icon

Prvé nákupy pre bábätko

monikarag
27. dec 2021

Ahojte dievčatá,
momentálne riešim postielku pre bábätko, strasne sa paci niečo medzi kolískou a postielkou, len ma zaujíma ako dlho mi vydrží táto postielka velkostne. Mate niekto už skúsenosť?

Prvé nákupy pre bábätko
thereisabear
27. dec 2021

Toto je len zmenšená postieľka. Osobne v tom nevidím zmysel, kúpila by som rovno postieľku klasickej veľkosti.

petamich
27. dec 2021

my aktualne vyuzivame baby bay, ktora je rozmerovo kusok vacsia ako tato a kedze sa nam narodilo 4.5 kg dieta, ktore uz teraz v 5M ma vyse 9kg a je dlhy, tak tam bude tipujem max. do 6-7 mesiacov - my ju mame poczicanu, lebo to bolo pohodlne a kompaktne ale ak by som ja osobne mala kupovat, kupovala by som hned velku (tu mame doma tiez a budeme o chvilu menit), tato mensia ma pre mna vyhodu, ze teraz ako sa maly zacal otacat ale este sa nevie otocit spat a potom sa v noci budi a place, tak to sa v tej mensej nedeje, lebo nema kam a spi maximalne na boku, u svokrovcov mame velku a tam mu zmensujem priestor hrubym mantinelom - ale tak to je jedno dieta, moje a mozno tvoje bude ine :D ale vravim, keby ja mam kupovat, tak kupim rovno vacsiu a vyuzila by som v nej hniezdocko (to sme napr. my pouzivali, lebo nechcel byt v zavinovacke a potreboval spat pritisnuty k niecomu a stale potrebuje)

kristinawe
27. dec 2021

@monikarag áno,je menšia, ale ja som s ňou bola spokojná. Výhodou bolo, že sme mali k tomu kolieska a bábo som si ľahko vedela premiestniť. Kúpila som si aj hniezdo pre bábätko, keď bolo väčšie, tak až potom som ho dala preč. Naša sa dala aj pripevniť k posteli pomocou takých háčikov,aby sa nehýbala a kolieska mali takú brzdičku. Využili sme do cca 10teho mesiaca, potom už trebalo väčšiu. Potom som využila na hračky a malý mal taký kútik.

monikarag
autor
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
27. dec 2021

Mali sme takúto postieľku v rovnakom rozmere a bola super cca do 7-8 mesiaca. Dala sa aj hojdať, ľahko sa presúvala. Kúpila som ju úplne ako novú cez bazárik za 20€. Na tak krátky čas by som novú nekupovala. Chvíľu po pôrode sme ešte bývali v malom byte, čiže aj preto som hľadala na ten čas niečo praktické a veru bola perfektná 😌
https://www.mimisk.eu/08ryf6z3/Scarlett-koliska...

blumie
27. dec 2021

@monikarag my sme mali podobnu. Ako bolovyssie spomenute mala aj kolieska, co bolo super. Vyuzili sme do cca. 8 mesiacov. Potom sa uz stavala na nohy, tak to bolo nebezpecne a isla do klasickej.

ludinka
27. dec 2021

@monikarag ja keď som riešila postieľku pre prvé bábo vybrala som si najkrajšiu a najdrahšiu akú mali, a vieš čo ani jedno dieťa v nej nebolo dlhšie ako mesiac 😂 spali so mnou v manzelskej

evaachesa
27. dec 2021

@blumie áno, presne to je aj potrebné povedať že neskôr už keď sa začne dieťa pretáčať a dvíhať, postieľka nie je bezpečná a treba ju vymeniť za klasickú kde sa dá rošt polohovať nižsie. Je totiž nízka a nepoužiteľná pre väčšie dieťa.

tuttii
28. dec 2021

@monikarag ahoj pri prvom synovi som mala na mieru robenu postielku 160x80, bola obrovska, ale zmmestila soom tam vsetko. Rozdelila som ju ppo sirke na 3 sektory. Prebalovaci pult, kozmetika plienky veci a posledny sektor bol priestor na spanie. Po case som vypustila stred kde boli veci. Ale spal tam do 8m odvtedy je so mnou v manzrlskej. Teraz cakame druhe a kupila som tuto kinderkraft mia grey .postiiellka s bočnicou ked bude dieta uz chodit. Bolo otravne stale ho vyberat ..