Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Nakonec jsem se teď po uspání malýho přece jen do tabulky na Wendy pustila... Tak něco jako tabulka to je, ne zdaleka tak super, jako mají ostatní, ale na ty čtyři látky to snad postačí. 😎 Tak pokuď se chcete připsat, doufám, že vám to půjde, jinak to pojede systémem, jakým se dosud přihlásily ostatní - přes IP. Tak ještě ten odkaz https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0As...
Holky tak jsem došila kaťata i pro mě 🙂 jsou nádherný 🙂 zítra foto, dneska chci ještě něco podělat 🙂
@terezita motýli jsou absolutně bomboví, super, fakt veselé a lehké a letní, v zimě tam asi budeš muset nalepit vločky, aby jim nebyla zima 😀
Tssss, mě se barevně ten komplet prave hrozně libi. On ten sustak moc kombinovat nejde, ani aplikace, to by protekalo, to neni zlatej dobrej soft:D Takze jen jednoduche a dosivane tak rychle, abych stihla dat broucka do servisu:D A seda u me ted leti, prakticka a Jasmince moc slusi. Ja teda myslim, ze na chozeni do lesa a bahna je to az moc caramellizovane 😀
Jedna navstevnice ekozahrady z tech knofliku na softkach blila, tak se pobleje znova 😀
@lucijan teda, takhle moje první softky teda nevypadaly 😀 Jsou krásný a úplně profi, takobý bych ani dneska asi neušila, jsi dobrá 😀
@stassy nejlip kdyz si je necha kacka na sebe navlect a zohnes tu latku jakoby do spicky (pismeno V) a sesijes.. ale na diteti bych je spis zuzila po stranach, pokud tam teda nemas kapsy..
@caramilla ty jsi ani nereagvala na tu ruzovou? 😀 😀 😀 joo na zimu je oblikneme do kabatu, jeste tu mam hromadu berana 😅
hihi, abys ji v tom blate pak nasla! teda knofliky nekomu vadi? ty jsou prave paradni!
@stassy no, jsou to takové trojúhelníčky 😀 Ideálně, jestli ti postojí, jí kalhoty oblékny a na ní si je zašpendli nebo nakresli. Hlavně trefit místo, kde mají být, aby byly hezké. Já je dělala dneska na těch gatích od oka a v půlce toho zadního dílu na zadku a nevypadá to nic moc. Na těch softkách se mi povedly líp. Ale šila jsem je pak až na OL, protože jsem už rovnosteh měla v servise, tak proto asi taky vypadají divně 😖 Většinou na tom zadku je to vlastně založené cca o 2 cm, to vezmeš do "trouúhelníčku" a projedeš to rovnoměrně pomaličku tak, aby pozvolna záševka přecházela k rovné látce. Blbě se to popisuje, no:( Mám to ve fotonávodech nakresleno. Je třeba ji zapošít nahoře i dole, jinak se mě občas páře a šiju rovnostehem na malý posun nitě, tak 2. No, fakt to vysvětlit asi neumím 😖
@terezita jj, si precti komentar na blogu "fakt strasny" a mysli to vazne, ona je desne narocna a skoro nic, co usiju, se ji nelibi. jsem tam chtela napsat "dobre, ze je to tak hnusny, alespon to nikdo nenapajcuje", ale pak jsem se jinechtela dotknout, ona to nemysli zle, jen rika svuj nazor a to je fajn. Ono to totiz svym zpusobem hrozny fakt je. Ale ja jsem typ cloveka, co rada popuruje a to nesmyslne spojeni motorkarskych kalhot s indyckymi tanecnimi satickami se mi fakt libi 😀
na ruzovou jsem se zmohla jen na "to se mi libi", ale smala jsem se, neboj 😀
@terezita Právě že kapsy tam mám. Jsem zase byla akční. 😀
@caramilla Myslím, že jsem to pochopila, díky. 😉 Jen mám teda problém, že K. už spí a kalhoty jsem jí chtěla dát zítra, neb jsem zjistila, že v její velikosti už nic poděděného nemáme.. Sakryš. 🙂
A ještě koukám na to vrstvené tričko a ten spodní okraj asi nechápu.. 😀
@caramilla me by se ty zasevky na kalhotech me dcery taky libily, kdyby mela normalne dlouhe nohy. ale jelikoz je podedila po svem otci, tak se musi kalhot delajicich vetsi dupku vyvarovat.. :-P vypada jeste priposrazeneji nez priposrazene..
heeeh, obcas si rikam, proc maji lidi furt potrebu vsechnoo komentovat, hlavne kdyz jsou naprosto nespokojeni.. 😎
@caramilla Nic jiného než střílení od boku mi nezbude, pokud to nebudu chtít šít na poslední chvíli před zítřejším odjezdem. 😀 Ale měla jsem smělý plán nechat dítka tatínkovi a vyrazit k Mrázovi a s nima se sejít až u autobusu.. Hmmm, čemu dám asi tak přednost.. 😀 😀 😀
Takže asi tak plus mínus 10-15cm ubrat od obvodu? No, v nejhorším se tam dá narvat guma ještě do toho nápletu, že.. 😀
Tak ještě k té šusťákovině - vidím, že to je poprask, jak se Caramilla guru softu opovážila ušít šusťák, návrat do středověku 😀 😎 Je to tak, jak psala Eliška. Já se softem na léto spokojená nejsem, jednak parametry a jednak je to prostě strašně silný. Mě to prostě na letní dny přijde moc. V létě nenosím skoro ani džíny, natož soft. Já Jasmí soft v létě vůbec nedávám, jen, když bylo teď jeden den asi 10 stupňů a mokro, tak to šla v kompletu tom z letního softu, ale jinak, když začne pršet a je teplo, jako třeba dneska, tak se v tom peče. Takže jsem chtěla něco skladného, měkkého, jemného, tenoučkého, ale do jisté míry nepromokavého, když začně pršet a je teplo, abych jí měla co dát. Byla v tom dneska asi 2 hodiny venku v lehkém deštíku, no spíš krápání a zapařená nebyla ani nohy, nic. Zatím testujeme, ale já jsem absolutně nadšená. hezky to vypadá, je to elegantní, tenké, kalhoty jsem si teď dala do kabelky, když jse šly na návštěvu, kdyby se počurala jako rezervu a je to jak balíček kapesníků. Prodyšné mi to přijde dost a na tělo mi to nevadí, v tomhle jsem chodila celé dětstvé, no horší šusťák to zevnitř byl, takovej lepivej. Ona to na těle moc nemá, protože rukávy jsou volné a nemá tendenci se to nalepovat ani na ruce ani na nohy, jen, když si sedne, tak tam kontakt je. Na Domě látek mají takovou tu "bundovou" polyesterovou podšívku, to by možná byla dobrá volba, ale kdo by se tím s.... O podšití jsem přemýšlela, ale pak jsem to zavrhla z důvodu schnutí. Potřebuju něco, co na dovolené hned uschne. Po dovolené řeknu víc, ale zatím jsem spokojená, jen se to blbě šije, soft je pro začátečníky fakt lepší.
@stassy mráze? 😀 😀 😀 prosím tě, do pasu určutě gumu dej, pokud nechceš aby měla gatě furt na půl žerdi, patent se vyglajdá vždycky. Určitě to nemusí být přesně, a gumu si odměříš třeba podle tepláků. Míně dávám 21 cm x 2.
@terezita a oni záševky opticky zvětšují zadek? To vůbec nevím 😕 Jasmí zadek nemá skoro vůbec, jí to nemá co zvětšovat, tak proto mi to možná přijde sexi, že místo prázdného pytle z šusťáku tam najednou je zadek 😀
@terezita ja prave pristi tyden budu BEZ INTERNETU! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
hele, alespon si tam kazdy Em vsimne 😀
jo a ty haremky, aha, jo, chapu, no, tak to jo. Vsak ja taky skupuju na MMB haremky, co si koupily maminky holcicek ne tak uplne vyzablych a dlouhonohych a ony jim neslusi, na tom vydelavam 😀
ženský ukecaný, dočetla jsem to až teď a na šití jsem ani nesahla. @terezita motýlci super, ale @caramilla, tys zklamala, ten šusťák nůďo, vem aspoň fixy na textila udělej tam vélkéééé kytky 😀 😀 😀 😀 ať je to jako od tebe 😀 😀 😀 😀 a nebo pár kamínků... 😵 😵 😵 😵 . Ale koukala jsem na tu tvojí kapucku s kšiltíkem.... Asi ti písnu o střih, vypadá fakt super
Koukám, že tady asi už nikdo nejni 😝 Právě jsem dostříhala Wendy....ještě, že to bylo jen 20kg...obdivui všechn, kdo stříhají daleko víc...animal.... 😉 Ještě, že dítě nejmladší tuší, že maminka má důležitou práce 😀 a zrovna dnes spí...jsem zvědavá, jak dlouho poté, co zalehnu... 😝
Jo a " Nemám rád modrou..." ...Modří piloti mi děsně pili krev 😠 😠 přišlo jich málo a ještě celí nakřivo střižení...u látek, které jsem měla pro sebe, mi to nevadilo...křivostřih jsem si ponechala, ale piloty jsem musela dát mezi vás...tak se moc neděste....
malá fotečka....zítra balím, v pondělí odesílám....SNAD 😅 😅 😅 😅

@ngvadi z papiru a izolepou 😀
jjinak jich jeste par lita kolem okna a dveri.. ale to uz jen decentne. ale zato jsou ruzovi 😀 😀 😀