icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

loocie_h
1. aug 2013

@katka82 A koukám, že i super cena. Já ji teda na netu pak našla, ale cena 5-10kč větší za metr. Něco takového sháním na šatičky elodie. A poštovné? nenahání nízkou cenu látky vysokým poštovným?

katka82
1. aug 2013

@loocie_h tak jsem si to našla a poštovné(pokud jsem to dobře spočítala) bylo 78 kč 😉

katka82
1. aug 2013

@loocie_h jo a ještě mají normálně krámek na netu 😉 http://www.metraz-latky-mirus.cz/ 🙂

crawler
1. aug 2013

@katka82 líbí líbí všechno 😵
@lip72 tak super - šlapky jsi zdolala, ne? 😉 jo a z jaké látky šiješ ty montérky? fakt z té montérkoviny? kolik cca stojí a kde ji kupuješ?

crawler
1. aug 2013

tak já dnešní maxi "kufr" na plenky - odnímatelné uši, zapínání na zip - kapacitně stačí na víkend 🙂

aerin
1. aug 2013

tak diky holky🙂 jojo, mne slo prave o to, jestli to teda na tom stroji jde udelat i po staru, kdyz je tak "vymakanej" 😀
nakonec jsem to udelala jak mi poradil po telefonu muj drahy manzel....usila jsem dve za sebou a prorizla skrz 😀 😀 😀

a_lexa
1. aug 2013

@crawler jj děkuji za info, já určitě vyperu, ale jaksi na to nebyl před šitím čas (tolik chuti a tak málo času 😅 ) a pak jsem se bála, aby se to nesrazilo. Prát budu na 100%, neb jsem šila potah na madlo ke kočárku, takže kontakt se vším - hlavou počínaje a nohama konče 😀 😀

lillyzelvicka
1. aug 2013

@anastazieb hojky krásné tričko ti dinosauři odkud máš látku ? děkuju

sufik1
1. aug 2013

@crawler kufr luxusní 😵 😵 😵 😵 hele ale než to někam odkoluješ, doporučuju tvrdou zátěž s opravdu nacucanýma plínama, jestli vydrží přidělané uši. Mám podobnou tašku na cca 30 plín http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/04/obri-task... a teda občas je to fakt váha a ty patentky by to neudržely ani náhodou...

lip72
1. aug 2013

@crawler no zvládla, musela 🙂 ale ty jadny jsem ustřihla a dala náplet 🙂 Je to montérkovina, takovou krásnou zelenou jsem jednou kupovala v Ostravě v látkách za 160kč metr, málem mě oblilo...koukala jsem na net a montérkovinu nakupuji tady: http://www.odevymonterky.cz/kepr/c-1166/ jen mám špatnou zkušenost od nich z vínové montérkoviny a zelené, teda je šíleně tvrdá i po vyprání. Tuto zelenou jsem sehnala tady u nás v Bastexu, prodali mi tu zelenou za 80kč metr a asi si ještě jednou půjdu a přemýšlím, jestly ji nekoupím všechnu 🙂 takovou zelenou jsem už nikde nenašla 😉

lip72
1. aug 2013

@crawler ježíš, to je úžasné 😀 😀 😀

crawler
1. aug 2013

@sufik1 no ty uši tam jsou na přání - se suchýma plenama je to v pohodě a s mokrýma bych to za ně nenesla - nebo jedině podpírat dno. Každé ucho je na 4 patentky a to by bylo málo - jedině vést popruhy i pode dnem...

sufik1
1. aug 2013

@crawler jj, přesně tak. suché v poho, mokré už teda asi moc nevydrží ten pul a prohne se. Ale když je to na přání, tak to paní má tak, jak chtěla... Já bych teda šila tyhle větší věci ze sendviče, je o dost pevnější a nebo ta kočárkovina. Ta zase ale provlhá. A tu s tohle bílou laminací jsem našla jen tuhle jednu náhodou a je teda hnusná, ale zato funkční...
Jinak určo popruh kolem dokola. Ty mý tašky http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/04/velke-nak... unesou hrozně moc a nerupla ještě ani jedna a to tam tahám komplet všechno včetně knih, nákupů, jablek, dřeva...

katka82
1. aug 2013

@crawler 😲 hustý 😀 😀jinak dík za pochvalu 🙂

anastazieb
1. aug 2013

@lillyzelvicka to je z obchodu od "ty víš koho" 😀 Jinak jí myslím mají i na latka.cz.

winnyfred
1. aug 2013

@caramilla jeee když vidim ten maličkej kabáteček chytaj mě pudy 😀

anfei
1. aug 2013

@loocie_h také jsem tam nakupovala před vánocemi a dobrá reference 😉 rychlý a cena poštovného za celkem velký balík látek jen 85Kč (5,5m látek 🙂.

anfei
1. aug 2013

@katka82 Ta sukýnka je krásná
@lip72 montérky fakt super, taky to budu muset zkusit 😉

Ale po měsíci na prázdninách vůbec nestíhám dočítat, tak jen proletím obrázky 😎

lip72
1. aug 2013

@sufik1 to teda musím říct, že opravdu unesou všechno 🙂 jsou suprové a moc ráda s něma nakupuji 🙂 dají se dát přes rameno a to mi vyhovuje 🙂

sufik1
1. aug 2013

@lip72 montérky úža
@anastazieb na piráty jsem u "tyvíškoho" taky koukala, ale bylo to hned poté, co jsme vyhlásili embargo, tak je nemám 😢 😢 😢 😢 a fakt jsou teda úža. Ale jsem tam od tý doby nebyla...

caramilla
1. aug 2013

@sufik1 já bych řekla, že lepší je některé věci prostě nemít 😉 Já jsem taky něco oželela, za něco si připlatila, ale stojí to za to! 😀 😀 😀

sufik1
1. aug 2013

@caramilla že jo 😎 a víš kolik jsem ušetřila??? A stejně jsem ještě ty hory nasyslených látek nevyšila...

daisyr
1. aug 2013

@crawler také jsem koukala na ty patentky, že to asi jen tak nemusí udržet 🙂) Jinak teda taška fakt obr. 🙂
@sufik1 na ty tvoje tašky se chystám (to znamená, možná za tři roky je ušiju 😀 ), ten popruh přes spodek je určo dobrý nápad.
@katka82 krásné výtvory
@lip72 montérky super, vlastní střih?

jitu22
1. aug 2013

@sufik1 @caramilla já k němu ani nekoukám, aby mě to náhodou nepokoušelo. A stejně za látky utratím tolik, že další fakt nepotřebuju. teď si musím dát nejmíň pár měsíců volno od objednávek, abych aspoň část vyšila 😀 (a mohla začít ve větším syslit růžovky a kytičky 😎 )

lip72
1. aug 2013

@daisyr děkuji 😵 střih mám z Burdy a podle montérek z Canisu, jen jsem něco trošku pozměnila 🙂

ucitelka70
1. aug 2013

@katka82 gumu do pásu... a riadne širokú

caramilla
1. aug 2013

@jitu22 ; @sufik1 přesně. Nejlepší je tam ani nekoukat, to se pak odolává snadno 😀 Přesysleno mám stabilně a furt se to zhoršuje 😀

katka82
1. aug 2013

@ucitelka70 jj alespoň 5 cm 😉

piecee
1. aug 2013

@lip72 @sufik1 taky se přidávám o ódě na sufíkovu nákupku 😵 mám dvě a jsou teda uplně bezkonkurenční..ještě by to chtělo teda větší nosnost kočáru pže co jsem schopná kolikrát co té tašky nacpat to je mazec až se kočár prohýbá ale nikdy nezklamala taška fakt bomba 😵

lip72
1. aug 2013

@piecee Jj, můj prcek musí sedět v kočáře, když mám tašku plnou, jinak se mi kočár převrací 😀 😀 😀