Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@animal prostřihy jsou normálně v nabídce http://www.dadka.cz/akce-vyprodej/ostatni.html/ . Už je mají za 80 Kč, loni ještě za 50 Kč. ☹
@sinala a kde jsi objevila ten elastický šev? Já nemám ani návod k tomu mému stroji a tak šiju, jak mě babička naučila 😀 Na úplety by se to hodilo. No, nejdřív ho musím dát do opravny, je tam někde nějaká chybička, ze spodu je ten steh nějaký divný a momentálně s tím neušiju nic. Závadu neodhalila ani moje mamča, která se v tom vcelku vyzná.
@sinala a co z těch prostřihů šijete?A jaké je to jejich froté ?
@arlette u mě je to šev č.8 - 3xrovně a jeden cikcak - přišla jsem na to až jsem si přečetla návod asi po 10 🙂 . Co máš za typ? Tady je nějaký návod http://navod-veritas.blog.cz/1002/navod-na-sici..., já mám, ale jiný, když tak bych ti naskenovala, ale až příští týden
Tak jsem dneska málem zničila naší novou plovoučku, vesele si obkresluju střih z burdy nějakou fikskou (pak jsem zjistila, že to byla lihovka permanentní) ....dám to stranou a ejhle, celej střih na podlaze 😀 😀 😀 😀 😀 sem se teda nesmála a můj muž už vůbec ne, před 3 měsícema jí pokládat......tak jsem letěla pro lih, mm pro nemrznoucí směs ( 😲 😲 😲 😲 😲 ) do auta a sundali jsme to, ale teda zapotila jsem se až na prdeli.... jestli mě by se nahodila ta podložka taky 😎
@lillyzelvicka je to prostěradlové froté, já to objednávala na přebalovací podložky, vložky do podprsenky, MS vložky a Adr. má z toho pončo na bazén. @rina76 šije z jednolícu trička
@arlette A jaké "funkce navíc" si přeješ? 😉 Co bys potřebovala?
Jinak na veritasku jde i dokoupit tzv. rychloupínač patek nebo tak nějak se to jmenuje a to tam našroubuješ na ten šroub a měníš patky páčkou. Můžeš pak mít vešechny nejrůžnější, nové, co se ti bude líbit a bude na tenrychloupínač. Na šroub samozřejmě taky jde namondovat hodně, ale to je na palici, měnit šroubem 😠
Mě právě přijde, že Veritaska toho umí hodně. Jako jediný stroj u sebe si jí už představit samozřejmě neumím, ale já šiju už bohužel jako práci 😉 Jak psala @sinala , bale jsem hodně překvapená, co to všechno má za stehy, přesně, má to i elastický steh! 😀
@komisakpd patent - jako myslíš, co dávám jako patent na konce triček? Já patent na trička nepoužívám. Lemuju to proužkem fineribu z té látky, co mám tričko. Jinak patent a finerib je víceméně to samý, takže použít jde obojí. Jako patenty třeba na softhell atp. používám ty z MTX nebo wendy 😉
@michamicha na compe mi ani nepride, ze to je krivo 🙂 ďakujeme za VTC, do Budejc v poriadku dorazilo.
@caramilla Díky, já to teda šit už nebudu, mám po starších holčinách takové podobné šátečky, ale bez kšiltu...a to nám stačí...my ted spíš užijem tepláky...i velkým holkám....chápeš to, veškerá tvorba skončí u fádních jednoberevných tepláků 😕 😕 😕 pač ty větší nic color nechtějí... 😝
@lucijan ...no a jětě líp vypadá v těch srdíčkách 😀 , jestli je to ta samá 😀
@michamicha tak já taky hlásím že balíček v pořádku dorazil už v pondělí 😀 😀 sice jsem nebyla doma a nečekala ho tak rychle ale hodná paní poštačka mi ho strčila do schránky tak sem nemusela na poštu 😀 😀 😀
@boudova tak já kupovala kdysi nějaký obkreslovací papír, který byl pevnější a teď jsem potřebovala zase koupit a protože už tento papír nevedou, tak jsem musela koupit ten střihový. Je tenký a když jsem obkreslovala "lihovým fixem) , tak se mi to propíjelo až na ten arch z kterého jsem obkreslovla ☹ jsem nadávala jak..... ještěže to byly moje Ottobre a ne nic půjčeného. Pak jsem hold přešla na obyč tužku.
jo holky WENDY včera jim dorazila moje platba, dneska nám to vyzvedne Jarka Krejčí a pošle mi to
dadka vracov je tady od nás cca 20km...kdo vydrží do června, můžu tam zajet a poslat ob.

Holky u střihu na kalhoty/tepláky je v pořádku, že zadní díl je vyšší, že jo?
A z bavlněného saténu máme ložní prádlo a luxus materiálek 🙂