icon

Ortopedická obuv na predpis od ortopéda

erickam
29. aug 2013

Dobrý večer mamičky, prosím, neviem či mám správne informácie, je možné vybaviť nejakú zlavu na mnou vybranú obuv od Protetiky, ked mi dá k tomu nejaký predpis ortopéd, ak áno aký je postup a topánočky sa vyberajú z nejakého katalógu alebo priamo v predajniach, ďakujem veľmi pekne za odpovede

Strana
z3
nikusa008
12. aug 2017

@luliu jaaj aha.a vytvara sa im uz aj klenba??

pepa1
25. okt 2018

Syn ma plochu nohu a ortoped odporucil ortopedicke topanky na mieru. Na internete som nasla niekolko firiem, ktore na SK takuto obuv vyrabaju a to Neopront, Protetika, Podotech, Protea, Ortopro. Mate niekto skusenost s topanockami od tychto firiem? Bola by som rada keby mali 3 D scan chodidla a nie len ze obkreslia nohu.

luliu
25. okt 2018

@pepa1 dávame už dlhšie v neoprot v snop-e. Nohu len obkresluju. Za mňa spokojnost

noelosopius
Odpoveď bola odstránená
dzesi1
6. aug 2021

@pyngua dobry vecer. Zienky tu pisali o topanockach a vlozkach na mieru. Tie poznam, ale pisali , ze im ortoped predpisoval aj ortezu. Mozem sa opytat aka to je orteza a na co sluzi?Popripade ak viete poslat link ako to vyzera. Dakujem velmi pekne za Vas cas. Erika

pyngua
18. aug 2021

@dzesi1 Dobrý deň, už dlhšie nepracujem v tejto oblasti, ale skúsim vám zodpovedať vašu otázku. Pravdepodobne ide o polohovaciu ortézu, ktorá sa využíva prevažne v noci skôr u menších detí. S plochymi nohami to nemá nič spoločné, ide skôr o zlé postavenie členkov a kolien, tzv. valgozita alebo varozita. Laicky vysvetlené keď idú kolienka buď do X alebo do ( ) . Pekný deň 😉

Strana
z3