Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Krásné výtvory!!! budu muset taky zasednout..., něco mám učšitého, ale nemám nafoceno, nějak jsem čekala na hezčí počasí 😀
a zeptám se asi úplně naivně... ale neexistuje nějaký časopis (burda/ottobre či tak něco), kde by byly nějaký těhotenský střihy? já to asi nejsem schopná vymyslet, ale nějaký trika, ve kterých bych nevypadala jako kredenc (když jsem si koupila větší velikost, tak to tak je) a byly dost dlouhý (v tý velikosti, co mám normálně mi pak už krátký budou.. už teď mě to zněrvózňuje a furt tahám džíny nahoru a triko dolů 😀). o mikinách ani nemluvě 😅 (tam je ten kredenc efekt ještě hroší :-/ ).
@mahafi jakou mas konfekcni velikost? ti muzu poslat ma dve trika sita + event. co mam jeste i z minula, za chvili je uz nebudu potrebovat 😉 (a vubec netusime, jestli bude jeste treti ditko, to se uvidi podle toho, jaky bude orlik divoch.. 😅) jinak ja sila podle normos strihu na triko a jen jsem prodlouzila ten predni dil, aby se to pres pupek narasilo.. takze jestli mas osvedceny nejaky obyc. strih tak ho pouzij.
@terezita díky 🙂 já mám 40, v krámě většinou kupuju M.. a ten delší přední díl nějak při šití nařasíš? mám jeden oblíbený střih, tak to asi zkusím...
@papajka7 díky díky, tam zkusím kouknout 🙂, je pravda, že v srpnu mě těhotenské věci nezajímaly, tak jsem to asi přelistovala jako něco, co mě nezaujalo.. pár srpnových burd tu mám 🙂.
@mahafi tak to by ti mohlo sedet, ja je sila podle M strih shelly od FM. ten predni dil jsem delala o 12cm delsi (dole to striham normalne rovne, car myslim dokulata, ale to mi prislo pak uz moooc dlouhy..) a kus pod prsy to zacinam rasit az dolu, ca.poslednich 5cm jsem uz zas nerasila.. a ani jsem ten strih na prednim dilu nerozsirovala. nevim, jestli je to na te fotce dobre videt..
@koki_melo no dela se to, ale rasi se predni i zadni dil.. 😀 mam takhle jedny saty (nosim je ted v tehotenstvi) a tam je to fakt paradni, speky se dost schovaj, i kdyz ty saty jsou uple 😅
@mahafi se mi pripomen az porodim 😅
@koki_melo to vis, vikend bez ditka 😉 jsme poradali cyklozavody a meli 4hodinovy prostoj, nez se nam vratili zavodnici zpatky.. 😀
moralistky.. 😀 😀 😀 bylo to v dubnu, byl hic, parilo slunko a mela jsem v tech kalhotech pekne spocenou prdeeel.. 😅 neni to na zemi, ale na vojenskem bunkru 😉 a kosilku jsem fakt nemela, nenosim! 😀
matky, nemely byste varit??? 😀 😀 😀
@koki_melo to triko je dokonalé! 😵 to budu muset pajcnout pro sebe někdy brzo 😀 😀 😀
@argo1 to tvoje triko je taky super - jak střih, tak i látka - vůbec mě nenapadlo, že by ta látka na triku mohla vypadat tak dobře 😵 jinak triko podobného střihu jsem viděla včera a mám v hlavě jednu modifikaci, tak z toho asi udělám projekt tohoto víkendu... snad stihnu udělat aspoň střih 😅
@kuna ty jo, to je fakt smůla 😖 tak snad se to časem z těch postižených kousků opere 🤐
...peču husu dyť to píšu výše, děcka stojí před troubou a brečí 😀
Mmch, my, kterým děti vstávají v 5,28 máme navařeno už v půl osmý ráno 😠 😀
@zikie proto normalne na sebe nesiju.. 😅 skoda latky! 😀 jsem se ted prvne prekonala az u tech tehotenskych trik. ale na leto mam v umyslu z lille triko pro sebe podle toho horniho strihu, tak naivne doufam, ze kdyz mi sedlo to tehotenske, tak normalni snad taky padne.. no a jeste jednu sukni a pak uz zase koncim a vracim se k siti pro ditka.. 😀 😀 😀
Taky jsem ještě nestoupla k plotně... od 10 sedím v křesle, střídavě hackuju, čtu holkam knížky, co mi nosí a koukám do tabletu... ale budu muset, jinak nic na talíři nebude... 😖
@zikie ty sem nedavam, ale treba vam radost udelam.. jsem si sila tehutriko podle joanny a to dopadlo dost hrozne.. 😅 😀 ale vetsinou, kdyz vidim, ze to nesedi, tak uz to ani nedosivam. takze dositych zmetku je fakt minimum.. 😉 (a krabice nedodelanych hader se mi tu nejak plni.. 😀)
@crawler
@kuna Před pár měsíci jsem si novou žlutou předepranou! froté osuškou obarvila celou várku bílého a světlého nažluto☹ Na čistě bílé věci jsem koupila právě jakýsi přípravek na omylem obarvené prádlo, nejen, že ta žlutá moc nepustila, ale navíc se mi zabarvily nitě do zářivě žluté, mamka mi pak říkala, že co není bavlněné, to v té horké vodě a přidané chemii prostě reaguje. Takže pár věcí jsem doslova vyhodila, z plenek se to časem vypralo samo.
Koupila jsem si šedý "jarní" softshell (zespodu černobílý úplet) klukům na gatě, ale nějak špatně jsem počítala a na druhé už mi to pořádně nevyjde. Nemáte někdo zbytek nějaké klučičí barvy, z které by šly vystříhat kolena a vrchní díl zadku? Odkoupila bych. Nechce se mi kupovat kousek celé šíře, navíc bych pak měla další zbytečné zbytky a boj o místo ve skříních už u nás začíná být hustý.
Sakryš, tak huse fakt konkurovat nemůžu...

@crawler tvave to sice je, ale hezke a pro starsi deti tato kombinace i prakticka 😀
@koki_melo moooc hezkeeeee 🙂 , ja mam taky deti prasatka, ale ta tyrkysovka, asi bych se neobesla 😀 , zatim tricka zijou bez fleku,uvidíme do budoucka 🙂 , jo a pokud se k tomu dostanu, tak bych se takyyyyy opicila 😅