icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jieff
22. feb 2015

@caramilla
@koki_melo
@daisyr
@bury @mehlo moc vám děkuju za pochvaly. Šila jsem před ní jednu zkušební, tak už jsem věděla na co si dát pozor. Tu zkušební zabavily děti 🙂 Je to docela jednoduchý střih. Oproti té harmonikové, co tu některé šily, si myslím, že tahle bude mnohem snazší.

daisyr
22. feb 2015

@macin73 já taky většinou chci udělat dírku v patentu v sešití, ale vzpomenu si většinou na to až po sešití, tak dělám něco na způsob knoflíkové dírky, ale rychloakci, že jen nastřihnu, aby to vycházelo na přední díl a nebylo to pak vzadu na rubu vidět, objedu OL a celé s tou střihlou "drážkou" přišiju patent ke kalhotám.... asi nej je ta dírka (ale pracnější) a jednodušší je ten patent ne zcela sešít... ale nezapomenout na to 🙂 Já většinou dávám totiž gumu až nakonec tou dírkou, protože se bojím, abych ji třeba při přišívání patentu neprošila a hůře se mi to šije, jak se to musí natahovat, ten patent mi na natahování stačí...
Dnes jsem právě došila dvoje softky z letního softu na jaro, s mým tempem šití jsem musela začít už teď 😀 ALe gumu tam právě ještě nemám navlečenou a až nažehlím reflexky, tak snad hodím i nějaké foto, že jako zase něco šijůůůů 😀

mehlo
22. feb 2015

@jieff je to tak. Já šila podobnou, co jsem si vymyslela a tu harmonikovou bych chtěla zkusit, ale myslím, že ji nezvládnu.

macin73
22. feb 2015

Hm, tak pyžamo pářu ☹. Vůbec jí to nesedí, tak snad se nebudu proklínat, že to předělávám a bude to k dobru věci... to je tak, když rozšířím střih, protože se bojím, že bude úzký... už bych se měla poučit 😝.

mooncaa
22. feb 2015

Tak tu je naše Karkulka.

koki_melo
22. feb 2015

@mooncaa no ale ta je! Krásná!

@macin73 to beruškové? Mě se zdálo dost široké po obvodu v podpaží...no asi celkově široké v porovnání s délkou...na kterou se mi to mimo jiné dost srazilo ☹. Zúžit to půjde dobře, ale je to pech, když už se člověk vybičuje a pak je to zle ☹.

macin73
22. feb 2015

@koki_melo jj, to beruškové... nesedí jí to v ramenou, ale jako vůbec... komplet jsem všude trochu přidávala, no a nedopadlo to dobře (ale zase u berušek jsem si to dovolila, u Lille bych takhle neblbla) - nechtěla jsem, aby to pyžamo měla moc na tělo, ten střih holt musím nějak vychytat (střihla jsem ho sice delší, ale ne dost dlouhé, asi s tím taky ještě něco vymyslím)... no páře se to debilně, musím prakticky vypárat skoro všechno, nechám jen sešité ramenní švy a lemování krku... ale už na to dlabu, dneska to stejně nedodělám ☹

sufik1
22. feb 2015

@macin73 já zrovna ty pyžámka na tělo dělám víc než trička, tyhle levnější úplety se hrozně tahají a pak je to akorát...

sufik1
22. feb 2015

@mooncaa karkulka krásná.

macin73
22. feb 2015

@sufik1 to je fakt, že ty rybičky a srdíčkové berušky z Produktservisu se děsně vytahaly do šířky... tohle mi přišlo trochu silnější, tak jsem si to asi nespojila... no jak říkám, u Lille bych plakala víc, ale i tak mě to sejří, protože to je zbytečná práce...

koki_melo
22. feb 2015

@macin73 je to opruz opravovat...já to beru jako trénink nervů, trpělivosti a holt stvrzení faktu, že chybami se člověk učí...

macin73
22. feb 2015

@koki_melo přesně tak... a víš jak, bude ho nosit do školky a hanba by mě fackovala, kdyby jí nesedělo 😝 😉 😎

mooncaa
22. feb 2015

@macin73 A nešlo by ty švy odstřihnout? Že bys nepárala.

petkasv
23. feb 2015

Tak ještě jedno tvoření z víkendu, ve čtvrtek pán krtek dorazil k nám domů 🙂 a letím do práce, mějte se tu zase na chvíli krásně 😀

zojec
23. feb 2015

@macin73 ja som raz sila pyzamo z takeho bieleho upletu s levandulovymi gulickami, tusim to bol tiez produktservis a vrch sa tak natiahol do sirky, ze som na spodok po par opraniach musela dat patent.. parat sa mi to teda nechelo.. a sluzi to celkom dobre aj tak :D ale pyzamo , tiez striham vzdy radsej uzsie ako sirsie, hlavne nohavice radsej take leginkovejsie 😉

macin73
23. feb 2015

@zojec no budu si to pamatovat pro příště... právě zvažuji, zda tam rovnou nějaký patent dolů nedat, ale ono je to triko trošinku do A, tak to bych to musela dost upravit... no ještě jsem nedopárala druhou stranu, tak se pak rozhodnu... díky
@mooncaa nad tím jsem taky uvažovala, ale nakonec jsem to zavrhla, protože bych si tím některé díly zkrátila, a to jsem nechtěla... no je to dobrá škola 😝

terezita
23. feb 2015

@macin73 hele emmca ma beruskove pyzamko, jemne do A dole taky ojete na OL. kdyz jsem videla vcera to tvoje, tak jsem si rikala, ze je uplne stejne 😀 😀 😀 dolu k tomu ma teda pruhovane leginky (musi mit uzsi, aby ji pod kolenama necestovala latka, nesvedilo ji to a furt se neskrabala)

palosek
23. feb 2015

@mooncaa dokonalá Karkulka 😉
@petkasv Ha, někdo ulovil krtka 😀

zojec
23. feb 2015

ja som cez vikend spichla softky.. ma celkom prekvapila ta fialova farba.. ked mi prisiel ten soft asi pred 2 rokmi, tak som ho odsuvala, odsuvala, az som uz nemala ziadny iny a strasne sa mi nechcelo zliepat po kuskoch 🙂 a nakoniec az taka zla ta farba nie je.. 😀

terezita
23. feb 2015

@zojec peeekne! ja miluju kombinaci fialova a tyrkys a k tomu jeste cervenou..

zojec
23. feb 2015

@terezita mne sa k nej prekvapivo hodili vsetky farby co som prikladala :D preto tolko farebnych kvetov :D chcela som ich nasit viac, ale bola som lemra vymienat tolko nite a nasivat ich 😀

macin73
23. feb 2015

@zojec nádherné softky!!! to nesmí vidět dítě, mám šmiknuto na šedé s růžovými koleny (jen nejsou lidi, abych nažehlila reflexky), ale ona teď aktuálně poslední týden dva frčí na fialové vlně 😀 😀 😀

koki_melo
23. feb 2015

@zojec krásné a kytičky vymazlené 😵 😵
@petkasv vy jste zas měli chlebíčky a muffiny? 😀 😀 😀

petkasv
23. feb 2015

@koki_melo podle čeho soudíš muffiny a chlebíčky?

caramilla
23. feb 2015

@zojec moc krásná pozitivní jarní produkce 😵 😵 😵

papajka7
23. feb 2015

stahujem fotky,tak nieco odo mna,pre velky uspech vrtulnika,tak som sila aj pre starsieho,pre zmenu policajny potom dino pre synovca

papajka7
23. feb 2015

teplaky

papajka7
23. feb 2015

maly mei tai

papajka7
23. feb 2015

a moje saty na svadbu

mamata
23. feb 2015

@papajka7 tý jo, ty jsou pěknýýý, co je to prosím za látku??