icon

Rozdiel medzi overalom na spanie a na deň

frimmie
21. jan 2014

Ahojte, mozno pre niektore mamincky velmi hlupa otazka... cakame nase prve bejby a pomaly sa snazim zorientovat co vsetko mu treba kupit na oblecko. Je nejaky rozdiel medzi overalmi, ktore ma nosit cez den a na spanie?? Overaly sa mi zdaju najpraktickejsie na obliekanie, ale neviem, ci ich treba na den nejak vrstvit, alebo mat na noc teplejsie a vuuubec 🙂. Dakujem moc za vase rady a skusenosti.

masinka
21. jan 2014

ahojte, pridam sa k vam do debaty ak mozem 🙂 s prevliekanim bodyciek cez hlavu u nas problem nebol, ale bacha na bodycka s "lodickovym" vystrihom ( napriklad v Tescu maju take 7 dielne sety ). Obvykle to skonci tak, ze ma babo holy cely hrudnicek. Lepsie su take s cvokmi na jednom pliecku (alebo nakupit patentky a ponasivat 😉.

masinka
21. jan 2014

@lucinocka pekne polopate vysvetlene 🙂 ale co su polodupky ?

lucinocka
21. jan 2014

@ynett 1. bodynka, 2. dupacky, 3. overal

lucinocka
21. jan 2014

@masinka polodupky nemaju hor ezapinanie, ale maju dole nozicky zosite, ze nemusis davat ponozky🙂

moni244
21. jan 2014

@masinka polodupky sú niečo ako tepláčiky, len majú dole nožičky http://www.baby-mama.sk/baby-mama/eshop/15-1-De... takéto niečo 😉

lucinocka
21. jan 2014

@masinka suhlasim, nasivala som cvoky na pleciach ked bola Sofi mala 🙂 a tiez niesu dobre overaly co maju gombiky po jednej nohe, nie po strede, neprakticke vytahovat tu druhu nohu ked dieta spi a treba plienku vymenit

frimmie
autor
21. jan 2014

@lucinocka parada - ale kde ste kupili taketo fajne body co sa zapinaju cez telo na boku??? Naozaj VSADE vidim len tie klasicke, co sa prevliekaju cez hlavicku... Taketo s bocnym zapinanim by boli super!!! Dokonca aj obycajne dupacky ako mas na obrazku som ani nenasla v Tescu, H&H, C&A, ... neviem ci to len teraz nemaju alebo nerobia, momentalne je to v tychto retazcoch dost uzky profil, nemam ani jeden kus! Moc nechcem kupovat veci polskeho alebo cinskeho povodu ak mam byt uprimna. Kam ist na taketo bodynka a dupacky??

moni244
21. jan 2014

@frimmie a ešte som si všimla že si z Bratislavy, poobzeraj sa po okolí, či tam nemáte materské centrum, organizujú burzy detského oblečenia, teraz niekedy vo februári/marci budú mať jarno-letný predaj detského oblečenia, ja som si takto dosť vecí pokúpila za super ceny, v kľude si popozeráš, obhmatáš a nekupuješ mačku vo vreci ako napr. tu na bazári. Ja chodím do Kramárika, už som bola 3 krát a chystám sa aj teraz, ja hlavne kupujem svetríky, bundy a frajerské veci, lebo stojí to min., je to skoro nenosené a nevadí mi, že to má oblečené raz 😀 a úprimne, veľa mamičiek nakúpi toho veľa a dieťa to nenosí a potom to predávajú, aby sa toho zbavili, čiže ak ti nevadí kupovať aj nosené oblečenie, popozeraj sa aj po tejto možnosti 🙂

moni244
21. jan 2014

@frimmie ja som tie body na bočné zapínanie kupovala v C&A 😉 a super obchod je http://www.antonyfashion.sk/, je to slovenský výrobca, mám od nich už pár vecí, kupovala som ich priamo v podnikovej predajni v Martine, keďže tam mám rodičov 🙂

lucinocka
21. jan 2014

@frimmie dupacky sa tazko zhanali, mama lietala po celom meste, kym mi nejake poslala.. tieto bodynka ho zapinanim na boku a vo vnutri je snurka este, to som si kupila u nas v chorvatsku v nejakom supermarkete, na styl tesca..ale dlho sme ich nepouzivali raz dva z nich vyrastla a potom sme klasicke cez hlavu.. vacsinu oblecenia ma z tesca a z KIK, puncochy ma teraz od cinana, lebo su tam nase TATRASVIT na traky, tak tie lubime..ale nema nic znackove...a dost vela veci som mala az zo second handu / to tak od pol roka/ napr. jednu ruzovu iapku co som jej kupila, rada nosila cele leto🙂

frimmie
autor
21. jan 2014

Tie polodupky su ale prakticke? Nie je lepsie mat normalne dupacky na zapinanie hore a medzi nozkami? Aby to netlacilo na brusku a lahsie sa vymienala plienka? ci na leto lepsie mat aj polodupky, aby mu nebolo tak teplo, ak by mal zbytocne 2 vrstvy na chrbatiku? Dakujeeeeem!!!

moni244
21. jan 2014

@frimmie ak bude na leto moc teplo bude stačiť body alebo len opalovačky a mne sa lepšie oplatili tie polodupačky, lebo keď mala bodyčko a dupačky, tak najprv dupačky rozopnúť, zrolovať a potom rozopnúť body a vyhrnúť a keď bola moc posratá, vždy sa mi to zašpinilo, tak tie dupačky boli praktickejšie 🙂

frimmie
autor
21. jan 2014

A este ma napadlo - take tie dupacky a body, co sa zapinaju akokeby po celej dlzke aj v strede - nie je problem to zapinat tymi cvockami v strede, ked to ma babatko na sebe? Akoze, nebudem ho tlacit, ked to budem zapinat? Je lepsie mat dupacky len na zapinanie hore a dole? To je normalna veda 🙂

moni244
21. jan 2014

@frimmie nebude, lebo tie cvoky, čo sú ako na vrchu, tie sa neodtlačia a tie čo sú skryté majú pod sebou ešte látku, oceníš hlavne u doktorky, keď budeš vyzliekať a dieťa bude mať záchvat revu 😉

ynett
21. jan 2014

@lucinocka super, dakujem🙂 už v tom mám jasno🙂

ynett
21. jan 2014

@lucinocka paráda, názorná úkažka je najlepšia🙂 ďakujem za pomoc. 🙂

lucinocka
21. jan 2014

@ynett nz🙂 ja ked som nakupovala v chorvatsku vybavu tak som rukami nohami musela ukazovat co vlastne hladam :D predavacky v detskych obchodoch a boli z toho zmatene :D

ynett
21. jan 2014

@frimmie dupačky tiež neviem zohnať🙂 z dnešného vysvetlenia od báb mám doma zopár bodyčiek a overalov ale dupačky ani jedny. ani som ich nikde nevidela. Ešteže mamina mala odložené ešte po mne🙂 takže budem mať ale nie nové🙂

ynett
21. jan 2014

@lucinocka tak to sa ani nedivím 😉

frimmie
autor
21. jan 2014

@ynett akurat pozeram este e-shopy, tam maju dupaciek celkom dost, aspon takych jednoduchych. Takze asi dupky nakupim odtial a potom uz k tomu dopasujem bodycka. Kukni napriklad ubarusky.sk, celkom fajn. Overaly sa mi podarilo dnes nakupit v C&A za 5 Eur velmi pekne aj flisove, rozne velkosti.

ynett
21. jan 2014

@frimmie ja si rada všetko "omakám" tak ale pozriem aj tam, keď už nezoženiem. ďakujem za stranku🙂

michellka85
21. jan 2014

@frimmie ahoj, zapojim sa🙂 moja ma cez rok a vkuse spi v overale, do asi 5 mesiacov to vacsinou mala vkuse na sebe.. alebo inak ma body a teplaky (na von rifle, nohavice, v zime plus pancuchy) ja periem jej veci 1x do tyzdna (aj ked zo zaciatku budes musiet asi 2x) staci ti na 0-3 ked bude leto do 10 body s kratkym rukavom, par s dlhym a overaly len bavlnene, mozno 10 ks.. este to ber aj tak, ze kopec veci podostavas a plus si pozerala uz bazar tu na konovi? 😝 a na facebooku alebo aj cez google najdes kopec obchodov s detskymi vecami (ja osobne odporucam hrosik, ine som velmi neskusala) tiez vela zavisi aj od pocasia, minuleho roku bolo v maji uplne horuco , ale toho roku moze do jula prsat a byt 20 stupnov.. ale moze byt aj 30, takze zytocne nakupovat kopy oblecenia 😉

leanny
21. jan 2014

@frimmie Ja mám pár bodičiek, "celorozopínacích" od jednej slovenskej firmy, Japitex, majú aj internetový obchod.

frimmie
autor
21. jan 2014

@michellka85 Dakujem moc. Povodne sa mi zdalo, ze som sa nejak "urvala" s nakupmi, ale ked pisete ze 10 body, 10 overalov len na prve mesiace, tak este mam co dohanat 🙂. Zatial mam len jeden overal a body 0-3 mes. a 3 overaly 68, 1 x 74, 1 x 80 🙂 . Hura! Takze este mozem nakupovat!
@ynett - ja by som si ich tiez najradsej nazivo omakala, este popozeram ci niekde neobjavim, mam cas.

bzzzz
22. jan 2014

@frimmie No my sme nakupovali oblečenie pre bábätko väčšinou keď sme šli na obyčajný nákup potraviny - väčšinou v Tescu, Lidli, a môžem povedať že s tými vecami som viac spokojná ako s oblečením z obchodov pre deti a pritom aj cenovo je omnoho lacnejšie.

navonka
22. jan 2014

Milé maminky, aj budúce 🙂
ponúkame rôzne kvalitné overaly - zimné, prechodné, nepremokavé, ich kombinácie....vo veľkosatich od narodenia až po č.120 🙂
a nielen overaly, rozné praktické veci do každého počasia, nech sa páči nakuknite do nášho Pro Shopu, tešíme sa na vás 😉

monhla
22. jan 2014

@frimmie Neboj - ja som mala tiež viac kusov. Staršia síce všetky takmer nevyužila /za prvých 6 týždňov narástla na dĺžku 10 cm 😀 / ale kedže som kupovla vždy pre istotu neutrálnejšie farby /návštevy priniesli ružovej dosť/ tak som ich mala v pláne pred druhé bábko. To malo refleux a tak som bola rada, že vecičiek je viac.

frimmie
autor
22. jan 2014

@monhla Dakujem moc. Takze co sa tyka mnozstiev, tak asi takto nejak?
56/62 - 10 ks overalov, 10 ks body (dlhy/kratky ruk.) + 5-6 ks dupaciek
68 - neviem ci rovnaky pocet treba??? To sa mi zda mozno aj vela, ci nie?

monhla
22. jan 2014

@frimmie č.68 sme my využívali asi pol roka. Takže vkľude. Body sa časom aj zašpinia od príkrmov /a ak nebudeš kojiť je to už v 4.alebo 5. mesiaci/ Aspoň moje baby majú časom len a len väčšiu "spotrebu" oblečka. Síce vydrží dlhšie, ale zasa mnohé kúsky sú vhodné ledvy na doma 😝

frimmie
autor
22. jan 2014

@monhla Dakujem moc. Cize v klude si nakupim cca 10 obleceni (overal alebo body+dupacky) aj zo 68-cky, hej? Ci viacej? Dakujem moc za radu. A pozerala som dnes aj tie polodupacky v H&M, mali naozaj velmi jemnucky ten pas v oblasti bruska. Bala som sa toho, ale asi by to nemuselo byt zle, nie? Dupacky klasicke na zapinanie hore na ramienkach mam fakt problem zohnat, len cez e-shopy a predsalen by som si ich radsej omakala.