Prečo dávate deťom detské čelenky?
Pozerala som fotky vasich babatiek a neviem pochopit preco davate babatkam tie celenky... Maju nejaku funkciu ? Alebo je to iba image?
@elysiacik
@dankovicova Baby neviem, videla som aj ja, že tam má už aj čelenku s mašličkou a zaujala ma ale neriešila som to ešte. Videla som, že nejaké baby sa jej tam už aj pod fotkou v komentároch pýtali či sa už dajú aj také čelenky kúpiť tak čakám, že čo im odpíše 🙂
@henriettak Podľa toho akú čelenku vyberieš 😉
@rucka77 aha, to si mi moc nepomohla 😒 akú by som si teda mala vybrať? myslíš ako materiál alebo tvar alebo čo? fakt by som nejaké chcela ale nechcem jej hneď ublížiť, hlavne keď všade čítam ako sa pri pôrode takto a takto môže zdeformovať hlavička a to je pritom len chvíľka a toto by mala na sebe dlhšiu dobu. jednoducho je to citlivé a ja som prvorodička takže sa radšej pýtam 😅
@rucka77 Neviem či si to už odvtedy zisťovala alebo nie ale ja som minule bola pozrieť na jej profile a písala tam, že už vedia vyrobiť čelenky aj s mašličkami 🙂 Takže môžeme zase veselo objednávať 😂 Som sa hneď potešila lebo som rozmýšľala nad novou farebnou kombináciou ale celkom sa mi páčia tieto s mašľami aj jednofarebné. Čo povieš?
@henriettak Rozumiem, radšej sa pýtať ako niečo pokaziť. Potom neskôr si ale uvedomíš, že niektoré veci vôbec nie sú také dôležité ako si teraz ako prvorodička myslíš 🙂 Tak skús to tak menej prežívať :D A to myslím, len ako dobrú radá ;) No a najlepšie je aby si si vybrala čelenku, ktorá je jemná, netlačí moc na hlavičku, viac menej sedí presne aby sa nemusela moc naťahovať
@dankovicova Fakt? No tak to idem hneď pozrieť. No veď aj ja mám čelenku od nej ešte s kvetom rovnakej farby ako je tá čipka a vyzerá to dobre, tak prečo nie
@rucka77 ja viem, to mi všetci hovoria, že teraz stresujem kvôli takýmto veciam ale keď príde na druhé alebo nebodaj tretie dieťa tak sa tým už ani nebudem zaoberať. len proste teraz mám taký pocit, že všetko by mohlo takému maličkému bábu uškodiť vieš, že je také krehučké preto sa informujem aj ohľadom takýchto vecí. len ako to spoznám, že práve tá čo by som chcela je taká, že jej nebude tlačiť na hlavičku? 😒
@dankovicova Áno aj ja som to tam už teraz videla, lebo ja som to tiež študovala vtedy keď tam pridala prvú takú fotku, že či môžem aj takú objednať a už sa to dá. Už sa teším kedy ju objednám len čakám ešte na kamošku lebo ona chce tiež objednávať a že by sme si to dali na jednu adresu nech máme lacnejšie poštovné a chcela aj rovnakú farbu objednávať pre obe malé 👶
@henriettak Tak sa nestresuj. To robí bábätku zle viac ako keď neodhadneš niečo s oblečením, to môžeš zakaždým buď vymeniť alebo ho proste podarovať aby ti aspoň nestálo v skrini 🙂 Len si proste nedaj takýmito vecami pokaziť také krásne obdobie 🙂 To je moja dobre mienená rada. Uvidíš, že keď príde druhé dieťa, ak teda chcete aj druhé tak to už budeš vnímať úplne inak 🙂 Najlepšie máš keď si ju vieš chytiť a zistiť aká je pružná a aj veľkosť porovnať, takže možno kúpiť nejaké aj na skúšku 🙂
@rucka77 Videla si ich už? Ja som si už aj nejaké objednala, hrozne boli krásne aj tie šaty čo tam má malá oblečené, tie také ľudové alebo ako by som to nazvala sa mi hrozne páčia, aj tie by som chcela :D
@elysiacik Aha, no ale veď to poštovné nie je zase taká katastrofa, že by sa ti to neoplatilo aj samej objednať nie? 🙂
@rucka77 ako to myslíš, že kúpiť na skúšku? kúpiť a keď nebude dobrá tak vrátiť či čo? ja viem, všetci mi to hovoria, už sa snažím v tomto kontrolovať aby som zbytočne nemala nervy z takýchto vecí ale nie zakaždým mi to ide. ale som si povedala, že kúpim pár a keď sa malá narodí tak uvidím ako jej budú sedieť, ak nebudú sedieť tak ich proste posuniem ďalej a hotovo
@dankovicova Jo videla, ona inak vie tu malinkú tak pekne obliecť. Aj tým sa nechávam inšpirovať to je pravda :D Hej tie boli krásna, ona tam tuším aj nejakej baby písala, že odkiaľ ich má až by si chcela 🙂 Aj si si už objednala tie mašličkové?
@henriettak no tak, že by si kúpila jednu čelenku takú čo si nemôžeš vyskúšať, uvidíš či jej bude dobrá a potom ak bude tak kúpiš ďalšie
@rucka77 veď áno, to je jasné, že to ti napadne ako prvé len nechcem toho nakúpiť milión a potom z toho nič nebude vieš. všetko je bude veľké alebo malé, nebude jej držať. aj pri ostatných veciach mám taký strach. už sa mi to blíži a ja stále nemám zbalené veci ani do pôrodnice lebo by som najradšej zobrala celú skriňu lebo neviem či jej tie najmenšie veci pre bábätká sadnu, či nebude moc veľká alebo moc malá, ach. som z toho už v poriadnom strese 😢😔

babule a od akého veku ste dávali takéto čelenky? môže sa to už od narodenia alebo to môže vtedy ešte deformovať hlavičku? ja som teraz videla také pekné a chcela som ich kúpiť pre moju malinkú aby som mala nejaké zásobe kým sa narodí ale chcela som sa vás najskôr na toto spýtať 🙂