Príprava na dieťatko
Ahojte. Mozte mi prosim pisat prispevky, co vsetko treba nachystat pred narodenim babatka? Vase skusenosti budu viac ako 100knih 🙂
Aby som na nic nezabudla. dakujem 🙂
tak skusim polustrovat :D
a kedy si asi tak zacala so "zhromazdovanim" :D mne sa nejako neche (som v 16tt)
Staci po 22.tt. Ja som az okolo toho casu zacala. A pri druhom este neskor,lebo stacilo len oprat a dohodnut vymenu modrych za ruzove. 🙂 a neutralnych som mala tiez dost. Dokupila som len malinko veci,takze tam az dobre na konci 7.m.
@ciremik dlhý rukáv dupačky, krátky rukáv dupačky, nejaky tenky svetrik, latkove plienky - ja davam na odgrgnutie a pod dieťatko, dupačiky alebo take na gumičku ,,teplačiky,, predavaju v tescu aj také tenké, tenké čiapočky - ked je veterno, stačí 1 - 2. Tenká deka, ponožky, a mam rada tei overaliky na cvoky...a čo tam ine potrebuješ na leto, to dieťatko toho vela na začiatok nepotrebuje, nezašpini tolko.
Ja som si ešte kupila dudlik, pampersy, vlhké utierky - sudocrem na riťku nejaky umyvaci gel z DMky pre istotu a potom uz veci pre seba do porodnice a tak odsavačka na mlieko, vložky do podprdy nejake podlozky, vložky, porodnicke nohavičky...mne sa narodila na konci juna.
@ciremik tu sme pred casom s parmamickami sposivali skusenosti s vybavickou: https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/co-sa-osvedcilo-skusenejsim-mamickam-vo-vybave/
v skratke - z 56 velkosti nekupuj vela, ja som mala jeden "slavnostny" komplet a potom par body s dlhym a kratkym zvysok uz 62 a nic mi nechybalo 🙂 a najlepsi kusok oblecenia: pyzamo zapinacie od krku az po clenky. nevimenila by som za noc na svete 🙂 a poldupacky - teplacky so spodkom. ponozky si maly zosuchaval, tak toto ma zachranovalo. vsak pocitaj, prip. pis a pytaj sa ... tu, alebo v teme.
budes rodit v maji, takze aspon ta minie prva investicia do fusakov a overalov 🙂
offtpic, ale musim si nabryzgat na hlavu: nevimenila? :( kristova noho! este ze som tu inkognito, bo by ma neprijali po materskej naspat do prace. 🙂
Baby ste zlate, dakujem vam. nasla som to na fore, je tam toho plno :D (pre oci som asi prvykrat nevidela :D ) dakujem
@ciremik hlavne to s pripravou neprehanaj 🙂 ja som pokupila kopu veci a nakoniec som ich ani nevyuzila

Tak je tu milión tém, čiže čakaj, že ti to zablokujú. 🙂 ja som sa všetko podstatné dočítala v starých témach.