icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
22. jún 2013

@zikie Evi, díky moc, půjdu do ní taky😀 případně si to taky doupravím - měla jsi skvělý nápad...já když vidím střih na mikinu, tak nemám tu představivost a jaká je z ní krásná softka 😵

bubulakovo
22. jún 2013

Naši chlapci v úpletoch ZNOK🙂

bubulakovo
22. jún 2013

Ups🙂 otočené fotky....:/

crawler
22. jún 2013

ještě zaplenkuju🙂

2x pulky
kalhotovka s dlouhou vkládačkou - ušity dva kusy...bohužel fotka nějaká světlá...
bambusové prefoldy..
2x kapsovka se suedem
všechno na Fler na zakázku...

ucitelka70
22. jún 2013

@bubulakovo veľmi krásna látka, už som ju obzerala..... keby tá cena bola ☹ nižšia....

diapozitiv01
22. jún 2013

@ucitelka70
mne v pondelok dorazi hviezdickovy uplet od Znoku, ale pozadie tyrkys a cervene hviezdy, tusim to bola novinka pred par dnami. Medunka uz ma rezerve na predok tricka.

abigail1
22. jún 2013

Ahoj,

máte někdo něco ušito z této látky? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=66495116&tab=3 Mohli byste sem dát fotku nebo odkaz? Uvažuju, že bych tu látku objednala, ale přijde mi hodně světlá a nevýrazná, tak bych ráda viděla z ní ušitý nějaký výrobek. Předem díky.

lip72
22. jún 2013

@abigail1 Ahojky, já ji měla, ale v trošku jiné barvě. Překvapila mě, že je hodně tenká,...mám nastřiháno i na letní pyžamko, tak až bude hotové, dám ho také tady 🙂

lip72
22. jún 2013

@abigail1 dívala jsem se na ty stránky a lepší je ta do modra 🙂 teda výraznější 🙂

abigail1
22. jún 2013

@lip72 děkuju za foto. Ta modrá je určitě výraznější, na tý světlý mě ale zaujaly ty zelené detaily 😅 No je to dilama 😀

lip72
22. jún 2013

@abigail1 není zač 🙂 no popravdě, bych si už tuto látku nekupovala, jsem zvyklá na jiné úplety, tady z této látky to nevidím na trička, snad možná na velká tepla. Jak jsem psala, je moc tenká...ale jsem ráda, že jsem ji zkusila, jinak bych litovala, že jsem si ji neobjednala 😀

abigail1
22. jún 2013

@lip72 já jsem z této látky už šila, ale z krémové 😀 mě se strašně líbí. 🙂 Tak přemýšlím, jaký odstín teď zase objednat. 😀

palosek
22. jún 2013

@abigail1 měla jsem doma na modrém,bílém,kremovem i zeleném podkladě. Za mně vede zelená.

palosek
22. jún 2013

@lip72 ale ten potisk byl v jedno i oboulicu. A na mmb píšou oboulic. Ale gramáž píšou 130/m . Tak nevím, jestli je to to tenké

macin73
22. jún 2013

Ach jo. Dnes asi není ten správný večer na šití... Přes hodinu se tu snažím seštelovat napětí nití na OL a furt to není ono. Zlomila jsem už i jehlu. A když už jsem si řekla, že na to prdím, že to bude "jen" pyžamo, tak mi prdla nit. Asi fakt znamení, že mám jít spát. Jen moc moc doufám, že to je jen tím vedrem tady a ne nitěmi, protože tam mám jednu konu a tři 1000 hardy a prostě to zlobí. Chjo... Dobrou.

abigail1
22. jún 2013

teda ne z krémové, ale z banánové

macin73
22. jún 2013

@crawler Ta poslední plenka.... ACH ach ach 😵

palosek
23. jún 2013

@macin73 hmm,to naštve, ale mě tyhle kombinace šiku v pohodě. Ale včera byl den blbec.....asi že před uplnkem. 😉

bubulakovo
23. jún 2013

@ucitelka70 je fakt krásna, taká žiarivá. Boli sme včera vonku a naši krpci "svietili" medzi deťmi🙂 Ta cena je vyssia, to he pravda, ale stoji to za to;)

petkasv
23. jún 2013

@macin73 Maci neboj včera byl den blbec, po dlouhé době byl manžel fuč a já sedla ke stroji a ušila jen plínku, chtěla jsem nastříhat na Rosalii a nic ☹

anitramv
23. jún 2013

@abigail1 já mám doma stejnou jako lip72 a tu banánovou, zatím jsem včera nastříhala a dneska snad dotvořím 🙂 moc se mi líbí, i ta zelená je pěkná.jsem začátečník a nemám moc zkušeností, ale zas extra tenká mi nepřijde, nevím ....

diapozitiv01
23. jún 2013

@ucitelka70
@bubulakovo

Toto je ona, vyzera fajnee

ucitelka70
23. jún 2013

@diapozitiv01 koľko toho máš? a cena?

ucitelka70
23. jún 2013

@diapozitiv01 kvalitou je ako lille? ja by som potrebovala do tyrkysového softu na kapucnu

macin73
23. jún 2013

@petkasv Taky jsem ten střih už vytáhla, tak jsem zvědavá, kdy na něj dojde... před hodinou jsem se šla "jen podívat" na zahradu, že před obědem vyvětráme dítko, no a jak to dopadlo??? Teď jsem se vrátila zplavená zpět, na ruce mozol a vypleto pár záhonů plus zasazeny další papriky, které mi přes plot daroval nečekaně soused... no a plotna studená... tak se jdu činit 😝 😀

macin73
23. jún 2013

@palosek No, já moc doufám, že dnes to bude lepší... tedy jestli se mi podaří si k šití sednout... kam se podívám, tak to na mě volá, že je to třeba uklidit, ale nějak na to nemám morál.... 😕

bubulakovo
23. jún 2013

@diapozitiv01 je krasna🙂 tu sme uz nestihi naskladnit. Tolko krasnych vzorov vychadza Lillestoff aj Znok kazdy tyzden, ze mat vsetky sa neda🙂

bubulakovo
23. jún 2013

@ucitelka70 je to ta ista kvalita a vyrabaju sa na jednom mieste. Akurat ZNOK je ina navrharka. Inak velmi mila a prijemna dama🙂

diapozitiv01
23. jún 2013

@bubulakovo
veru oni tusim kazdy tyzden v sobotu maju novinky.
A peknych je ich tam neurekom.
Ja mam momentalne doma naskreckovanych asi 6-7 druhov
a na dalsie cakam 🙂

bubulakovo
23. jún 2013

@diapozitiv01 ano v sobotu vychadzaju novinky🙂 moj oblubeny den. Teraz budem objednavat nejake jednofarebne a take na dotvorenie🙂