icon

Osvedčil sa vám kojenecký vankúš?

funilieta
18. jan 2016

Ahojte...o chvíľku budem zas novou mamičkou a keďže mám už svoj vek a dosť často ma bolieva chrbát, rozmýšľam, že si kúpim vankúš na kojenie...Len neviem, či to nieje zbytočnosť. Nepostačí aj obyčajný vankúš? Používate niektorá kojenecký vankúš a ako ste spokojné, pomôže mi to vôbec s tou chrbticou? ďakujem.

alenka1986
18. jan 2016

ja som ho nevyuzila ani raz, podla mna zbytocnost a to som kojila niekedy aj hodku v kuse. Chrbat bude podla mna boliet aj tak 🙂 Alebo skus kojit hlavne poleziacky...

yanni
18. jan 2016

Ja som si kojenecky vankus vyskusala u kamosky a bolo mi to dost neforemne. Takze som nijaky nekupovala a pouzivam doteraz normalny velky vankus. Mala ma uz 6 mesiacov, plne kojim, boli casy, ked som kojila kazdu chvilu a dlho. Zo zaciatku som mala svoje miesto, kojila som vzdy v rovnakej polohe, v sede, nohy v pravom uhle, opreta. Chrbat ma nebolel. Teraz odkojim hocijako a hocikde, aj bez vankusa aj v tureckom sede, no proste hocijako a chrbat neboli. Musis si najst sama system a polohu. Neskor, ked babo bude väcsie a pevnejsie a jednotlive kojenia na budu casovo skracova, kedze babo bude vediet dobre a rychlo sat, tak ti ani vankus nebude treba.
Takze za mna: uplna zbytocnost.
A ked uz sme pri tom veku, mne taha na 40tku. 😉

maaaaaaaria7
18. jan 2016

ja som ho používala, kým bola dcérka maličká. dobre sa mi tak kojilo posediačky.. a doteraz ho používam ako oddelovač🙂 - spíme spolu, tak máme ohradku.. 🙂), ja ho teda používam už 4tý rok stále na niečo. aj ked bola malá aby nepadla, vždy som ho dala okolo nej a tak.. 🙂

gapre
18. jan 2016

ja som ho tiez plne vyuzila,nie len na kojenie 🙂

zabina27
18. jan 2016

@funilieta ja som si taky amatersky vyrobila - zrolovala som nahradny paplon, co mame doma, zo starsej obliecky odstrihla, zasila a obliekla ten paplon, cize vznikol taky valec. pouzivala som to aj na spanie v tehu, pod nohu som si podlozila, dobre sa mi tak spalo, na kojenie uz nie, to som sa nevedela ulozit. tak mozes aj takyto pokus spravit a ak sa ti bude pacit, kup si original, ak nie, vyber naspat paplon 😀

vladinka
18. jan 2016

@funilieta ja ho využívam doteraz 🙂 a to ma moj syn 5 rokov 😀 teda ležím na ňom pred telkou :D a keď som bola tehotná a boleli ma kríže, dávala som si ho pod chrbát...super vecička 😵

priora
18. jan 2016

Ja ho mam teraz ale na spanie a beriem ho všade bez neho nezaspim je úžasný na kojenie uvidíme ci pouzijeme, pri prvom som ho nemala

ladybaby
18. jan 2016

@funilieta ja som ho vobec nevyuzila...naucte sa kojit po leziacky, tak si aj oddychnete popri kojeni...

libka1
18. jan 2016

nie, ale niekedy som do neho odkladala dieta aby nespadlo z postele/sedacky

terezka1947
18. jan 2016

@funilieta dvoch som odkojila s normalnym vankusom

katuskaqz
26. jan 2016

aj ja si ho pochvaľujem, využila som pri oboch deťoch a teraz si na ňom čítam na gauči 🙂 ...keď teda drobci večer zaspia v rozumnej hodine a nie som celkom KO 😀 😀 😀

certikovo16
4. mar 2016

Pozrite kojenecké vankúšiky na našej stránke www.certikovo.sk

mamutka
4. mar 2016

ja som ho vyuzila paradne a je to podla mna super vec. Je plneny inak ako obyc.vankuse - ak ho niekam das, nebude uhybat, nestlacis ho ako bezny vankus a pod - ostane oporou a velmi mi ulavil v mnohych polohach pri dojceni a oddychu s malym. a ked som potrebovala odskocit od maleho, dala som vedla neho vankus a nepregulal sa cezen akoby sa pregulal cez obycajny. Kym sa nezacal viac hybat samozrejme 🙂

lorela
5. mar 2016

Vyborna vecicka 🙂

balkica
5. mar 2016

Moj najlepsi kamarat 🙂 Mala ma 8 mesiacov a nedavno som ho dala prec 🙂

misel0806
5. mar 2016

Ja som kojenecky vankus vobec nepotrebovala. Najlepsie sa mi kojilo poleziacky neni ocom. 😉😉😉😉😉😉