Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
kombinačky jsou taky super nápad 😉 ono to fakt drží skálopevně, příště si už dáš pozor, aby to bylo správně co? 😀
@animal Aha, to je obrácené, ono jak tam na krajích je ta spodní látka, tak mi to připadalo na fotce jak nějaký hustý overlock nebo něco 😉
@animal @chaarleene Nám taky vydrží vv cca 2h (prostě jeden řádný počur), ale mám to nadoma, tak to je tak akorát. Já bych asi nechala 2-4-2 a nechala v té prostřední vrstvě nezašitou "kapsu", jak vymyslela susannah (teď to určitě napíšu blbě) a dovnitř dávala vkládačky. Už kvůli schnutí mi to přijde dobré. A taky jak se učí na nočník, tak se přebaluje furt, kvůli výchovnému efektu 🙂
Vkládačky bych nakombinovala středně silný flís a froté/aksamit (buď froté/aksamit+1-2xflís+froté/aksamit nebo froté/aksamit+2x flís). Přesně tak, froté/aksamit to pěkně nasaje a nehrubne a flís toho hodně udrží.
@zojec U nás šťípačky a děsně u toho nadává 😉
ja verim, ze dnes som trhala patentky prvy a posledny krat 😀 😀 a tu je vikendove sitie :
tak vikendove sitie v albume.. 🙂 nejak neslo nacitat 😉
Představuji vám naše výtvory... 😉
1. série nazvaná Jarní volání - bmb oboulíc mikina a wendy tepláčky (akorát ta mikča měla být spíš podle nějakého třičkového střihu a ne takový široký skejťácký a gatě jsem trošku předimenzovala a bude je mít ještě min. do školky. Ale gaťky jsou pěkný střih ze dvou kousků, taková nenáročná rychlovka - Ott.4/2007, mikča taktéž)
Mimochodem aplikaci králíčků vřele doporučuju, zvláště začátečníkům, co jako já nikdy nepřišívali ani čtvereček. Pokud jsou navíc ještě kopyta jak já, tak se naučí spoustu zajímavých věcí jako odmontovávat stheovou desku až "to" "sežere" kus králíka apod. 🙂 🙂
2.Svrchňáčky vlňáčky a Ogga PULky - oboje střih upravené Weehugers, PULky s křidýlkama, vlňoše bez... S lemovací gumkou to šlo fakt pěkně. Ještě jim něco chybí, žeby patentky 🙂 Akorát se mě neptejte, proč šiju svrchňáčky, když jsme už skoro bez plínek... 😝 🙂
3. Raglan rostoucí pyžámko - recyklace pánského trika
@maly_prcek paráda 😉
@zojec , @maly_prcek paráda
@josie3331 To není moc technicky proveditelné, aby byla celá plínka z takové látky, protože by to mělo hodně tendenci protékat. Ale řešení jsme vymysleli -- http://www.anavy.cz/fotky7480/fotos/_vyr_544pom... 🙂
@maly_prcek super 🙂 lemovaci gumicku mas taky ze sijemdetem?
@josie3331 usit by to islo, ale ta bavlna navrchu nerobi velmi dobrotu. Napr. Imse vrchnaky su takto site, su pekne, no pri viac mokrej plienocke prevlhavaju. Lepsie riesenie je nadsit farebne len usi, ako pisala i Ivuska. Su tak site napr. Bum Geniusky, naviac usetris i material, na jednu plienku Ti staci 50x30 cm Pulu.
@zojec skusenosti s odstranovanim mam 😠 a najlepsie sa mi osvedcilo, ked srobovakom ponadvihujem spodnu cast patentky (lozko alebo cvocek) - uvolnim tuto cast od vrchnej ciapocky a potom to odcvaknem cvikackami (kliestami). Opatrne, aby som neposkodila latku. Ale je to makacka... 😝.
@maly_prcek,
@zojec opat krasne vecicky...
@kamajka no mas sikovne ruky, tak pokracuj, skoda to nevyuzit 😉 .
Ahojky jen ve fofru nakukuju a super krásné všechny výtvory 😵 😵 😵 jste šikulky šikovný 😉
@behulka No já bych ty "uši" teda bez podložení PULem nedělala (když bude mít plínku větší dítě, už ta část zasáhne do míst, kde může být mokto) ani bych to v tom místě nenašívala jen tak, to dlouhodbě nemusí dělat dobrotu. Bum Geniusky přece nemají potisk na křidýlkách, nebo ano? 😕
@ivuska.h Geniusky su anti - maju potisk na celej plienke a na kridelkach nie. Oni vsak maju kridla z nejakej umeliny, co nesaje vodu, mozno preto si dovolia nemat v nich aj pul.
Nadsivaniu som tiez velmi neverila, ale videla som par nadsivanych original plienok, pred dvomi rokmi ma kapsovkami inspirovala @quaxi, vdaka 🙂 tak ma to zlakalo. Ono aj ked plienku zapnem na maximum, je pod tou bavlnenou vrstvou aj pul z prednej casti.
Kapsovky vynosilo starsie dietko, teraz nosi mladsie a cez usi nepreteka, obcas pretecie okolo noziek, ked ju zle zapnem.
No take vrchnaky Imse su opacny pripad, maju po celej ploche bavlnu a naviac nadsivane usi. Na male babo dobre, ale na velke batola pretekaju okolo noziek.
@sussanah Jo jo, gumka je ze šijem...
@maly_prcek proc sijes svrchnacky, kdyz uz jste skoro bez plinek? 😀 😀 😀 hele, ja si az ted taky nakoupila latky na plinuse a snad se do toho pristi tyden pustim.. 😉 no coz, aspon natrenuju, nez bude na ceste dalsi potomkova 😅
teda a holky, krasne kousky jste opet usily! 😵 😵 😵
@zojec koukam, ze sis po kapsach nasla novou zavislost! 😉 uz se tesim na dalsi prirustky! 🙂
@kamajka pekna plinuse! a jak naopak.. z pohledu ditete je obrazek spravne 😅 😉
toz a ja jsem ty nase posledni vyplody nejak nestihala jeste nafotit, tak prihazuju mikcu, u ktere jsem cekala na patent z moraviatexu.. jen je ta mikca na dylku kratka, toz ji em. nebude mit na dlouho.. aspon budu moct sit dalsi 😀
@maly_prcek @sussanah ty lemovky z sijemedetem jsou fakt fajn! em. ma kupovanou zimni bundu olemovanou tou lacinou z galanterky a je to hruza des, je to cele olezle a vytahane za tech par mesicu :-P a tahle krasne drzi.
@terezita mikina paradna ako z obchodu 😀 no uvidim aka to bude zavislost , ale momentalne som skoro vsetok material zosrotovala cez vikend, takze musim pockat na novu dodavku gumiciek a patentiek, ale plienky su tiez celkom slusna namotavka .. dnes som sila segre zasteru do kroja z modrotlace 😀 celkom sa podarila.. normalne som bola na chvilu na seba hrda 😀 😀 😀
sili ste niekto vlniaky podla strihu z altermater.eu? je dobry? alebo mate nejaky iny stih na natahovacie vlniaky?
@terezita co sa tyka plienok, mne sa na BG paci, ze maju premakany system zapinania .. dobre sedia nic nevytrca a nic netaha a este sa da pri nich usetrit na materiale 😉 ... ci uz patentky (tie mam radsej,kvoli estetike ) alebo suchac.. trosku som ich zuzila medzi nohami, a mozno by sa este mohli zuzit 😉 vytlacila a vystrihla som aj ten strih z ekozahrady.. obrovskeeeeeeeeeeeeee, vsade.. myslim, ze aj @behulka vravela ze su siroke medzi nohami, ale ona je ta plienka cela obrovska.. ked som k nej prilozila Itti Bitti Lkovu, tak sa pri nej uplne stratila 😀

babulky, podarilo sa mi zle nacvakat patentky.. nemate nejaky zaruceny sposob ako s nimi prec? 😕 😕