icon

Najlepší cumlík pre novorodenca

kajka1512
10. jan 2026

Ahojte, akú značku odporúčate pre bábätko dudlik?
Poraďte
Ďakujem

domkakvet
10. jan 2026

@kajka1512 Avent.

anonym_64ebb7
10. jan 2026

Ja som kúpila asi 4 typy, skosený silikón, skosený kaučuk, klasický silikón aj kaučuk a môžem si ich strčiť akurát tak do...vrecka, lebo moje dieťa nechce nič, z čoho netečie mlieko. Ani dudlom z avent fľaše ho neoklamem, hoci z neho bežne papá. Je to lotéria, niektoré deti proste cumeľ chcú a niektoré nie.

anonym_f7d891
Včera o 05:20

Najlepšie žiadny 🙂

anonym_1308cf
Včera o 08:44
@anonym_f7d891

Najlepšie žiadny 🙂

@anonym_f7d891 prečo? U nás bol od vtedy spánok od 21,00 do 5,00-5,30 a to malo dieťa štyri týždne. Nijako to kojenie nenarušilo, kojila som pomerne dlho. Cumel mal len na spánok, počas dňa vôbec, takže ani odúčanie neboli nejako náročné a ľahšie odučíš od cumla, ako keď si cmúľa palec

anonym_f7d891
Včera o 11:45
@anonym_1308cf

@anonym_f7d891 prečo? U nás bol od vtedy spánok od 21,00 do 5,00-5,30 a to malo dieťa štyri týždne. Nijako to kojenie nenarušilo, kojila som pomerne dlho. Cumel mal len na spánok, počas dňa vôbec, takže ani odúčanie neboli nejako náročné a ľahšie odučíš od cumla, ako keď si cmúľa palec

@anonym_1308cf no myslím, že to odnaucanie je zložité
Ja som vôbec nedávala a som rada
lebo moje dieťa niečo odnaucit je maturita😃
Takže len kvôli tomu
A palec si necmulal vôbec našťastie

michaela329
Včera o 11:57

@kajka1512 ono sa rozhodne samo 😀 Mali sme avent, suavinex, curaprox, bibs...chytil klasickú čerešňu bibs 😁 a oducania sa nebojím, keďže kamarátky viac nadávajú na prsty v ústach ako na cumlík.

anonym_5240b9
Včera o 12:01

Pri dcére mi sadol len Lovi ukludnujuci cumlík,pri druhej dcére som skúsila 4 druhy a sadol Avent.Myslim že bábätko sa rozhodne samo ktoré mu najviac vyhovuje 😄

weleda123
Včera o 12:09
@anonym_1308cf

@anonym_1308cf tiež tak. Cca od mesiaca prespala celú noc. Kojila som ju 2 roky, odstavila som zo dňa deň kvôli liekom, a odstavenie bez problémov, lebo dudel to zachránil. Mesiac po odstavení som jej vzala aj dudel. 2 dni pri uspávaní plakala, potom si už ani nespomenula naň. Dokonca ho už potom nepýtala, ani keď videla dudlovať mladšiu sesternicu.

Používali sme lovi, iný nechcela. Hlavne sa vyhnite okrúhlemu Bibsu. Ten môže spôsobiť predkus.