Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@macin73 já taky většinou chci udělat dírku v patentu v sešití, ale vzpomenu si většinou na to až po sešití, tak dělám něco na způsob knoflíkové dírky, ale rychloakci, že jen nastřihnu, aby to vycházelo na přední díl a nebylo to pak vzadu na rubu vidět, objedu OL a celé s tou střihlou "drážkou" přišiju patent ke kalhotám.... asi nej je ta dírka (ale pracnější) a jednodušší je ten patent ne zcela sešít... ale nezapomenout na to 🙂 Já většinou dávám totiž gumu až nakonec tou dírkou, protože se bojím, abych ji třeba při přišívání patentu neprošila a hůře se mi to šije, jak se to musí natahovat, ten patent mi na natahování stačí...
Dnes jsem právě došila dvoje softky z letního softu na jaro, s mým tempem šití jsem musela začít už teď 😀 ALe gumu tam právě ještě nemám navlečenou a až nažehlím reflexky, tak snad hodím i nějaké foto, že jako zase něco šijůůůů 😀
Hm, tak pyžamo pářu ☹. Vůbec jí to nesedí, tak snad se nebudu proklínat, že to předělávám a bude to k dobru věci... to je tak, když rozšířím střih, protože se bojím, že bude úzký... už bych se měla poučit 😝.
@koki_melo jj, to beruškové... nesedí jí to v ramenou, ale jako vůbec... komplet jsem všude trochu přidávala, no a nedopadlo to dobře (ale zase u berušek jsem si to dovolila, u Lille bych takhle neblbla) - nechtěla jsem, aby to pyžamo měla moc na tělo, ten střih holt musím nějak vychytat (střihla jsem ho sice delší, ale ne dost dlouhé, asi s tím taky ještě něco vymyslím)... no páře se to debilně, musím prakticky vypárat skoro všechno, nechám jen sešité ramenní švy a lemování krku... ale už na to dlabu, dneska to stejně nedodělám ☹
@macin73 ja som raz sila pyzamo z takeho bieleho upletu s levandulovymi gulickami, tusim to bol tiez produktservis a vrch sa tak natiahol do sirky, ze som na spodok po par opraniach musela dat patent.. parat sa mi to teda nechelo.. a sluzi to celkom dobre aj tak :D ale pyzamo , tiez striham vzdy radsej uzsie ako sirsie, hlavne nohavice radsej take leginkovejsie 😉
@zojec no budu si to pamatovat pro příště... právě zvažuji, zda tam rovnou nějaký patent dolů nedat, ale ono je to triko trošinku do A, tak to bych to musela dost upravit... no ještě jsem nedopárala druhou stranu, tak se pak rozhodnu... díky
@mooncaa nad tím jsem taky uvažovala, ale nakonec jsem to zavrhla, protože bych si tím některé díly zkrátila, a to jsem nechtěla... no je to dobrá škola 😝
@macin73 hele emmca ma beruskove pyzamko, jemne do A dole taky ojete na OL. kdyz jsem videla vcera to tvoje, tak jsem si rikala, ze je uplne stejne 😀 😀 😀 dolu k tomu ma teda pruhovane leginky (musi mit uzsi, aby ji pod kolenama necestovala latka, nesvedilo ji to a furt se neskrabala)

@caramilla
@koki_melo
@daisyr
@bury @mehlo moc vám děkuju za pochvaly. Šila jsem před ní jednu zkušební, tak už jsem věděla na co si dát pozor. Tu zkušební zabavily děti 🙂 Je to docela jednoduchý střih. Oproti té harmonikové, co tu některé šily, si myslím, že tahle bude mnohem snazší.