené, že testovaná bavlna atď, takisto sa mi marí, že Lidl svoje výrobky, necháva testovať. Neviem či všetky, ale sa mi zdá že som videla. Naposledy po tej afére so Zarou, že používa kopec rakovinotvorných farbív, ktoré sú zakázané som sa rozhodla zaru nekupovať. Hoci takéto farbivá môžu používať viacerí výrobcovia... Napríklad Tschibo používa testovanú bavlnu a spodné prádlo, alebo pyžamká sú výborné. Vrchné časti oblečenia mi neprídu až také trendy ako v HM alebo Lindexe napríklad ale kvalitou sú dobré. Po x vypratiach mi držia "farbu aj strih" 🙂