Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb mám tu kdyžtak mraky těch plastových udělátek na druky, kdyby byl zájem. Já to mlátím kladivem a jedno mi bohatě stačí
Ahoj holky, jen zdravím, šití nějak poslední dobou nedávám... Dneska jsem teprve poslala dáreček @sinala, tak snad dorazí a snad tam se aspoň trochu hodí... Co se mi líbilo, jsem olajkovala. Padám na ústa z @caramilla sukní - jsou boží a hlavně nechápu, kdy stíháš šít... a potěšila mě @bury a pár dalších, co psaly, že se taky ke strojům moc nedostanou...
@zikie mně se ty nasrávajdy líbí oboje a kdybys to neřekla, tak by mi na těch riflových nic divného nepřišlo, prostě bych to brala jako užší střih!
@bordino ty capajdy jsou úžasné!
@petkasv šaty se povedly! Akorát to nechápu, to jsou pro tvou babičku?
@palosek nádhera, mně se ježí chlupy, když si přestavím šití ze saténu 😀. A tvoje cácorka má vlasů na 3 hlavy!
@kuna s tím saténem to zas nebyla taková hrůza. Měla jsem nějaký z látka.cz . Neřád ale pružil, tak jsem to nesměla moc tahat do stran, střih byl jednoduchý, takže jen zlehka položit, říznout, sešpendlit a ...ušít.... Co mě točilo, byl ten tyl.....satén se tahal na jednu stranu, tyl na druhou....ble.... Ale všem se v rodině šaty líbily 😉 Svatba byla na horské chatě, takže když děti běhaly venku, sklízela D obdiv i od kolmjdoucích 😝 😅 😅 😅 Hlasili velcí 😅 😅 😅 😅 Sranda no...
@katka82 ryze dívčí motiv řekla bych 😀 😀 😀 😀 Joj v srpnu jedu za kamarádkou...malá už má půl roku....tož se budu inspirovat 😅 😅 😅 Ale její tatínek je spíš vášnivý cyklista 😉
@alenf tak kombinačky nejdou, zkusila jsem jich z garáže několik a ne, je to blbý úhel. A na kleště a kladivo jsem udělala videonávod, dost často ui to poslední dobou vysvětluju a video bude lepší, tak během dne, jak bude klid, tak to dám na yt. Zatím mi na klíně řádí vzteklý tygr, žral by furt furt furt a když nemá kozu v hubě, tak je jak tygr sumaterský 😠 😀

@alenf ano, tuhle sadu. Ty bílé mističky na druky jsou vlevo uprostřed. Já to plastové držátko od druků stiskávám i s těma mističkama, nasazenýma 😀 . Akorát to držátko se strašně rychle poničí, takže tam ty druky pak nechtějí držet zamáčknutý a vypadávají. Ale všechno lepší než kladivo 😀