icon

Načo je dobré hniezdo pre dieťa?

gloria31
28. jún 2019

Chcem sa spýtať načo je dobre mat to hniezdo a ci si ho všetky zaobstaravate? Je dobre ho mat hneď od narodenia bábätká? Vďaka za radu.

danulienka78
Autor odpoveď zmazal
ecoli
28. jún 2019

Ja som hniezdo sice v postieľke nevyužívala, ale skôr na miestach odkiaľ sa mohla malá zgúľať.. Napr som si ju položila v hniezde na sedačku v obývačke... A mohla som na chvilu odbehnúť bez toho aby som sa bála ze spadne. Alebo ked mala obdobie ze málo spala a nechcela byt sama v izbe, polozila som si ju v hniezde na kuchynský stôl a varila som.. Ona bola spokojna ze ma vidi.... Využívala som ho od narodenia do obdobia , kedy sa zacala otacat na brusko....

whatever1
28. jún 2019

@gloria31 Ja som nemala ale pri dalsom by som si ho uz asi kupila aby som babo mohla polozit na postel alebo gauc a nebat sa ze sa vygula. A je dobre myslim aj v pripade ak babo spi s tebou v posteli tak sa nemusis bat ze ho zalahnes...

leniel
28. jún 2019

@gloria31 my sme hniezdocko pouzivali 5 mesiacov, do momentu, ked sa sama zacala mala pretacat a chcela spavat na boku. Kupovali sme to maxi - bolo skoro za plnu postielku. Pre jesenne/zimne babatko super vec, ale teraz v lete to musi dost hriat...

miadi
28. jún 2019

Nemali sme to a ani by sme to nevyužili lebo mala reflux a chcela byt na rukach furt prve 4.5m
A potom sa zacala plazit atd.

ildiko36
28. jún 2019

@gloria31 ja osobne cisto hniezdo som nemala ale mala som vankus na kojenie a dalo sa to zaviazat..to som velmi vyuzila kym som bola tehotna som na tom spala ..a ked sa maly narodil som to zvizala a prekila s plienko a bolo ako hniezdo

jarca1111
29. jún 2019

ja som hniezdo mala a keby mam kupit zvonu tak nekupim...nevyuzila som to absolutne a maly mal este k tomu reflux... ked som ho chcela nechat ma chvilu sameho tak som ho dala do hojdacieho kresielka alebo do postielky, kociku, vajicka atd.. 😊

hennyinnsbruck
29. jún 2019

Nemala som... Aj perinku som využila týždeň. 🤣
Na polohovanie (ak aj nato je hniezdo dobre) som použila obyč vankúš.

fantinka
29. jún 2019

Prvykrat som ho nemala, ale teraz mam. Uvidim ci ho o mesiac vyuzijem 😂

evkamotka
29. jún 2019

Nemala, podla mna tahanie penazi. Hlavne kupovat vopred. Uvidis prve tyzdne ako sa zabehnete a potom ked tak kup. Ak bude mat male reflux ci koliky, nevyuzijes. Moj bol v poriadku a bolo mu dobre v obycajnej perinke. Co sa tyka gauca, my sme si od zaciatku navykli nedavat ho na "vysoke" plochy. Mali sme na zemi podlozku a deku a na to sme ho polozili v obyvacke/jedalni, aby nas videl.

jaja23
29. jún 2019

My sme nemali, nevyužila by som to, popravde som sa čudovala, načo to je vôbec keď dom to prvý krát videla 😁

atislava9
29. jún 2019

Ja mam od narodenia, ale pouzivam ho az teraz, ked ma maly takmer 5 mesiacov. Prve tri mesiace bol v perinke, polohovany a teraz spi v hniezde. Vyhoda je, ze zaspi tam, kde hniezdo polozim, este sa z neho nevie vytocit, a rad si vyklada na tie boky nozky.

lauren8m
29. jún 2019

U nas sa vyuzivalo denne. Bolo jednoduchsie ju preniest bez toho aby sa zobudila.

katy1781
29. jún 2019

Pri prvom som nemala pri druhom od prvého dňa ako sme prišli domov spí v ňom stále s nami na manželskej posteli je to super vec aj keď sa začne viac hýbať ako už spomínali aby sa neskotulalo

jamatkaroka
30. jún 2019

@gloria31 pri prvom som to nemala. Keď som bábo mala na gauči alebo na posteli, zrolovala som väčšiu deku a obložila ho ňou, takže to poslúžilo ako hniezdo. Teraz pri druhom zvažujem kúpu košíka v ktorom budem môcť bábo pohodlné v spánku prenášať a bude to mať pevnú konštrukciu.

ecoli
30. jún 2019

@gloria31 alebo skus lacnejšiu verziu, ktorá je teraz vo svete populárna, a to BABY BOX. Len si do toho daj ušiť matrac z molitanu a mas pohodlne a bezpečné hniezdo... A ked budes chcieť babo premiestniť, ani si to nevsimne.... A pokojne tym Nahradis cestovnú postielku ak budete prespávať mimo domu.. A este mu do tej krabice aj zbalis veci na cestu 😋

elementissa
30. jún 2019

Ja ho mam objednane a budem ho používať tak, ako tu aj baby písali - bud v pracovní budem mat bábo pri sebe na valende v hniezde alebo na gauči, keď budeme v obývačke, taktiež, keď pôjdeme k svokrovcom, tak bude mať kde spat, je to podľa mňa veľmi prakticke a hlavne je to veľmi pekne 🙂 v podstate denná postieľka prenosná. A na veľké spanky budeme dávať normálne do kolísky, aby si krpec zvykol.

elementissa
30. jún 2019

@ecoli neviem, či by som to nazvala lacnejšou verziou 🤣 videla som na to tip, tak som to pozrela na nete, na stránke slovak baby box a teda sa mi celkom prekrutili oči, keď som videla, že ten variant deluxe so 40 vecičkami (ci koľkými) stojí 500€....A ešte som sa aj pozerala na obsah tej krabice a vlastne polku z toho by som ani nepoužívala.... A hniezdo som si dala ušiť podľa mojej predstavy za 39€ a je to ta maxi veľkosť (90x60),to mi zase nepríde až tak veľa, na to, že to viem využiť do cca roka a pol. A ten babybox - za mňa, je to také smiešne 😂 to mam pocit, že dieta by som mohla dat aj do krabice od banánov a bolo by to to iste 😂 viem, že je to teraz moderné a trendy, ale mne osobne to príde hrozne vtipné, dávať dieťa spať do krabice 🤷‍♀️ to nič proti babyboxu a tým, ktorí ho používajú. Neber to v zlom 🙂 to je len môj postreh, ale viem pochopiť , keď sa to niekomu paci 😊

ecoli
30. jún 2019

@elementissa nemyslela som konkretne baby box so vsetkym co do toho dávaju. Jasne ze je to drahe... Myslela som obycajnu peknú krabicu, ktorú si vie kazdy ozdobit ako chce.... Ja som mala tiez hniezdo... Moja mamina ich šije, takže som mala rovno dve.. Doma, aj u rodičov.... A bola som maximálne spokojná... Ten baby box som spomenula len preto , ze som práve par dni dozadu čítala, že vo Fínsku to takto praktizujú už cca 70 rokov.. Tak som napisala ze je aj táto možnosť 😉

biela_sova
30. jún 2019

@gloria31 My sme mali pre mesiace hniezdo Cocoon a baby proti zlezanej glavica, refluxu a kolikam a za nas vrelo odporucam. Kym bol syncek malinky, spavam v nom vyvyseny (o cca 20 cm) aj medzi nami, aj v postielke s monitorom dychu. V tom am ho aj prenasali, ked prisli pozriet svokrovci, v tom ho pevne drzali. Za nas top 🙂

adrianka7d
Odpoveď bola odstránená
ladybug6
31. okt 2019

@gloria31 Pre mňa najlepšia vec na svete určite odporúčam si ho zaobstarať. Mala je pri mne celý deň