icon

Maľovanie detskej postieľky

tina147
30. apr 2015

Ahojte mamičky, čoskoro má čaká príchod môjho prvorodeniatka a mam staršiu postielku ktorú si chcem natrieť bielou farbou. Časť postieľky som už skúšala natrieť. Najskôr som osmirglovali a odmastila ale po dvoch nateroch sa mi farba olupuje a jeden náter nestačí. Poradíte mi ak máte skúsenosti? Ďakujem za každú radu 🙂

gubiko
30. apr 2015

@tina147 a čo to máš za farbu? lebo na odmastené, ošmirgľované drevo by mala dobre chytať. piliny zo šmirgľovania si odstránila?

tina147
autor
30. apr 2015

Je to Akryl -univerzálny vodou rieditelny akrylovy email. Čítam čo je na plechovke. Nie od smirglovania nič neostalo keďže potom som to ešte odmastovala. Už som zúfalá.

gubiko
30. apr 2015

@tina147 ak sa ti to olupuje, tak to znova celé ošmirgluj. je to strašná robota, ja viem. možno je problém vo farbe. treba ju potom ale nalakovať.

jana_eyre
30. apr 2015

@tina147 netreba pod to nejaku podkladovu farbu? napr. tu pisu, ze je treba pouzit aj zaklad pred natieranim na drevo:

http://www.slovlak.sk/produkty/slovakryl-profi-...

gubiko
30. apr 2015

@tina147 po šmirgľovaní si to čím odmasťovala?

tina147
autor
30. apr 2015

Ja fakt netuším. Možno je treba podto niečo. Ale odporučili mi ju vo farby,laky. Je to hrozna robota a prplacka. Mám kúpené dve plechovky tak by som to rada už doriesila stouto farbou

gubiko
30. apr 2015

@tina147 netreba žiadny podklad. ak je tá farba čerstvá, teda nie stará, tak podklad je zlý. podľa mňa to odmasťovanie neurobilo dobre. treba do ešte prebrúsiť a znova natrieť. a potom nalakovať.

janais3
30. apr 2015

ja som malovala tiež postieľku, muž ju trochu ošmirgloval a žiadny základ. tiež som malovala akryl. farbou riediteľná vodou, ktorá je vhodná aj na hračky a nič na nelúpalo, ale musela som dať dva nátery a vôbec som ju neriedila. http://www.slovlak.sk/produkty/slovakryl-profi-...

tina147
autor
30. apr 2015

No ved práve že ani ja ju neriedim lebo potom dosť steká a nevyzeralo by to pekne. Nuž skusim teda ešte zopakovať postup inak neviem

tina147
autor
30. apr 2015

A ešte sa spýtam koľko času na obschnutie si nechápala medzi natermi?

bibistec
30. apr 2015

nemala by sa olupovat ak je to prave drevo, n adetsku postielku ti odporucam farbu na detske hracky, ktora sa da pouzivat aj v potravinarstve, podkladovku netreba ( je to akryl) a na vrch by som odporucala taku tu listu z plastu proti okusovaniu, pre istotu ( moja dcerka celu postielku hryzla). alebo sa porad vo farbach lakoch ale ak sa olupuje nieco nerobis dobre myslim postup alebo zla farba

gubiko
1. máj 2015

@tina147 ahoj, tak ako?

tina147
autor
1. máj 2015

ahojte, no dnes som skusila jednu cast natriet zakladnou farbou na drevo a kov a zajtra skusim nato naniest tu akrylovu detsku farbu. dufam ze to bude ok 🙂