Plienky pre novorodencov

zelenydudlik
13. feb 2015

V pôrodnici mi povedali, že stačí dávať novorodencovi len pampersku. Avšak som pocula,že treba dat aj latkovu plienku a nohavičky prvých par týždňov,aby nemali problémy s klbikmi na nohách. Treba teda dávať alebo nie???

dusika11
13. feb 2015

ano..das pampersku na to latkovu..a obtocis ho do latkovej plienocky.kde mas zastrcenu kosielku tak perinka..ja som davala orto nohavicky na dupacky..to pre istotu a na duoacky preto aby babetka mi neominali tie orto nohafky

isabel11163
13. feb 2015

@zelenydudlik sú rôzne štúdie ohľadom správnosti balenia novorodencov.. my balíme klasicky dáš si ortopedické nohavičky nato dve látkové plienočky a na to pampersku 🙂

mandevilla
14. feb 2015

Ja dávam len pampersku, prvý raz počujem o nejakom preventívnom opatrení v tejto dobe. Na usg klbikov sme boli a všetko ok. To sa robilo voľakedy, že sa dávali postolky preventívne.

bajana
14. feb 2015

Tiež som počula, že na SVK sa to ešte niekde dáva takto. V CR nie, na sono kĺbov sa ide do 4.mesiaca 3x a ortopéd vždy povie, čo robiť. Ale široké balenie ako prevencia sa už dávno nepoužíva.

bajana
14. feb 2015

@zelenydudlik každopádne sa drž pokynov z pôrodnice a uľahči sebe aj miminu život 🙂

liebling98
14. feb 2015

@zelenydudlik základný ortopedický skrining vývoja jadierok bedrových kĺbov sa robí ešte v pôrodnici, potom vás pediatrička pošle ešte 2x (aspoň my sme boli v 6 týždňoch a 8 mesiacoch). Plošné široké balenie je pozostatok minulosti, kedy bol na našom území zvýšený výskyt vrodenej dysplázie bedrových kĺbov a ultrazvukový skrining sa nerobil.
Riaď sa tým, čo Ti povedali v pôrodnici a čo Ti povie pediatrička.