Plienky po záruke

papulka999
30. mar 2023

Ahojte. Potrebujem poradit. Susedia nam posunuli plienky po ich dcere - jednorazove, niekolko balikov, su otvorene, zn. Pampers a Babylove. Kupovali ich zvacsa v rakusku, su na nich datumy 2019,2020,neviem,ci su to datumy vyroby alebo minimalnej trvanlivosti. Citala som clanok, ze aj plienky "po datume minimalnej trvanlivosti" sa mozu pouzivat, pozrela som ich, vyzeraju v poriadku, uz par dni ich malemu davam, nie su zazltnute, saju dobre, na dotyk su o trosilinku tvrdsie nez prave kupene plienky.
Ide vsak o to, ze pri prebalovani je dost citit, ze je syn pocikany. Zrejme uz vyprchali tie "aromy" z plienok. Aj po osprchovani, a naslednom dati plienky a pocikani, je to trosku citit. Najprv som sa zlakla, preco citim taky zapach (raz mal v moci nejaku bakteriu, ktoru chytil na plavani), hned som sa zlakla, ci to nie je nieco take. Ale potom mi napadlo, ze to moze byt plienkami. Je bezpecne podla vas pouzivat tieto plienky? Neviem, preco tam davaju tie aromy, ze ci aby to len nebolo citit alebo to brani aj pred nejakymi mykozami alebo co...vdaka.

slavomira236
30. mar 2023

@papulka999 ked z nich nieje vyhadzane dieta normalne by som pouzivala....

pribinak
30. mar 2023

Normálne by som používala, tam sa nemá čo pokaziť

pinkgirl
30. mar 2023

@papulka999 ak sajú a dieťa z nich nemá podráždenú pokožku, tak ich kľudne používaj. Zrejme z nich akurát vyprchala látka, ktorá potláča zápach moču. A to je najmenej, dieťatko umyješ a hotovo. V dnešnej dobe je ich škoda vyhodiť.

bucko555
30. mar 2023

Na plienky sa väčšinou udáva dátum výroby a záruka je tam tri roky .....kľudne používaj aj dieťa nemá vyrážky

papulka999
autor
30. mar 2023

Dakujem vsetkym za odpovede

bibcabi
30. mar 2023
Používateľ bibcabi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od bibcabi.

ja by som to tiež neriešila pokial sa dieta nevyhadzuje... akože na plienkach sa nedá nič pokaziť, ako napríkad pri jedení 🙂

pralinka25
30. mar 2023

tiez mi tak zostalo po starsom dietati a potom som aj dostala tiez takto a vyuzila som ich v pohode. nedavala som ich pre istotu na noc ale cez den v poho. fungovali a dietatu nic nebolo.

dilino
30. mar 2023

Normalne môžeš použivať na tom sa nema čo pokaziť.Ak by si videla že ma vyražky tak prestaneš ich použivať ale myslím že jej nebude nič.